dinsdag 13 maart 2018

Giftige kamerplanten voor mensen

Vind kamer planten het nu op Kensaq. Zeker voor mensen met kleine kinderen en huisdieren is het daarom aan te raden goed na te gaan of een plant giftig is, omdat er toch een risico bestaat dat zij delen van de plant in hun mond stoppen. Maar wanneer je voorzichtig omgaat met de giftige kamerplanten , kun je gewoon nog van deze planten blijven genieten in huis. Hou deze giftige kamerplanten uit de buurt van je kinderen Veel kamerplanten zijn giftig.


Gevaarlijk voor kinderen die alles wat ze tegen komen in hun mond willen steken.

Kamerplanten zijn mooi, ze sieren je interieur en zijn gezond voor je. Huisdieren zijn vaak nieuwsgierig en knabbelen en kauwen aan alles. Voor je het weet spelen ze met de planten of eten deze. Het zijn geliefde accessoires die niet uit ons interieur zijn weg te denken.


Toch moeten sommige kamerplanten met enige voorzichtigheid worden behandeld. Er zijn namelijk een aantal planten die giftig zijn. Dat betekent niet dat je nu meteen alle planten uit je huis moet halen.

Ze kennen het verschil niet tussen de paar eetbare planten en planten die giftig zijn voor kinderen. Let daarom als ouder goed op! Als kinderen met een kamerplant spelen of in hun mond stoppen zal er in eerste instantie niet veel gebeuren. Een aubergine is giftig , maar dan moet je er meer dan rauw opeten.


Dit geldt ook voor kaneel (ongeveer potjes). In de onderstaande lijstjes kun je zien welke planten giftig zijn voor dieren. Het is een selectie van de meest giftige soorten, dus informeer altijd bij de aankoop van een nieuwe plant of deze schadelijk kan zijn voor je huisdier. De plant gehele plant is rijk aan alkaloïden, de bes bevat atropine en is dus zeer giftig.


Een voor de mens vreemde giftige plant is de wonderboom (Ricinus communis). Bij inname van vier a acht zaden kan het dodelijk zijn voor de mens. Sommige planten zijn giftig , anderen houden een risico in voor allergische reacties of veroorzaken een overgevoeligheid aan (zon)licht. Onderstaande lijst is onvolledig en wordt regelmatig aangevuld. Voor meer giftige planten verwijzen we je door naar onze brochure over planten, via deze link.


Het eten van een paar besjes kan soms al dodelijk zijn. De meningen van experts zijn verdeeld over welke planten behoren tot de meest giftige ter werel maar voor de volgende planten moet je in ieder geval oppassen.

En omdat een zieke kat wel het laatste is waar je op zit te wachten, hebben we de giftige soorten voor je op een rij gezet. Veel planten blijken namelijk giftig voor je trouwe doch nieuwsgierige huisgenoot. Komt-ie, op alfabetische volgorde.


Het meest giftige aan de monnikskap zijn de verdikte wortels. Deze kun je dus maar beter zo diep mogelijk in de grond laten zitten. De narcis (Narcissus) De narcis is, net als de hyacint, een plant die bij de meeste mensen een gevoel van de aankomende lente oproept. De meeste staan er niet bij stil dat het een van de giftige planten voor.


Naast de mensen die gevoelig zijn voor allergieën giftige kamerplanten vormen een bedreiging voor anderszins gezonde mensen en huisdieren. Wist je dat deze giftige kamerplanten gevaarlijk kunnen zijn voor kinderen? Overigens wordt vaak gedacht dat dieren gevoeliger zijn voor giftige planten dan mensen. Door een aantal eenvoudige tips in acht te nemen, kan je er voor zorgen dat ook je kamerplanten er fris en fleurig bijstaan. Soorten giftige planten voor mensen.


Inname van 3-bessen kunnen voor kinderen al dodelijk zijn. Alle delen zijn giftig , maar vooral de zoetsmakende bessen! Symptomen zijn verwijding van de pupillen, opgezette hals, droge slijmvliezen, droge mond en keel, dorst, warme en droge rode hui hoge koorts, opwinding die overgaat naar ongevoelighei vertraagde ademhaling en hartslag. Omgaan met giftige mensen kan in principe op twee manieren: je kunt deze mensen uit de weg gaan of de confrontatie aangaan.


Vele mensen lopen liever weg van giftige mensen. Maar eigenlijk hebben we geen andere keuze dan met hen om te gaan. Het beste wat we dus kunnen doen, is op zoek gaan naar een intelligente manier om dit aan te pakken. Beste Ingri in een interview dat Editie NL met dierenarts Jaap Vestjens had over giftige planten voor katten, zegt de dierenarts: Lelies, aloë vera, dieffenbachia, chrysanten en de sansevieria zijn bloemen en planten waar alle kattenbaasjes eigenlijk met een boog omheen zouden moeten lopen. Deze zijn bij uitstek het giftigst voor een kat.


De rode bessen die mensen ook kunnen eten zijn niet giftig voor honden. Rode bessen in het algemeen is moeilijker te zeggen. De lijsterbes is bijvoorbeeld niet giftig maar de meeste andere rood gekleurde bessen zijn dat in meer of mindere maten vaak wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts