donderdag 15 maart 2018

Bomen snoeien

Bomen snoeien

Zoek naar boom snoeien op de nieuwe KensaQ. Bekijk ons assortiment online. De winter is een uitstekende tijd om bomen te snoeien. Bomen zijn nu in winterrust. Bij een kale boom overzie je beter welke takken je weg moet snoeien.


Bomen snoeien

Er zijn veel soorten snoei en het is bovendien afhankelijk van wat je boom nodig heeft. De vraag is zelfs OF je boom snoei nodig heeft. En dat is wat ik als dokter doe, jouw boom eerst een diagnose bezorgen (consultatie bij de dokter), om jou dan te adviseren. Laat je bomen niet zomaar snoeien want bomen worden vaker kapot gesnoeid dan nodig. Let op: pruimenbomen snoei je best in de periode van juli tot en met september.


Via de offertepagina kan je vrijblijvend advies en een prijs op maat aanvragen voor het snoeien van bomen. Aandachtspunten bij het snoeien. Lees hier alle informatie over de kosten en het juiste. Heb je één of meerdere bomen in je tuin en wil je deze bomen snoeien ? Lees dan snel verder en kom alles over bomen snoeien te weten!


Veel mensen denken ‘een boom snoeien , dat doe ik wel eventjes wanneer het uitkomt’. Zij komen er al snel achter dat dit niet zo werkt. Een goede informatiespeurtocht naar de behoeften van uw boom is geen overbodige luxe.


Als je nooit de bomen snoeit en de buren in de schaduw staan komt de rijdende rechter vanzelf wel een keertje langs. Als u overigens gaat overwegen om dan maar de snoeischaar te maken: Snoei zelf altijd met een goede scherpe snoeischaar en heb geduld gedurende het snoeien. Dat geeft het mooiste (en veiligste) resultaat. De voornaamste reden dat bomen gesnoeid moeten worden is dat ze groeien en daarmee de bladeren voor schaduw zorgen. Ten tweede kan het uitzicht, van een niet verzorgde boom , een niet verzorgde uitstraling van de tuin veroorzaken.


Bomen snoeien

Wil je een vijgenboom snoeien ? Wanneer moet je bomen snoeien ? Rond deze tijd zijn bomen kaal en heb je een beter overzicht van de structuur en in welke vorm je ze moet snoeien. ABC- bomen vorm de uitzondering op de regel. Het in het wilde weg snoeien van een boom dat kan iedereen, maar het goed snoeien van een boom is een echte kunst.


Door kundig te snoeien kan de boom zich goed blijven ontwikkelen en heeft u er veel meer plezier van. Wij nemen u graag deze klus uit handen. Maar wanneer is snoei nodig en hoe pak je dat aan? Snoeien is voor veel mensen een probleem. Ze weten niet welke bomen moeten worden gesnoei laat staan hóe.


Vaak wordt geadviseerd om dan maar liever helemaal niet te snoeien. Maar snoei is een nuttig instrument om een boom , die u voor de sier hebt aangeplant, tijdens zijn. Naast advies voor snoeien van bomen en struiken geven we ook advies voor snoeigereedschap. Ik heb de snoeitabel gelezen en zie niets over maanstanden. Het winterseizoen is de beste periode om bomen te snoeien.


Hier in Zuid-Amerika snoei men de planten in de week voor het volle maan is, en struiken en bomen snoeit men in de week na volle maan. Dan stromen de boomsappen naar de wortels, Menguante. Maar dan moet de boom wel in rust zijn, dus geen vruchten of bloemen hebben. Je snoeit de bomen als het blad eraf is.


Uw boom laten snoeien door een specialist. Het snoeien van bomen is een specialistisch en gevaarlijk werk. Een goede boomspecialist heeft de kennis en ervaring om bij het snoeien van uw boom rekening te houden met de reactie van de boom op de snoei ingreep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts