woensdag 19 september 2018

Hortensia kleuren

Jetzt beim Testsieger bestellen! Schön, dass Du daran gedacht hast! Pünktlich und frisch geliefert. Hét online tuincentrum met meer dan 10. Kwaliteit voor lage prijs.


Bestel simpel en snel jouw struiken.

Over de kleur gaan echt de wildste verhalen, van spijkers in de grond tot roestwater, tot ander oud ijzer in de tuin ingraven, noem maar op. Maar hoe zit het nu precies met de kleur van de hortensia ? De kleur van de hortensia wordt beïnvloed door de zuurgraad van de grond. Dit komt omdat het wat werkt vraagt om deze kleur vast te houden. Om een hortensia blauw te laten worden kunt u aan de grond wat aluminium-sulfaat of kali-aluin toevoegen. Strooi dit jaarlijks rond eind september, begin oktober rondom de hortensia en hark het in de grond.


Ze kunnen een hoogte van tot meter bereiken en hebben een uitbundige bloei. Bij sommige hortensia soorten is de kleur van de bloem afhankelijk van de bodemsoort. Hortensia ’s behoren tot de bekendste tuinplanten ter wereld.

Door bepaalde stoffen aan de bodem toe te voegen kan de kleur van de bloemen daarom veranderd worden. Om de bloemen eerst groen en later nog kersrood te laten kleuren , heeft de plant veel energie nodig. Ze moet dóórgroeien om de kleurveranderingen te kunnen volbrengen.


Is dit niet het geval dan vertoont uw hortensia een twijfelachtige roze kleur met misschien wat blauwe nuances. DCM heeft een organische meststof ontwikkeld waaraan aluin is toegevoegd. Aluin is een aluminiumzout dat zal oplossen in zure bodems en aluminiumionen aan de wortels van uw hortensia geeft. Heb je een blauwe hortensia in de tuin en zou je deze wel eens een ander kleurtje willen geven?


Het klinkt misschien gek, maar dat kan echt. Er bestaat namelijk een wisseltrucje om de bloemen van een hortensia van kleur te laten veranderen. Gedroogde hortensia ’s kunnen in elk gewenst kleur geverfd worden!


Dit functioneert best met witte bloemen, maar u kan ook roze bloemen een stralender roze kleur geven, of blauwe een donkerder blauw. Dit gebeurt met textielverf, de bloemen worden in de aangelengde verf ondergedompeld. De intensiteit van de kleur neemt af met te drogen.


De hortensia groeit het best op losse, rijke, natte, maar goed doorlaatbare bodems in halfschaduw. De plant bloeit van juli tot oktober. Tijdens neutrale omstandigheden neemt een hortensia zijn eigen kleur aan. Zure grond doet een hortensia naar blauw verkleuren en met meer kalk in de grond kleurt hij roze.


Gebruik bij het planten van hortensia ’s altijd speciale hortensiagrond. Daarom zal je de pH-waarde van je bodem moeten controleren en.

De meeste roze hortensia ’s kun je met onze tips ook blauw kleuren. Alleen bij roze pluimhortensia’s is dit niet mogelijk. Creatief met hortensia ’s. Lees hier meer over het verzorgen van hortensia ’s. Bekijk hier alle tips over hortensia ’s snoeien en hortensia ’s knippen.


En bekijk ook Annemarie’s eerste tuinvlog over het snoeien van. Dat hortensia ’s blauw kleuren door roestige spijkers bij de plant te strooien is een fabeltje. In theorie zouden roestige spijkers kunnen helpen, maar alleen als de plant in zure grond staat én de plant nog geen ijzer beschikbaar heeft.


In de praktijk is ijzergebrek meestal niet de beperkende factor om hortensia ’s blauw te kleuren. Welke kleur van een hortensia hoort bij wel grondtype. En kun je het grondtype bepalen aan de hand van de kleur van een hortensia in je tuin. En wat betekend het als een hortensia het slecht doet bij je, zonder ongedierte.


Want in princiepen moet het grondtypen niet uitmaken bij een hortensia , hij past er zelfs zijn kleur op aan. Sommige soorten zijn tweekleurig. Een blauwe hortensia die verkleurt naar roze kan weer terug kleuren door de goede grond aan de plant te geven.


Over het algemeen geldt, hoe zuurder de gron hoe beter metalen kunnen oplossen, hoe blauwer de bloem kan worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts