woensdag 19 september 2018

Tuintips februari

Ruime keuze tuinartikelen online. Grootste aanbod tuinartikelen. Het grootste online winkelcentrum. Vind tuinartikelen online. Meerdere aanbieders online.

De beste prijzen tuinartikelen. Ruim assortiment tuinartikelen. Alle merken voor de laagste prijs. Algemene tuintips februari.


Als u er plezier in heeft is het nu een perfecte tijd om vast binnenshuis wat zomerbloeiende planten te zaaien. Als we iets nieuws in de tuin willen is het nu een prima moment om nieuwe vaste planten, en ook bomen en heesters te kopen. Pak de schaar maar uit de schuur want in februari valt er veel te snoeien in de tuin!

Onder andere de fruitbomen mogen deze maand worden gesnoeid. Snoei deze bomen, zoals appel- en perenbomen, op zo’n manier dat het hart van de kroon ook voldoende licht krijgt. Het snoeien van heesters en andere struiken en planten kan.


De maand februari is hét moment om te werken aan de verbetering van je tuin. Door bijvoorbeeld paden en terrassen aan te leggen, het gazon te herstellen of de grond te verrijken met voedingsstoffen. Als de grond ontdooit is, kun je je planten een andere plaats geven.


De tuin begint langzaam te ontwaken. Nu is het moment aangebroken om fruitbomen, struiken, wintergroene hagen en klimplanten hun eerste snoeibeurt te geven. Kuipplanten kunnen verpot worden – het is echter nog te koud om ze buiten te zetten.


Tuintips februari - Bij Tuincentrum Coppelmans kunt u alle soorten tuingereedschap vinden, waaronder Gardena producten. Kijk in onze webshop of kom snel langs in een. U kunt al wat snoeien (maar alleen tijdens vorstvrij weer) en bijv. In februari is niet veel te doen in de tuin. Tuintips voor februari Het voorjaar komt dichterbij en bij zacht weer kan de tuin een beetje worden opgeruimd.


Maar houd bescherming bij de han want het kan nog flink vriezen in februari.

Bekijk hier onze tips voor zaaien en stekken, planten en dieren. Binnen kun je langzaamaan beginnen met het voorzaaien van groenten en kruiden. En maak tussentijds plannen voor het nieuwe tuinseizoen. Langzaam komt er weer groen leven in de tuin.


Het wordt weer tijd om heel rustig het zaaien, planten en snoeien voor te bereiden. Tijdens de enkele warme, zonnige dagen die er in februari zijn is het aan te raden de serreruiten enkele uren open te zetten. Onder glas kunnen al bloemkolen, koolrabi, sla en zomerspinazie worden gezaaid. Snijsla, radijsjes en vroege peulen kun je onder een tunnelserre zaaien.


Peulerwten kun je vanaf eind februari zaaien. Februari daarentegen kan flink uithalen met een langere periode vorst en snijdende kou. Ontdek wat De Bosrand u te bieden heeft! KLIK HIER voor de tuintips per week in februari GAZON Neem een grondstaal.


Een grondanalyse zal u duidelijk maken wat de voedingstoestand van uw bodem is. In de maand februari loopt de winter loopt op zijn eind en komt je tuin langzaam weer tot leven. Je kunt deze maand de nodige voorbereidingen treffen op het nieuwe groeiseizoen.


Lees gauw verder voor de tuintips van februari. Wat extra kleur in de tuin breng je in februari snel aan door bloeiende Primula’s en Violen op tafel te zetten. Deze winterbloeiers kunnen behoorlijk wat kou verdragen. Vijveronderhoud in februari. Net als vorige maand is er ook in februari nog niet veel aandacht nodig voor de vijver.


Soms is het in februari al een beetje lente (lees ook de weerspreuk). Op zo’n ‘lentedag’ kunnen dieren, dankzij de hogere temperatuur, ‘wakker’worden uit hun overwintering. De citroenvlinder (beschrijven hoeft niet, je herkent hem aan zijn citroengele kleur) is er één van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts