donderdag 20 september 2018

Boom weghalen zonder vergunning

Find more about Boom here. Bekijk ons assortiment online. Voor het kappen van een boom heeft u soms een vergunning nodig. U kunt deze aanvragen bij uw gemeente. Lees meer over deze omgevingsvergunning.


Als bomen een bepaalde dikte hebben, mag dat niet meer zonder vergunning , Ik begrijp niet helemaal of de plek van u zelf is of dat u hem huurt.

Als het uw eigendom is, is er natuurlijk sprake van vernieling van eigendom. Welke bomen mag je kappen zonder vergunning ? Er zijn veel vragen rondom het al dan niet mogen kappen van soorten bomen en je eigen tuin. Wij hebben een kapvergunning aangevraagd bij de gemeente,maar omdat de boom een gevaar op kon leveren voor de omgeving,mocht hij zonder vergunning gekapt worden.


Als het bomen zijn die in de tuin staan dan mogen ze zonder vergunning gekapt worden. Als de bomen onderdeel uitmaken van de erfsingel (dus aan de randen van het erf staan) is er wél een vergunning nodig. In het bestemmingsplan buitengebied is namelijk een verbod opgenomen voor het kappen van (delen van) de erfsingels.


Afvoeren kost meer en is eigenlijk verspilling. Een boom kappen of rooien hoeft daarom niet duur te zijn.

De kosten van stookhout stijgen alweer, omdat het stormhout van de laatste grote storm inmiddels wel verwijderd is. Zonder kapvergunning of omgevingsvergunning? De verleiding kan soms groot zijn, maar kap nooit een boom zonder kapvergunning.


Maar dat er voor bomen met een grotere stamomtrek veel meer moet worden betaald. Als u heeft besloten om een boom te laten kappen geef het onderstaande stappenplan globaal aan hoe u te werk. Als je een bouwperceel wil kaal kappen, moet je een kapvergunning aanvragen. Bij ons was het een wilde kers,moest met vergunning , euro. Bij mij ouders zelfde boom ,andere gemeente ,konden ze gewoon doen.


Staat meestal ook een overzicht van op de site van de gemeente. Mag je kappen zonder vergunning ? In sommige steden of plaatsen zoals Wageningen is het verboden om een boom te kappen zonder dat daarvoor een vergunning is verleend. Sommige mensen denken dat ze veilig zitten als de boom op hun eigen grond staat, maar dat is niet altijd het geval.


Uit deze regels blijkt dat je voor het kappen een vergunning van het college nodig hebt wanneer de boom groter is dan 1. Er zijn hier een aantal uitzonderingen op, bijvoorbeeld voor de kap van fruitbomen. In veel gemeenten is het verboden om een boom te kappen zonder dat daar een vergunning voor verleend is. Planten mag, kappen alleen met vergunning.


Sommige mensen vinden groen zodanig vuil dat ze hele oppervlakten in beton zouden gieten, best dat er wetgeving is om bomen te beschermen. Als er een beetje een reden is voor de andere bomen al dat ook wel lukken.

Heeft er iemand enig idee hoe hoog de boete kan oplopen voor het rooien van bomen waar je geen vergunning voor hebt ? Voordat we onze bouwgrond kochten zijn we info gaan vragen bij stedenbouw omdat er een 25-tal bomen op de grond stonden. Op de monumentale bomenkaart vindt u een overzicht van alle monumentale en waardevolle bomen binnen de gemeente Ede. Deze kaart gebruiken we als hulpmiddel. De lijst is nog niet volledig.


Het is dus mogelijk dat u een monumentale of waardevolle boom heeft zonder dat dit op de kaart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts