maandag 10 september 2018

Blauwe regen snoeien

Get inspired with our Re-Gen product range. Entdecken Sie die große Auswahl an Musik - Klassiker und aktuelle Top-Hits! Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin. Voor een goede bloei is het aan te bevelen de blauweregen twee keer per jaar te snoeien. Kan ik mijn blauwe regen nu nog gaan snoeien ? Dat voorkomt dat de plant een wirwar van takken wordt en zorgt ervoor dat de geurende bloemtrossen straks goed opvallen.


Ik denk niet dat het veel kwaad kan. U ziet al waar de bloemtrossen van de blauweregen zullen verschijnen, dat laat u zitten. Onderhoud en snoeiadvies blauwe regen. Wij hebben de plant in pot sinds vorig jaar en nog geen bloemen gehad.


Bij het snoeien van de blauweregen is het belangrijk om sterk snoeigereedschap te gebruiken. Blauwe regen snoeien in de winter. Ten eerste is het belangrijk dat je gaat snoeien op een dag welke vorstvrij is. Snoeien terwijl het vriest is schadelijk voor de blauweregen en waar hij al lastig kan doen qua bloeien is vorstschade niet echt bevorderlijk. Dikwijls krijg ik de vraag hoe komt het dat mijn blauwe regen niet of weinig bloeit.


Door het snoeien zal de plant massaal bloemen produceren om zo voor zaad te zorgen. Ze maken makkelijk nieuwe, krachtige scheuten uit oude takken. Na zulke ingreep zullen oneindig aantal nieuwe takken ontspruiten.


Een blauwe regen snoei je ten minste twee keer per jaar om de stok en de plant in conditie te houden. Ook hier is de gouden regel snoeien doet bloeien. De eerste van deze sessies gebeurt in de vroege lente, nog vóór de bloemknoppen te groot worden. Je zou de bloemknoppen gemakkelijk te snel beschadigen of afbreken. Telefonische Bestellung oder online Aktionspreise sichern.


Blauwe regen snoeien

De naam “Wisteria” is afkomstig van een Amerikaans hoogleraar C. Eens aangeslagen groeit deze klimmer vrij sterk en kan tot meter lange takken geven. De blauwe regen werd vroeger onder kwekers “Glycine” genoemd. Voor die prachtige blauwe bloemtrossen moet je de blauweregen snoeien. Als je het blauweregen snoeien goed bijhoudt, kun je lang genieten van de Wisteria.


Ze gaan heel binnenkort al bloeien (april-mei), ik zou wachten tot na de bloei en deze zomer snoeien. Mijn blauwe regen hebben wij vorig jaar gekocht. Afgelopen zomer hebben wij deze veel te laat gesnoeid.


Blauwe regen snoeien

Het geslacht is ingedeeld bij de Vlinderbloemenfamilie of Fabaceae. Wisteria of blauwe regen is een forse klimmer die gemakkelijk meter hoog en ver groeit. De Engelse botanist Thomas Nuttall gaf het geslacht haar naam, ‘Wisteria’ is een eerbetoon aan de Amerikaanse dokter Caspar Wistar.


Als het winter is kun je het snoeien grondiger aanpakken omdat je de takken goed kunt zien. Tijdens de zomermaanden kun je de lange uitlopers weghalen. In de zomer is dat juli of augustus. Snoei hem altijd bij vorstvrij weer.


Vanuit daar gaat hij weer bloeien. Alleen de wilde Wisteria sinensis (geen variëteit) is een zaailing. De andere blauwe regens op de website zijn geënte planten en bloeien gegarandeerd.


Vaste planten als ridderspoor (Delphinium), vrouwenmantel (Alchemilla), ooievaarsbeksoorten (Geranium), klokjesbloem (Campanula) en korenbloem (Centaurea): Voor een tweede bloei terugknippen vanaf begin juli. Kijk bij blauwe regen snoeien. Snoeiregels voor juist snoeien Er zijn enkele belangrijke regels die je in acht moet nemen bij het snoeien van planten en struiken.


Zo moet je bijvoorbeeld nooit snoeien als het nog kan vriezen. Ook bij regen kun je beter niet snoeien. Deze klimmer staat graag zonnig tot in de halfschaduw in een voedselrijke bodem.


U kunt de plant ook tegen een gevel van een huis of schuur laten groeien. Soorten blauwe regen Er zijn eigenlijk twee grote soorten blauwe regen. De eerste snoei doet u tijdens de winter wanneer het niet meer vriest.


Blauwe regen snoeien

Wanneer je de blauweregen niet snoeit, kan hij erg groot worden. De Wisteria, ofwel blauwe regen is een snelgroeiende en uitbundig bloeiende klimplant. Doordat de meest voorkomende kleur blauw is staat deze plant bekend als de blauwe regen.


Ze komt oorspronkelijk uit Japan en China. Toch is deze prachtige klimmer ook te verkrijgen in de kleuren wit, roze en paars. In dit filmpje groeit de blauwe regen langs de dakrand van een simpel schuurtje. Zorg dan wel dat u er altijd gemakkelijk bij kunt om te snoeien , dit moet immers jaarlijks gebeuren. Een blauweregen in een pot kan door veelvuldig snoeien overdadig bloeien.


Hoe meer je snoeit , hoe meer zijscheuten de plant ook zal maken. De Wisteria sinensis is een prachtige blauwe regen die in mei tot juni bloeit met blauw paarse bloemen. Om de plant in toom te houden moet in de meeste tuinen regelmatig gesnoeid worden. Zo zorg je ervoor dat je de bloemen goed ziet en dat er niet teveel blad groeit.


Pruimenboom snoeien , hoe en wanneer Pruimenbomen kun je het beste snoeien in de periode van medio april tot medio september. Hebt u een mooie gevel, dan kunt u de plant ook met meerdere takken langs de ramen en de dakrand leiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts