maandag 12 maart 2018

Schutting tegen geluidsoverlast

Henderson Creative Living Biedt Gegarandeerd de Laagste Prijs. Bespaar tot wel via kiesproduct. De grootste collectie schuttingen hier! Schuttingen tegen de laagste prijzen.


Schutting tegen geluidsoverlast

Je kunt planten of struiken tegen de schutting plaatsen, omdat een plant wel wat geluid absorbeert, maar dit zal slechts in lichte mate helpen. Er is een verschil tussen geluid absorberen en geluid isoleren. Rubberen matten tegen geluidsoverlast. Een optie die je kunt doen om je erfafscheiding geluidswerend te maken is om rubberen matten tegen of tussen je schutting te bevestigen.


Het nadeel van rubber tegen je schutting schroeven is dat het er niet heel mooi uitziet. Luidruchtige buren, luide muziek of blaffende honden zijn erg vervelend wanneer jij rustig in de tuin wilt genieten van je kopje thee. In ons assortiment vind je geluidswerende schutting die de geluidsoverlast wegnemen. Bestaande schutting verbeteren.


Helaas is het onmogelijk om de geluidsoverlast geheel tegen te gaan. Op zijn best is de overlast te beperken. Hiervoor adviseren we het volgende.


Soms wordt gedacht dat een schutting helpt tegen geluidshinder , maar dat gaat alleen op als de schutting volledig dicht is. De akoestische schutting Een aangepaste schutting met akoestische eigenschappen is als volgt opgebouwd. Tegen stevige verticale palen wordt aan één zijde planken (zonder tussenruimte) of zware constructieplaten gemonteer bijvoorbeeld watervast betonplex. De schutting wordt idealiter minimaal meter hoog en beslaat de gehele erfscheiding. Heb je die ruimte niet, dan is een geluidswerende schutting een optie, bijvoorbeeld de Greenwall Compact.


Deze geluidswerende panelen zijn net als ‘gewone’ schuttingen tegen of tussen palen te zetten en nemen maar weinig ruimte in beslag. Een van beton gemaakte schutting (dichte schutting ) is vanuit een praktisch oogpunt op vrijwel elk punt superieur aan houten schuttingen. Zo vergt een erfafscheiding van beton minder onderhoud- en schoonmaakwerkzaamheden, is de levensduur groter en worden jij en je gezin bovendien beter beschermd tegen geluidsoverlast , inbrekers en vandalisme.


Om geluidsoverlast tegen te gaan kun je de geluidsgolven op manieren aanpakken. Reflectie bereik je vooral met harde oppervlaktes zoals b. Absorberen of reflecteren. De oplossingen die jij noemt moeten het daarentegen juist hebben van absorptie. Ik heb nu een aantal dagen dit forum doorgespit en ik zie dat er erg veel mensen geholpen zijn met hun geluidsoverlast in de tuin.


Ik ben erg nieuwsgierig hoe de ervaringen zijn van gebruikers. Geluidsoverlast streng definieren dus veel strengere normen dan de wettelijke. Het kan daarom niet alleen een enorme ergernis zijn, maar ook ziekmakend op ons inwerken en dat kan verstrekkende gevolgen hebben. Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver. Nu, na een paar jaar, begint de buur planten en plantenbakken tegen de schutting aan te plaatsen en vast te schroeven.


Moeten we anders de grens officieel laten afmeten. Wie kan dat voor ons doen? Heeft u geluidsoverlast van uw buren, zoals harde muziek, gebonk of geschreeuw? Bekijk met wie u de burenoverlast het beste kan bespreken. Ik vrees dat je zelf weinig kan doen, tenzij zeer drastische maatregelen zoals een metershoge hoge muur rond je huis zetten of zoiets (want massa houdt geluid tegen ). Planten tegen je houten schutting zetten zal ook weinig helpen omdat het geluid niet door je schutting komt maar over de schutting.


Op zondag word er wel gewerkt maar dat zijn de klussen die geen overlast bezorgen, en geen lawaai geven, er word meestal geen radio gebruikt, en mijn zoon heeft zowel de buitenmuren als de binnenmuren en de vloeren geisoleerd om geluidsoverlast tegen te gaan. Het gaat over twee huizen pal naast elkaar, waar zijzelf niets isolatie gebruikt heeft. Je zegt dat een schutting niet hoger dan meter mag, dan zet je toch een stevige schutting of zelfs muurtje van meter hoog?


En dan een stevige (hogere) heg aan de tuinkant. Bedenk wel dat een snelgroeiende haag van conifeer of laurierkers ook vaak gesnoeid moet worden om in model gehouden te worden, keer per jaar is echt wel nodig. U ergert zich aan het lawaai van de buren.


Ze slaan met de deuren, schreeuwen, gillen, draaien harde muziek of zetten de televisie op een hoog geluidsniveau. Of misschien heeft u wel last van stampen op de trap of de laminaatvloer, lawaai van gereedschappen bij nacht en ontij, klussen op zondag of muziekinstrumenten. Geluidswerende schutting voor een optimaal ontspannen buitenleven. Tot wel minder geluidsoverlast van langsrijdend verkeer of spelende kinderen. U moet in ieder geval toestemming van de buren hebben, indien u gaat bouwen aan een deel van hun huis.


Gaat u uw huis uitbouwen, en dit komt tegen de buitenmuur van de buren, dan moeten de buren hier een akkoord voor geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts