vrijdag 29 maart 2019

Struiken snoeien wanneer

Laat uw struiken en heggen snoeien of verwijderen door een vakbekwame tuinman. Alle struiken vind je op beslist. Bestel simpel en snel jouw struiken online. De vele soorten zijn in hun snoeiperioden even divers.


Het is onmogelijk te zeggen dat je bepaalde groepen planten alleen in het voorjaar kunt snoeien. In tegendeel, wanneer snoeien is geheel afhankelijk van het doel en de soort plant of struik.

Maar niet alles in uw tuin hoeft u te snoeien. Snoeien houdt uw planten en bomen gezond. Lees hier welke planten en bomen u wanneer en hoe snoeit.


Wanneer moet je struiken snoeien ? Heesters of struiken kun je snoeien zodra de bloemen zijn uitgebloeid. Het bloeiseizoen van (bijvoorbeeld) Forsythia eindigt op juni. Snoei de struik direct na het einde van deze datum.


Struiken snoeien: wanneer en hoe doe je dat?

In bijna iedere tuin vind je ze wel: struiken of heesters. Iets wat zo belangrijk is, maar wat ik nog veel tuineigenaren zie vergeten of niet goed zie uitvoeren is de struiken snoeien. De Azalea snoeien na de bloei.


Om zoveel mogelijk profijt te hebben van deze plant is het aan te raden om hem na de bloei te snoeien. Het einde van de bloeiperiode valt ongeveer vanaf eind juni tot eind juli en in deze tijd kun je de Azalea snoeien. Ondek wanneer je heesters moet snoeien. De beste regel om te bepalen wanneer heesters of struiken gesnoeid moeten worden is hun bloeiseizoen. Dit bepaalt hoe en wanneer snoeien het beste is.


Snoei je een besheester bijvoorbeeld meteen na de bloei dan komen er dat jaar geen bessen aan. Op zoek naar een overzicht van wat wanneer snoeien per maand? Kijk dan in onze snoeikalender. Voorjaarsbloeiers snoeien. Aan de plant kun je zien wanneer hij bloeit, maar wanneer snoeien we.


Wij willen wat struiken en planten laten snoeien in onze tuin. Mijn moeder zei dat bij een vriendin van haar de eieren al uitgekomen waren en het vogelpaar al druk was met het verzorgen van hun kroost. De antwoorden op deze vraag zijn vaak verschillend.


De ene keer wordt er gezegd snoeien in het voorjaar, de andere keer snoeien in het najaar. Snoei daarom niet later in de winter of pas in het voorjaar.

Dan is de sapstroom meestal (doordat het niet of onvoldoende vriest) alweer op gang. Wat gebeurt er als je de druif in het voorjaar snoeit ? De grootste collectie struiken vind je hier! De periode waarin jouw struiken moeten worden gesnoeid kan echter aanzienlijke verschillen vertonen. Doorgaans zal je jouw rozen een eerste keer in het voorjaar snoeien , meestal in maart.


Begin je eerder, dan is de kans op ziektes groter. Snoei enkel wanneer het overdag niet vriest. Doe je dit wel, dan kan de plant beschadigd raken. Rozen snoeien in maart heeft als doel om de plant te verjongen en te laten groeien vanuit de basis. Dé struik voor jouw vlindertuin snoeien.


Ook de fauna kan van jouw tuin een waar paradijs maken. Elke plant is in een bepaald seizoen op zijn mooist. Je kiest voor de bloem, bes, bla herfstkleur, mooie vorm of mooie bast. Alles over snoeien van bomen en struiken. Wij delen handige tips voor het snoeien van diverse bomen en struiken in de vorm van gidsen en met behulp van onze snoeiblog.


Leer hoe je de bomen en struiken in je tuin perfect kunt onderhouden! De jasmijn behoort tot de vroegbloeiers en kun je dus het beste eind juli na de bloeiperiode snoeien. Hoe moet je verwilderde jasmijn snoeien ? Een verwilderde jasmijn kun je het beste stapsgewijs terugsnoeien. Hoe en wanneer moet je een hortensia snoeien ? Hoe je een hortensia moet snoeien is afhankelijk van het doel.


Vaak is het doel het kleiner maken van de struik. Het is belangrijk te weten dat het snoeien van een hortensia veelal groei betekend en dat de bloemen het opvolgende jaar achterwege blijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts