woensdag 28 maart 2018

Schutting bedekken met planten

Henderson Creative Living Biedt Gegarandeerd de Laagste Prijs. Topkwaliteit Planten , voordelig en zonder gesjouw thuisbezorgd. Hét online tuincentrum met meer dan 10. De grootste collectie schuttingen hier!


Bespaar tot wel via kiesproduct. Schuttingen tegen de laagste prijzen.

Een muur of schutting kan bijzonder mooi worden gemaakt door het planten van één of meer klimrozen. Deze geven minder schade aan de muur of de schutting dan een klimop, maar ziet er vooral in bloei echt fantastisch uit. Met wat leuke schutting decoratie kun je dit mooie minituintje samenstellen.


Bovenstaande planten klimmen zelf omhoog langs muren en schuttingen. Vooral de klimop is een snelle klimmer die binnen een paar seizoenen een muur weet te bedekken. Bovendien houdt klimop in de winter zijn blad.


De hoeveelheid planten die je tegen een schutting aanplant, is afhankelijk van je portemonnee. Plaats het liefst drie klimplanten per meter.

Klimop : Je kunt kiezen voor wintergroene planten , zoals de verschillende soorten klimop (Hedera). Je hebt een prachtige tuin, maar de muur is je een doorn in het oog. Die lelijke tuinmuur camoufleren kan aan de hand van deze oplossingen.


Ik zit nu met een kale houten schutting maar weet niet wat ik er tegenaan moet planten. Wij hebben jaren geleden een schutting geplaatst op ons erf en wij hebben die schutting zelf betaald. Onze buren hebben aanhun kant klimop planten tegen.


Snel een muur of schutting bedekken met een prachtig bloeiende klimplant? Dit zonder de muur of schutting helemaal te laten verdwijnen. Op die manier kun je accenten aanbrengen.


Lieuwe Westra van Tuinkeur geeft advies: “Zet los van de muur wat hoge planten neer, bijvoorbeeld heesterachtigen. De bodem vul je met vaste, kruidachtige planten , waardoor een prachtige plantenborder ontstaat. Hi Joanna, als de planten in de schaduw komen te staan zou je kunnen kiezen voor een groenblijvende klimhortensia Hydrangea anomala ‘Semiola’. Het beste is toch wel de klimop omdat dit echt ijzersterk is. Een klimop planten is niet moeilijk.


Hoeveel planten je per strekkende meter plant, hangt af van hoe snel je de muur of wand begroeid wilt hebben. Als je kunt wachten en je begint met kleine planten , plant je er meer per meter. Als geen zin hebt om te wachten tot de klimroos helemaal klaar is met klimmen, hebben we hier een mooie oplossing voor je: een schitterende goedkope schutting met daarop kunstmatige planten.

Die zet je neer en je bent direct klaar. En niemand zal ook maar vermoeden dat ze nep zijn. Deze gezinnen hebben zich gerealiseerd dat een schutting niet alleen een noodzakelijk element hoeft te zijn, maar dat het ook iets moois kan zijn dat iets extra’s aan je tuin geeft. Een prachtige muurschildering werkt net zo goed op een schutting.


Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver. Kies uit 3producten vanaf € 299. Vergelijkbare zoekopdrachten voor schutting bedekken. Info over schutting bedekken.


Resultaten van zoekmachines! Een bamboe schutting in de tuin is tegenwoordig erg in trek onder vele tuinbezitters. Steeds meer mensen zijn duidelijk op zoek naar een alternatief voor de logge houten en lelijke betonnen schuttingen.


De bamboe schutting biedt daarin een perfecte uitkomst om zo toch wat privacy in je tuin te kunnen bewerkstelligen. Maart tot begin oktober is desalniettemin de beste tijd om de planten in de grond te zetten. In deze periode is de grond warm en kunnen de wortels nieuwe groei ontwikkelen. Wanneer het vriest en in zeer droge perioden moet je de aanplant van klimop even uitstellen. Wil je een haag maken van groene planten , maar heb je geen zin om te wachten tot de haag volgroeid is?


Kies dan voor een kant-en-klaar haag. Bedek je schutting of muur met groene klimplanten. Heb je een lelijke muur die je wil bedekken , een schutting of gaaspaneel in je tuin waar je wat groen over wilt laten groeien?


Ik heb zelf in de achtertuin (zuiden)een grootbladige klimop, (ooit een paar stekjes uit vakantie geweest) Inmiddels is de hele schutting begroeid tot een muur van groen. Op deze pagina vindt u meer informatie over klimplanten. Klimplanten worden bijvoorbeeld gebruikt om een stuk muur of schutting te bedekken. Er zijn zowel bladverliezende als bladhoudende klimplanten.


Deze planten groeien de eerste paar jaar vrij krachtig. Klimplanten hebben weinig onderhoud nodig, ze moeten alleen af en toe gesnoeid worden. Klimop planten tegen schutting of andere oppervlakte. Ze kunnen op veel manieren worden ingezet. Sommigen kiezen ervoor om een kale muur te versieren doormiddel van klimop.


Planten zien er niet alleen mooi uit, maar ruiken ook nog eens heel lekker. Het leuke aan planten is dat je er heel veel mee kan variëren. Wil je graag dat de schutting bij je kleurrijke tuin past?


Dan kun je bijvoorbeeld bloemen aan je schutting hangen. Je kan er ook voor kiezen om je gehele schutting te bedekken met klimop planten. De planten zijn te bestellen in diverse hoogtes en zullen uiteindelijk een dichte haag vormen.


Wilt u er graag meteen een zichtdichte schutting ? Dan adviseren wij u om gaashekwerk of een oude schutting te bedekken met een natuurlijke mat en daar de klimplanten tegenaan te laten groeien. Voor een goed resultaat is het belangrijk aandacht te besteden aan het planten van een klimplant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts