maandag 18 maart 2019

Tuin winterklaar maken hortensia

Jetzt beim Testsieger bestellen! Schön, dass Du daran gedacht hast! Pünktlich und frisch geliefert. Hét online tuincentrum met meer dan 10. Kwaliteit voor lage prijs.

Boek uw Hotel in Marken online. Je tuin winterklaar maken doe je zo. Begin in elk geval in oktober. Het winterklaar maken van je tuin hoeft niet eens heel veel tijd te kosten. Een hortensia maakt geheel nieuwe wortels aan, wanneer jij dode twijgen afknipt.


Zo voorkom jij dat je hortensia stopt met bloeien. Op deze wijze blijft je hortensia in goede staat en beleef je er nog jaren plezier aan! Veel plezier met je tuin winterklaar te maken en vergeet niet te snoeien!

Oktober is bij uitstek de maand om de tuin voor te gaan bereiden op de naderende winter. In deze maand zijn de weersomstandigheden nog vaak zeer aangenaam waardoor het werken in de tuin veel plezier kan opleveren. De tuin winterklaar maken kan het beste gedaan worden in oktober.


Niet alleen is de bloeiperiode van de meeste planten nu voorbij, ook zijn de temperaturen vaak nog aangenaam genoeg om lekker in de tuin te werken. Sneeuw, ijs en temperaturen onder het vriespunt: de winter komt er weer aan. Je kunt je tuin winterklaar maken , zodat hij zo goed mogelijk de koude maanden doorkomt. Hoe kouder het wordt, hoe meer maatregelen je moet nemen.


Maak de tuin winterklaar voordat het gaat vriezen. Dat betekent niet dat u alles hoeft op te ruimen, maar er zijn wel tuinklussen die u nu prima kunt doen zodat uw tuin goed de winter doorkomt. Er is geen goede of slechte manier, een tuin is een stukje aangelegd natuur dat onderhouden moet worden, tenzij er bewust wordt gekozen voor wildgroei. Rond de maand november wordt het tijd de tuin winterklaar te gaan maken.


Als je een hortensia gaat snoeien is het belangrijk om eerst na te gaan welke soort je hebt, kijk daarom eerst bij hortensia soorten. De meest bekende soort is de boerenhortensia, met grote bolle bloemen of schermbloemen. Van tuinhout tot sierbestrating! De winter komt eraan, dit betekent dat je jouw gazon winterklaar moet maken.


Door je gazon winterklaar te maken , zorg je er voor dat jouw gazon de hele winter in goede conditie blijft en in het voorjaar weer sterk voor de dag komt.

Om je gazon winterklaar te maken moet je een aantal werkzaamheden uitvoeren. Het snoeien om de tuin winterklaar te maken strekt zich daarnaast uit naar bijvoorbeeld dakplataan en linde, lavendel, hortensia ´s. Zou u deze planten niet snoeien? Dan worden ze oud in de kern van de plant het snoeien draagt bij aan de gezondheid van uw planten.


Deze plant is niet weg te denken uit de Nederlandse tuinen. Hortensia winterklaar maken Hortensia ’s wie heeft ze niet? En dat vinden wij ook niet gek, want deze populaire planten zijn prachtig en erg gemakkelijk in onderhoud. Afhankelijk van welk soort je hebt moet deze gesnoeid worden. Afgelopen weekend was het heerlijk weer om een start te maken met de tuin winterklaar maken.


Ik zeg niet voor niets ‘een start maken ’, want ik ben er zelf voorlopig nog niet klaar mee. Dat hoeft natuurlijk niet, maar als er sneeuw op komt dan kunnen de takken van de hortensia ’s die op eenjarig hout bloeien, gaan doorhangen. De rest van de plant gaat zo de winter in.


Deze kan pas weer in het voorjaar teruggesnoeid worden. Tijdens de gratis workshop “ winterklaar maken van de tuin ” zullen we hier verder op ingaan. Heb jij een soortgelijke klus? Plaats hem dan op Werkspot. Wij maken de tuinvideo’s voor Tuinmanieren met heel veel lol en liefde.


Tuin winterklaar maken : hoe doe je dat? Ons streven is om eerlijke informatie te geven over tuinieren, dus geen gesponsorde boodschap of verstopte reclame. Natuurlijk eten wij ook graag kaas op ons broo dus er zijn leveranciers waar we mee werken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts