woensdag 13 maart 2019

Toelatingsnummer gewasbeschermingsmiddelen

Gewasbeschermingsmiddelen en biociden zijn toegelaten voor gebruik volgens de wettelijke gebruiksvoorschriften. Dan zijn ze veilig te gebruiken, en dat is waar handhavende instanties zoals de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de Inspectie Leefomgeving en Transport op controleren. In Nederland toegelaten gewasbeschermingsmiddelen en biociden zijn herkenbaar aan een vijfcijferig toelatingsnummer en dat eindigt met een N (Nederland).


In Duitsland worden voor biociden ook N-nummers uitgegeven en dergelijke producten zijn soms op de Nederlandse markt gevonden. Het Duitse N-nummer is niet geldig in Nederland.

U herkent toegelaten gewasbeschermingsmiddelen aan een toelatingsnummer op de verpakking (etiket). Dit nummer bestaat uit cijfers en de hoofdletter N. Het Ctgb publiceert de lijst met toegelaten gewasbeschermingsmiddelen. Op deze lijst staan ook de toelatingsnummers.


Daarnaast publiceert het Ctgb een lijst met verboden bestrijdingsmiddelen. In afwijking van het tweede lid beschikt een persoon die gewasbeschermingsmiddelen gebruikt over een bewijs van vakbekwaamheid Veiligheidsinstructie als bedoeld in artikel 6. Degene die een gewasbeschermingsmiddel of biocide in een gasvormige of gasvormende toestand in een besloten ruimte toepast, draagt er zorg voor dat: a.

Informatie over de toelating en het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen in België. Een producent die een middel op de markt wil brengen, heeft hiervoor een toelating – een soort vergunning – nodig van een toelatingsautoriteit. Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) beoordeelt of gewasbeschermingsmiddelen en biociden veilig zijn voor mens, dier en milieu voordat ze worden verkocht. Dit zijn zogenaamde verboden middelen. Naast een lijst met toegelaten middelen, plaatst het Ctgb ook maandelijks een lijst met verboden gewasbeschermingsmiddelen op de website.


Zoek artikelen Er is gezocht op: Terug. Artikel Inhoud Toelatingsnummer W-Nummer Fabrikant Veiligheidsblad. Een gewasbeschermingsmiddel of biocide dat u koopt in de winkel is gecontroleerd voor het op de markt kwam. Zoek naar toelatingen van gewasbeschermingsmiddelen op basis van naam, toelatingsnummer , teelt, plaag ,. Alleen gewasbeschermingsmiddelen die zijn toegelaten door het Ctgb mogen in Nederland gebruikt worden. Op het etiket van een gewasbeschermingsmiddel staan een aantal gegevens over de toelating: de toegestane toepassing(en), het toelatingsnummer , het W-nummer en de veiligheidstermijn.


Deze toelating blijkt ondermeer uit een Nederlands toelatingsnummer op het etiket. Middelen die op planten en gewassen worden toegepast, zijn geen biociden maar gewasbeschermingsmiddelen. Een biocide bevat één of meer werkzame stoffen. Toelatingsnummer HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN AFGELEIDE TOELATING Gelet op de aanvraag d.

AB) van KANTERS SPECIAL PRODUCTS B. Het verzoek tot intrekking of wijziging van een gewasbeschermingsmiddel of biocide als bedoeld in artikel 4 lid en 6 lid van de wet, van de natuurlijke persoon of rechtspersoon ten name van wie de toelating van een gewasbeschermingsmiddel of biocide is opgenomen in het register als bedoeld in artikel 4 lid van de wet, wordt door. Aan het toepassen van gewasbeschermingsmiddelen en biociden zijn regels verbonden. U mag alleen bestrijdingsmiddelen gebruiken of verkopen die het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft goedgekeurd. Wet gewasbeschermingsmiddelen en biociden. Overzicht van nieuwe artikelen Terug.


Wettelijke gebruiksvoorschrift. Het verkopen, in bezit hebben en het gebruik van bovengenoemde middelen is eveneens verboden, tenzij kan worden aangetoond dat het bestemd is voor gebruik buiten Nederland. Een ieder die bedrijfsmatig gewasbeschermingsmiddelen of biociden distribueert, levert of aflevert houdt een administratie bij.


De administratie, bedoeld in het eerste li bevat ten minste de volgende gegevens: a. Belgische procedure naar de Europese.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts