donderdag 21 maart 2019

Duiven afschrikken

Vind duiven overlast het nu op Kensaq. Dus als de duiven veel rond je waterfontein of voordeur zitten, strooi dan wat kaneel, rode hete peper, cayennepeper, peper of knoflook. De laatste methode om duiven af te schrikken vereist de installatie van een sproeier of een ander apparaat dat de planten regelmatig water geeft (met een timer).


Het water zal ze afschrikken , omdat ze het helemaal niet leuk vinden. Om duiven af te schrikken raden wij bovendien aan om voer niet buiten te laten staan.

Helemaal als de ondergrond iets afloopt waardoor de duif er afglijdt. De meest gebruikte methode om te duiven te verjagen is het plaatsen van stalen duivenpinnen. Sommige installaties zenden het geluid van een roofvogel uit, waardoor de duiven afgeschrikt worden doordat ze denken dat ze worden bedreigd. Er is nog een manier om duiven te verjagen.


Duiven verjagen door geur. Een heel efficiënt afschriksysteem , vergelijkbaar met schrikdraad doch speciaal vervaardigd om vogels af te schrikken en dit op basis van een electrostatische schok ! Vogels zijn vaak mooi om te zien. Toch zijn er situaties te bedenken waar je (over)last van deze vliegende beesten kunt hebben.

Vooral meeuwen, spreeuwen, duiven , kauwen en kraaien kunnen voor de nodig vogeloverlast zorgen. Denk hierbij aan geluidsoverlast, stank overlast of zelfs gezondheidsrisico’s. Gekocht met het doel om duiven te weren van mijn balkon. De kunststof kraai slaagt er niet in duiven te verjagen.


Het dier wordt gedetecteerd door een infrarooddetector, vanaf dat moment worden er ultrasone tonen met zeer hoge intensiteit uitgezonden wat het dier gaat afschrikken en vervolgens verjagen. Deze ultrasone tonen zijn niet hoorbaar en zonder gevaar voor de mens en dier. Ook leiden de uitwerpselen van duiven en andere vogels tot corrosie van daken.


Hier onder andere een koppel vechtende duiven , een mooie barnsijs op tak en een prachtig bloeiende hibiscus Lees meer Mollen vangen: voorkomen, afschrikken , levend vangen of doden. Niet alleen de uitwerpselen zijn vervelen vogelnesten verstoppen ook regelmatig goten en afvoeren. Vroeger testten zeelui al met een duif of er land in zicht was. Buiten de gezellige aanblik op grote pleinen, veroorzaken duiven ook veel ongemak. In dit artikel leest u er meer over.


De duif Eigenlijk kunnen we niet zomaar over de duif spreken. Wij bieden diverse methoden aan van verjagers tot imitatie vogels. Goede manieren voor de afschrik van vogels zijn elektronische vogelverjagers.


Bekijk uw resultaten duiven weren van balkon bij Finecomb. Als het akoestische signaal dat door het apparaat wordt gegenereer constant zou zijn, zou de duif kunnen wennen aan het geluid.

Maar de Stop Bird PRO produceert een frequentiemodulatie die verhindert dat de duif zich gaat wennen. Onze klanten gebruiken Stop Bird Pro al meerdere jaren en hebben nog steeds hetzelfde resultaat. Spuit de duiven nat met de tuinslang. Als je wacht tot ze zich goed en wel geïnstalleerd hebben, is het te laat.


Mijn achterbuurman is helaas ook een duivenmelker. Zelf heb ik twee katten en zij zorgen ervoor dat er geen duif op mijn balkon komt. Ik geen duif en mijn katten kunnen fijn de hele dag een poging doen om de duiven te vangen.


Als je gif gaat strooien, houd er dan rekening mee dat dit ook giftig is voor je eigen katten! Als ge nu eens een dode duif vin de nek omgewrongen of zo, en die hangt ge dan omgekeerd aan uw dakraam. Zou dat die duiven niet afschrikken ? Vraag eens aan die duivenmelker of hij nog een oud exemplaar heeft dat alleen maar geld kost aan eten en dierenarts:p.


Overlast van vogels is niet alleen zeer storen maar kan u ook veel tijd en geld kosten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts