vrijdag 16 maart 2018

Schutting plaatsen op eigen grond

Schutting plaatsen op eigen grond

Wij zijn Specialist in Composiet Schuttingen , Vlonderplanken, Zweeds Rabat en Veel Meer. Henderson Creative Living Biedt Gegarandeerd de Laagste Prijs. Alex Systeembouw plaatst uw schutting al voor €700m!


Schutting plaatsen op eigen grond

In heel Nederland hebben wij een netwerk van erkende vakmannen. Laat uw hekwerk tuinhek of schutting plaatsen door een ervaren en vriendelijke vakman. De schutting kan geplaatst worden op uw eigen grond , maar ook op de erfgrens. Bij plaatsing op de erfgrens spreken echter niet meer van een schatting, maar van een scheidsmuur.


Het verschil tussen een schutting en een scheidsmuur is dat de scheidsmuur gezamenlijk eigendom van beiden buren is. Soms is voor een schutting een omgevingsvergunning nodig. Wil je een erfafscheiding plaatsen op jouw eigen grond ? Dan heb je geen toestemming nodig van de buren. Licht je buren wel in om een goede verstandhouding te bewaren. Kosten en onderhoud komen voor jouw rekening.


Dat stuk grond mag u afsluiten met een scheidingsmuur, hekwerk of haag. Als er op dat stuk grond ‘recht van overpad’ geldt mag dit niet. Want dat betekent dat er een recht op het stuk grond ligt. De buurman, of bijvoorbeeld een bezoeker mag dan gebruik maken van uw grond. Wel mag u een gemakkelijk af te sluiten poort of slagboom plaatsen.


Uw buurman mag op eigen grond een schutting plaatsen maar het zou hem sieren om de gelijke hoogte van de bestaande schutting aan te houden. Wil je de schutting graag op eigen grond zetten, dan ben je niet verplicht te overleggen. Het is nog steeds wel verstandig om dat te doen! Je betaalt de schutting en het onderhoud dan helemaal zelf. De hoogte van de schutting mag nooit meer dan meter zijn.


Kom je daar boven, dan moet je een vergunning hebben. Het is belangrijk om daar geen fouten in te maken. U zou niet de eerste persoon zijn die de schutting net een paar centimeter op de verkeerde plek zet en vervolgens de hele schutting moet afbreken en verplaatsen omdat de buren geklaagd hebben dat de schutting op hun grondgebied staan. De meeste mensen hechten sterk aan hun eigen stuk grond.


Ik wil graag privacy hebben. Dat hangt helemaal af van hoe de schutting geplaatst is. Staat deze op de grond van de buurman, dus niet op de erfgrens, dan mag je daar niets tegenaan plaatsen en zul je een eigen schutting moeten plaatsen op eigen grond. Mijn eerste ingeving is het eerder genoemde tuinscherm.


Dus als ik het goed bgrepen heb mag ik geen nieuwe schutting zetten erachter tenzij het op een halve meter staat? Dat begrijp ik niet of ik daar nu bezems tegen de schutting plaats naast elkaar of een nieuwe schutting zonder de oude te verwijderen plaats. Koop nú Schuttingen in onze Webshop of de Bouwmarkt! Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver.


Alle schuttingen vind je op beslist. Bestel snel jouw tuinafscheiding. Kies uit 3producten vanaf € 299.


Dan kunt u de afscheiding uw eigen grond plaatsen en is deze alleen van u. U betaalt zelf voor de aanschaf van de erfafscheiding en mag zelf kiezen hoe de schutting eruitziet. Wat te doen bij het vervangen van een erfafscheiding. Ga eerst na waar de erfafscheiding staat.


Als deze op uw eigen grond staat, mag u deze zelf vervangen. Plaats nu de tweede paal, waar ook de hoeksteunen al aan vast zitten. Plaats deze paal even hoog als de eerste schuttingpaal. Zorg ervoor dat elk deel van de schutting steeds waterpas hangt en dat deze iets boven de grond hangt.


Dit voorkomt dat de schutting aan de onderkant gaat rotten. De buren mogen daar niet aankomen en er ook niet in boren of spijkeren e. Voor het onderhoud en kosten zijn jullie zelf ook volledig verantwoordelijk. Ik adviseer je wel om je standpunt aan de buren duidelijk te maken en aan te geven dat je de schutting dan op eigen grond plaatst. Heeft u een vergunning nodig of mag u ook zonder vergunning een schutting plaatsen ? Gelden er voor een stenen schutting andere regels met betrekking tot de maximale hoogte dan voor bijvoorbeeld hout of kunststof?


Welke regels gelden er voor een hoekhuis of bij het plaatsen van een schutting op eigen grond ? Heeft de (vorige) buur per ongeluk die schutting ooit op uw grond gezet, pech voor hem. U mag er mee doen wat u wil. De discussie is echter niet de poort in uw schutting.


Buurman B moet volgens het burenrecht (met getuigenverklaringen, foto’s en documentatie) bewijzen dat de schutting op de kadastrale erfgrens stond en dat buurman A de nieuwe op een andere plaatst heeft gezet. Lukt dit niet, dan mag de schutting blijven staan. Je mag niet zomaar iets tegen de schutting zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts