dinsdag 11 september 2018

Wat eet een rat

De uitrustingsspecialist voor de motorrijder en de motorfiets in België. Erg vind ik het dat zelfs als men iets over een rat wil opzoeken dat elk artikel automatisch zegt de rat te vernietigen. Als er een zoogdier is dat overlast geeft,alles zelf bepaal leeft op de rug van alle andere dieren, alle natuur vernietigt en een megapak ziekten meedraagt dan is het de mens! Ik heb een ratje nadat de ander is gestorven aan ouderdom. Hij is drie jaar en nog heel goed te been.


Ik was wat zachte pepermunt snoepjes aan het eten toen mijn ratje over mijn bed heen liep. Toen heeft hij er een uitgegrepen en een flinke hap uit genomen. Ik ben heel bang dat hij hieraan misschien ziek word. Vooral omdat hij al best oud is. Wat eten ratten graag Ratten vangen met eten.


Ratten zijn echte alleseters en eten wat ze vinden, dit wel met een voorkeur voor het beste wat op dat moment voor handen is. Over het algemeen eten ratten instinctief gebalanceerd voedsel als dit verkrijgbaar is. Om uit te vinden wat jouw rat het lekkerst vindt, kun je het beste verschillende dingen uitproberen. Geef niet te veel vers voer, want er zit veel vocht in en daarvan krijgen ratten.


Snacks Snoep, koek of chips zijn slecht voor. De bruine rat (Rattus norvegicus) is een zoogdier, behorende tot de orde van de knaagdieren. Met de naam waterrat wordt vaker de woelrat bedoeld.


In het wild bepaald hij zelf wat hij eet en instinctief eet hij gebalanceerd. De tamme rat eet wat wij hem voorschotelen. Met een paar cornflakes of gepofte rijstkorrels, droog broo een snack uit de winkel, wat gekookte pasta of een gedroogde pizzakorst zal je rat al heel tevreden zijn. Deze extraatjes kan je ook als een soort verrijking van zijn kooi zien: het houdt je dier namelijk bezig wanneer jij niet in de buurt bent.


Zie je een bruine rat in de tuin dan wil dat niet per definitie zeggen dat er een nest bij jouw in de tuin zit, maar het is wel belangrijk om dat te onderzoeken of te laten onderzoeken. Als een woelrat eet , zit hij op zijn achterzijde, waarbij hij met de voorpoten het voedsel naar de bek brengt. Het woongebied van een woelrat ligt langs een rivieroever.


Hier leeft de woelrat in paarverband. Bestel snel, veilig en eenvoudig in onze webshop. De groepjes kunnen zich samenvoegen en grotere kolonies vormen. De ratten uit dezelfde groep leven vreedzaam naast elkaar. Het mannetje zal een vreemde rat verjagen en soms zelfs doden.


Er is een hiërarchie in de groep die bepaalt welke rat er mag paren of mag eten. Een rat is geen afval-eter. Schotel geen bedorven restjes voor en haal overgebleven etensresten tijdig uit de kooi om bederf voor te zijn. Bedorven etensresten kunnen diarree en zelfs blijvende neurologische schade veroorzaken en tot de dood van het ratje leiden. Vermijd ook gekrui vet, gezouten of gezoet voedsel voor een tamme rat.


Pissebedden zijn in hoofdzaak vegetariërs (planteneters), maar worden toch beschouwd als omnivoren (alleseters), tijdens droogte-periodes schakelen ze over op een aaskever menu, ze eten dan ook dode dieren. De hele jonge dieren eten de uitwerpselen van de ouders. Als een rat echt honger heeft, dan wordt het echter een heuse opportunist, hij eet dan alles wat los en vast zit.


Als je wat geeft hou het dan bij granen en peulvruchten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts