vrijdag 28 september 2018

Wanneer struiken snoeien

Wanneer struiken snoeien

Alle struiken vind je op beslist. Bestel simpel en snel jouw struiken online. Laat uw struiken en heggen snoeien of verwijderen door een vakbekwame tuinman. De antwoorden op deze vraag zijn vaak verschillend. De ene keer wordt er gezegd snoeien in het voorjaar, de andere keer snoeien in het najaar.


Deze verschillende uitleg over snoeitijden zorgt voor veel verwarring. Toch is het allemaal niet zo moeilijk. De snoeitabel, wanneer en hoe snoeien ? Een snoeitabel wordt ook wel een snoeikalender genoemd.


De meest voorkomende planten en struiken zijn er in opgenomen. Zo kun je eenvoudig zien in welke maand je bepaalde soorten moet snoeien. Dat bomen snoeien een winterwerk is hoor ik nog alle dagen.


Wanneer struiken snoeien

En niet alleen door de oudere generatie,. Wanneer bomen en struiken snoeien ? Elke plant is in een bepaald seizoen op zijn mooist. Je kiest voor de bloem, bes, bla herfstkleur, mooie vorm of mooie bast. Dit bepaalt hoe en wanneer je het best kunt snoeien. Daar lees je meer over bij wanneer snoeien en hoe snoeien.


Ondek wanneer je heesters moet snoeien. De beste regel om te bepalen wanneer heesters of struiken gesnoeid moeten worden is hun bloeiseizoen. Snoeien houdt uw planten en bomen gezond. Maar niet alles in uw tuin hoeft u te snoeien. Lees hier welke planten en bomen u wanneer en hoe snoeit.


Wanneer struiken snoeien

Je mag deze snoeien als het blad van de struiken af is. Geniet jaar op jaar van die heerlijk geurende vlinderstruik door hem ieder jaar flink te snoeien. Een vlinderstruik snoeien doe je aan het eind van de winter wanneer de kans op vorst overdag voorbij is. Snoei je een besheester bijvoorbeeld meteen na de bloei dan komen er dat jaar geen bessen aan.


Op zoek naar een overzicht van wat wanneer snoeien per maand? Kijk dan in onze snoeikalender. Voorjaarsbloeiers snoeien. Aan de plant kun je zien wanneer hij bloeit, maar wanneer snoeien we. Heesters of struiken kun je snoeien zodra de bloemen zijn uitgebloeid.


Het bloeiseizoen van (bijvoorbeeld) Forsythia eindigt op juni. Snoei de struik direct na het einde van deze datum. Struiken snoeien : wanneer en hoe doe je dat? In bijna iedere tuin vind je ze wel: struiken of heesters.


Iets wat zo belangrijk is, maar wat ik nog veel tuineigenaren zie vergeten of niet goed zie uitvoeren is de struiken snoeien. Hoe en wanneer moet je een hortensia snoeien ? Krijg je door het snoeien minder bloemen? Het snoeien van een hortensia is niet ingewikkeld zolang je maar weet wat je doet.


Naast de gewone takken te snoeien kan ook worden gekozen voor het snoeien van de wortels. Heb je één of meerdere bomen in je tuin en wil je deze bomen snoeien ? Lees dan snel verder en kom alles over bomen snoeien te weten! Zodoende bevinden de meeste bloemen zich dan ook veel te hoog om er zelf ook nog van te kunnen genieten.


Met het bloeden van planten bedoelen we groot vochtverlies uit de snoeiwonden. Dit bloeden kan zo sterk zijn dat de plant sterk verzwakt of zelfs kan doodbloeden. De periode waarin jouw struiken moeten worden gesnoeid kan echter aanzienlijke verschillen vertonen. Lees 'hoe' en ' wanneer ' je een vijgenstruik- of boom snoeit aan de hand van een stappenplan en -videootje.


Wanneer struiken snoeien

Wil je een vijgenboom snoeien ? Maar hoe kan je nu best bomen snoeien en wanneer ? Knotbomen zoals een eik, els of populier kan je best in de periode november tot en met februari snoeien. In veel gevallen is het beter om juist in de zomer te snoeien. Kon je door omstandigheden jouw struiken niet snoeien op het meest gepaste tijdstip, of moet je noodgedwongen een struik snoeien snoeien op een moment dat niet echt aangewezen is, dan is dat voor de plant niet zo erg.


De planten zullen dan mogelijks een jaartje minder of niet bloeien, maar zullen er zeker niet door afsterven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts