donderdag 14 maart 2019

Ratten in tuin gevaarlijk

Snel en effectief je huis ratvrij met de KB Home Defense rattenval. Voor 23:bestel Morgen in huis. Wat je ook zoekt, je vindt het bij Kabelshop. Van tuinhout tot sierbestrating!


Sommige woonwijken hebben meer last van bruine ratten. Dat je er één in je tuin ziet kan dan voorkomen, maar let goed op dat je ze geen nestelplaats en voedsel aanbiedt.

En wist u dat het voeren van vogels ook ratten aantrekt? Om geen risico’s te lopen zijn tuinen waar kinderen en huisdieren komen uiteraard beter af zonder ratten. Is de bruine rat gevaarlijk ? De bruine rat is gevaarlijk voor de gezondheid van zowel mens als huisdier.


Hoe gevaarlijk ratten zijn is nu wel duidelijk. Het nemen ven preventieve maatregelen tegen ratten is dan ook een noodzakelijk iets. Preventieve maatregelen die u tegen ratten kunt nemen zijn.


Goede algehele hygiëne in en rondom uw leef-, woon-, en werkomgeving. Veruit de meeste mensen vinden wilde ratten vies.

Zolang ratten in riolen, vuilnisbelten en hooizolders bivakkeren, zijn ze nog te verdragen, maar ratten in je huis dien je direct te bestrijden! Dan kunnen de ratten vrij komen en gaan ze - veelal tegen wil en dank - op zoek naar een andere verblijfplaats. Dan ziet men ook de bekende rattengangen ontstaan.


De aanwezigheid van ratten in de tuin worden ook veelal vermoed naar aanleiding van deze gangen of gaten in de tuin. Wat te doen met ratten in de tuin ? Geen ongevaarlijke plaag, want ratten kunnen een scala aan ernstige ziektes overbrengen. Om ratten te bestrijden heb je twee opties. Blijven met behulp van een paar sterke katten. Muizen en ratten bestrijden Verdelging van ratten en muizen.


Overigens zitten er hier nog wel ratten want af en toe zie ik er een heel snel van de ene kant van de tuin naar de andere lopen. Een uitbraak van een ziekte verspreid door ratten kan grote gevolgen hebben. In de Middeleeuwen brak de Pest uit door verspreiding van ratten. Door een uitbraak van de Pest kwam zelfs een derde van de bevolking van Europa om het leven. Bestrijden van de bruine rat.


Het bestrijden van de bruine rat kan gevaarlijk zijn. Pagina van - ratten in onze tuin ! Koffiehoekje: Gisteren floepten de lichten buiten steeds weer aan. Er staan aan elke hoek van ons huis bewegingsdetectoren, en die laten bij de minste beweging de grote lichten (fare) aanfloepen.


Goedkope producten, 1 Effect.

Zijn ratten in je tuin gevaarlijk ? In de ontlasting kunnen allerlei ziektekiemen zitten die via onder andere wondjes je lichaam binnen kunnen komen. Daarnaast zijn ratten knaagdieren, dus is de kans op materiële schade groot. Denk bijvoorbeeld aan schade aan kabels van de verlichting in de tuin.


Zorg er dan voor dat voedselvoorraden goed afgesloten zijn, en maak openingen dicht die de ratten gebruiken als ingang naar het gebouw. Ratten plassen en poepen veel en overal. In onze tuinen schuilen ze vaak in de houtwal, onder struiken en tussen het brandhout. Bruine ratten vangen is een behoorlijke uitdaging maar lang niet onmogelijk. Een aanrader is om het probleem zonder het gebruik van gif aan te pakken en een val te gebruiken waarbij de ratten onmiddellijk en humaan worden gedood.


De ratten kunnen namelijk niet alleen gevaarlijke ziekten op mensen en vee overdragen, maar ook veel schade veroorzaken aan bijvoorbeeld gebouwen, kabels, leidingen, verpakkingsmateriaal en voedselvoorraden. Ook ratten in de tuin of andere buitengebieden brengen een hoog risico met mee, in het bijzonder op plaatsen waar kinderen of huisdieren komen. Het is belangrijk om ratten uit de tuin te verwijderen, zodat er minder gevaar is dat ze het huis proberen binnen te komen. Een rattenplaag kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid en de veiligheid en kan ook schade berokkenen aan uw eigendom en goederen.


De situatie kan nog verergeren doordat ratten en muizen zichzelf ongelooflijk goed aanpassen aan de omgeving waarin ze leven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts