dinsdag 6 maart 2018

Afwerking betonvloer

Afwerking betonvloer

Waarmee uw betonvloer afwerken? Er zijn meerdere opties voor de afwerking van uw betonvloer met een coating. Toch beschermt u hiermee de vloer naar behoren tegen vuil en vloeistof. Het vlinderen van een betonvloer wordt doorgaans gedaan om de betonvloer zeer slijtvast en zeer vlak op te leveren.


Afwerking betonvloer

U vindt gevlinderde betonvloeren in parkeergarages, fabriekshallen en andere ruimten waar een vlakke gestorte betonvloer noodzakelijk is en waar men geen andere afwerking wilt gebruiken vanwege praktische of prijstechnische redenen. In mijn berging ligt een onafgewerkte betonvloer. De vloer is niet helemaal glad en stoft erg (kleur licht grijs).


Als de betonvloer zodanig beloopbaar is , wordt de bovenlaag eerst open geschuurd. De strooilaag wordt met de vlinder machine ingedraaid of met de hand bijgelegd. Bij de afwerking van de betonvloer hoort steeds een plint. De prijs van een betonvloer varieert naargelang de moeilijkheidsgraad van de plaatsing, de locatie, de dikte en het gewenste kleur.


Met de vlindermachine (ook troffelmachine , troffel, pleistermachine of afwerkmachine genoemd) schuren we als eerste stap de bovenste laag open. Matte afwerking op een betonvloer. POLYMEREN is de eerste en de makkelijkste manier van afwerken.


Voor een polymeer afwerking gebruik je de gewone impregneer kleurverfrisser. De impregneer word het makkelijkst geplaatst met het was applicatie setje. De afwerking van de betonvloer kan na het storten beginnen.


Afwerking betonvloer

Als er kleine opstakels in de vloer aanwezig zijn zoals randen en kanten, dan worden die met de hand afgewerkt. De betonvloer die bij u past Uitgebreid advies en vrijblijvende offerte. Een gevlinderde betonvloer heeft vele afwerkingen en opties.


Om tot in de puntjes in uw betonvloer te voorzien, komt BBM Vloeren graag bij u langs. Zo bent u verzekerd van een uitgebreid advies dat past bij de wensen en eisen van uw vloer. Na het storten starten we met de betonvloer afwerken.


De juiste afwerking vergt heel wat expertise. Wij vertellen je hier graag over. Wanneer je niet zo bekend bent met beton dan vraag je je vast af wat vlinderen is.


Verder is er oog voor een praktische en technische afwerking per project. Vlinderen is een techniek voor het strak afwerken van een betonvloer. Deze vloerafwerking is geschikt voor uiteenlopende situaties. Elke vloer van beton komt in aanmerking voor een afwerking met betoncoating. In de basis kan er gesteld worden dat de woonbeton vloeren opgesplitst kunnen worden in globaal twee groepen namelijk 1) woonbeton vloeren gemaakt van 1 natuurlijke materialen waarbij opbouwhoogte benodigd is zoals de gevlinderde betonvloer en gepleisterde cementdekvloer en 2) de cementgebonden vloerafwerkingen met een natuurlijke.


Een betonvloer in de keuken of badkamer is ook populair. Door de naadloze en gladde afwerking kan het echter snel glad worden in deze ruimte. Een douchemat is dan ook aan te raden.


Voordelen van een gevlinderde betonvloer. Er zijn nog tal van opties om de buitenvloer af te werken, om zo uw project aan uw unieke eisen te laten voldoen. Betonvloer buiten afwerking. Verduurzaming van het product en minder kans op scheurvorming.


Afwerking betonvloer

Glanzende afwerking betonvloer. Met het polijsten met diamant gaat de betonvloer automatisch glimmen. Deze glanzende afwerking betonvloer hebben een natuurlijke glans net of de betonvloer deze verglaast is. Het begint altijd met het schoonmaken van de betonvloer. Gebruik de reiniging pads , de reinigers en een water zuiger om de vloer goed te.


Hierdoor geniet u van de uitstraling van beton, maar vooral van het comfort en de warmte van een gietvloer. Tweede afwerking betonvloer : kleur toevoegen (optioneel) De tweede afwerking van uw betonvloer is het toevoegen van de kleur. Tijdens het vlinderen van uw vloer strooien we de kleur in. Dit doen we met zeer fijne deeltjes pigment.


De reden dat we dit tijdens het vlinderen doen, is omdat we tijdens het vlinderen de kleur naar beneden ‘trillen’. Op deze site kom je alles te weten over de betonvloer en betonnen werkbladen. Prijs advies, voordelen en nadelen van gepolierde beton, betontrappen en meer. Wij gebruiken vaak kwartskorrels die worden vermengd met cement zodat deze zeer goed aan de betonvloer hechten.


Daarna wordt de vloer indien nodig ingestrooid met slijtvast materiaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts