vrijdag 30 maart 2018

Kunstgras lijmen

Shop nú eenvoudig en snel op beslist. Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver. Ga naar Leen Bakker of bestel eenvoudig online! Altijd de beste en leukste woonaanbiedingen van dit moment. De tape dient onder het kunstgras aangebracht te worden waarna de beschermfolie verwijderd dient te worden.


Belangrijk is dat het kunstgras goed op de kunstgrastape wordt gedrukt voor een optimale hechting. U heeft een stukje kunstgras gekocht en wilt het gaan verlijmen, wat nu? Het belangrijkst is het weer!


Komt er vocht in u verlijming dan zal deze niet goed hechten. Lijmen doet u zodra alles netjes aangesneden op zijn plek ligt en VOOR dat u gaat instrooien met zand. Meerdere stukken kunstgras aan elkaar lijmen is de oplossing voor brede stukken tuin. We leggen uit hoe je voorkomt dat je deze overgang ziet! Lees voordat u gaat lijmen de aanleginstructie aandachtig door.


Als je de randen hebt afgesneden, sla je deze weer terug en leg je de kunstgrastape onder de naad. Sla het kunstgras voorzichtig terug en wrijf het kunstgras op. Na een uurtje is dit hard en ligt het vast aan elkaar.


Mogelijkheden voor het verlijmen van kunstgras. De stukken kunstgras kunt u aan elkaar lijmen met speciale nadenband en lijm of een zelfklevende lijmband. Deze band rolt u tussen de twee delen kunstgras uit en smeert deze in met lijm (uiteraard niet nodig bij een zelfklevende tape). Hoe kan ik een kunstgrasnaad lijmen ? Zorg er ook voor dat de naden recht lopen.


Kunstgras lijmen

Leg de twee stroken kunstgras mooi tegen elkaar. Bekijk of alles mooi recht loopt en er geen openstaande naden of overlappingen zijn tussen de twee stroken kunstgras. Klap één deel van een kunstgrasstrook om en leg de ForGrass zelfklevende nadenband onder de naad. Hoe moet je kunstgras verlijmen met lijm. Gaat u lijmen met een vloeibare lijm als de één- of twee-componentenlijm gebruik dan altijd handschoenen.


Daarnaast heeft u een lijmband nodig. Hieronder leggen we uit hoe u het kunstgras kunt lijmen met de één-componentlijm in kittube met een lijmband daaronder. Lijmen is een alternatief voor tapen, maar brengt doorgaans wel wat meer geknoei met zich mee.


Wanneer je kunstgras op een vaste ondergrond legt (zoals beton of tegels) en het kunstgras zéér intensief gebruikt gaat worden voor bijvoorbeeld sport en spel, dan is het soms aan te raden om sterke kunstgraslijm te gebruiken. Zoekt u een kunstgras lijm of andere accessoires? Bestel gemakkelijk online, wij leveren direct. Bezoek onze website voor meer informatie. Wij helpen u graag verder.


Ruim Assortiment, Topkwaliteit! Als het stuk kunstgras breder wordt dan meter, krijgt u één of meerdere naden. Het lijmen van verschillende delen kunstgras. Voordat u gaat beginnen met het aan elkaar lijmen van de verschillende banen kunstgras , slaat u het kunstgras op de naden een stukje terug.


Kunstgras lijmen

De voorbereiding bij het zelf leggen van kunstgras. Als u het kunstgras zelf wilt gaan leggen hebben wij in eenvoudige stappen de installatie van kunstgras voor u uitgelegd. Voordat u begint met het leggen van kunstgras , denk dan eerst aan de benodigde materialen en het gereedschap wat nodig is om het kunstgras te leggen.


De ondergrond moet bovendien stabiel en vlak zijn, voldoende draagvermogen hebben en water kunnen afvoeren. Het is niet aan te raden om kunstgras op beton of zwarte aarde te leggen. Met kunstgrastape plak je eenvoudig twee kunstgrasrollen aan elkaar. Om kunstgras vakkundig zelf te leggen beschikken wij over een aantal experts die u graag adviseren over de aanleg van kunstgras. We kunnen altijd binnen weken uw kunstgras leveren.


Verdeel het instrooizand over het kunstgras. De hoeveelheid is afhankelijk van het type kunstgras. Invegen”van het zand doet u met een harde bezem of met een borstelmachine.


Veeg tegen de vezelrichting in, hierdoor valt het zand tussen de vezels in en gaan de vezels mooi recht staan. De tweede optie is het lijmen van kunstgras op tegels. Voor velen heeft deze optie niet de voorkeur, omdat het werken met kunstgraslijm toch iets lastiger is dan het werken met kunstgrastape. Wel is het zo dat kunstgras op tegels lijmen natuurlijk zorgt voor een betere hechting dan met tape.


Voordat u gaat lijmen moet u er zeker van zijn dat het kunstgras en lijmband niet nat of vochtig is. Kunstgras op tegels lijmen. Minimum tempertuur 8graden. Snij vervolgens de lijmband op de juiste lengte en leg deze in het midden van de twee stukken die u aan elkaar wilt lijmen.


Onder de naden wordt een lijmband gelegd. Van zodra al het snijwerk achter de rug is en het kunstgras op de gewenste plaats ligt, kan de tweecomponentenlijm worden gemengd met behulp van een staafmixer. De lijm wordt best in kleinere porties overgegoten om de verdeling op de lijmband te vergemakkelijken. Voor ieder stuk kunstgras van 6m tube).


Kunstgras lijmen

Vooral op plaatsen die intensief worden betreden adviseren wij om extra lijm te gebruiken. Leg beide zijden voorzichtig terug. Zorg dat er geen gras vezels in de lijmrand komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts