vrijdag 14 september 2018

Groene aanslag verwijderen van hout

Groene aanslag verwijderen van hout

Is je houten picknicktafel, de houten schutting of ander houten tuinmeubilair groen geworden van de aanslag ? Of is de bestrating groen van de algen? Dan kun je dit simpel verwijderen met een mengsel op basis van groene zeep en soda. Erg makkelijk, effectief en een milieubewuste oplossing. Voor het verwijderen van de groene aanslag maken wij gebruik van ons product VDS-algenbestrijder , u kunt ons product ook bij ons aanschaffen in eenheid van liter.


Groene aanslag verwijderen van hout

Zie hiervoor onder hoofdstuk “Producten” Tennisbaan onderhoud. Tevens bieden wij advies en ondersteuning op het gebied van tennisbaan onderhoud. Groene aanslag verwijderen van hout.


Houten meubilair is mooi en stoer, en als je handig bent heb je wat uitgezocht dat maanden per jaar buiten kan staan. De schoonmaak gaat helaas niet vanzelf en dus moet je zelf aan de slag. Maar niet elke methode werkt even goed. Hieronder vind je alle bekende en minder bekende manieren om groene aanslag te verwijderen. Mossen en algen doen het goed op schaduwrijke en vochtige plaatsen.


Groene aanslag verwijderen van hout

Behandel uw hout met voldoende zorg en probeer één van de producten van GRIPWOOD. Voor veel mensen is de groene aanslag op houten terras, vlonder of steiger een terugkerend probleem. De groene aanslag maken uw hout lelijk en bovendien zorgt het voor gladheid. Hovenier Roel Zuidema zet op een rij hoe je groene aanslag kunt verwijderen en voorkomen. Hoe groene aanslag verwijderen ? Het is niet mooi en bovendien kan dit gevaarlijk zijn: op terrassen of opritten bijvoorbeeld wordt de ondergrond gladder en wordt het risico om uit te glijden groter.


Ook terracotta bloempotten kunnen door het winterse weer groen uitslaan. Iedereen heeft er last van in de tuin en op het terras: groene aanslag. We hebben tips van de expert en luisteraars! Beluister hier het fragment uit de radio-uitzending. Je ziet groene aanslag met name op plekken waar weinig zonlicht komt.


Wat moet je doen wanneer er sprake is van groene aanslag of mosvorming op tegels. Juist als de dagen donkerder en korter worden en er veel. Doe dit wel snel zodat de algen geen kans krijgen om zich in de verf en het hout te nestelen. Het is aan te bevelen om door uw sopje wat bleekmiddel te doen.


Algen houden niet van chloor. Let wel op uw kleren natuurlijk. Gelukkig zijn er veel simpeler methoden waarbij de aanslag als vanzelf verdwijnt zonder inspanning. De zon doet in dat geval het meeste werk terwijl jij lekker languit in een relaxstoel zit. Vandaag zetten we de meest effectieve en eenvoudige manieren om groene aanslag te verwijderen even voor je op een rij….


Heeft u algen op uw cabrio dak, wees. Dat kan met groene aanslag verwijderaar van het tuincentrum, maar het kan nog veel simpeler. Mengsel van groene zeep, soda en warm water Boen het (onbehandeld) hout met een mengsel van groene zeep, soda en warm. Ten eerste ziet het er niet mooi uit. En ten tweede kan de straat er verraderlijk glad van worden.


Ook ziet een tuin vol met groene aanslag er erg somber uit. Echter zijn niet alle dakpannen geschikt om met een hogedrukreiniger gereinigd te worden. Ook hout is niet veilig voor mossen en algen. Denk aan steigers, bruggen en zitbanken. Er zijn ook alternatieve methoden om groene aanslag te verwijderen.


Groene aanslag verwijderen van hout

Let er wel bij op dat sommige middeltjes niet altijd even milieuvriendelijk of blijvend zijn. Een gemakkelijke manier om groene aanslag of zelfs mos te verwijderen is het wegspuiten door middel van een hogedrukspuit. Een veel gehoorde ergernis is groene aanslag op terrastegels of groen mos tussen de klinkers van de stoep of oprit. Het verwijderen van de groene aanslag kan op de volgende manier: Neem een mengsel van 3gram soda op liter water.


Los de soda eerst op in een liter kokend water en de overige liter moet je met koud water aanvullen. Pas wel op dat het geen aluminium aanraakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts