woensdag 21 februari 2018

Geluid reiger

Geluid reiger

Luister naar de Blauwe Reiger op vogelgeluid. Nederlandse vogelgeluiden. Werkt ook op jouw mobiele telefoon! Wie een blauwe reiger van heel dichtbij wil bekijken, kan echter beter in de stad zijn, of langs een vaart bij een visser gaan zitten.


In dierentuin Artis leeft een wilde populatie blauwe reigers die het gemunt hebben op vis voor de pinguïns en jan-van-genten. In een brede gordel, dwars door Europa, komt de blauwe reiger algemeen voor. Reigers moeten uit de buurt blijven van jouw vissen. Gelukkig zijn er zijn er dan ook genoeg mogelijkheden om deze vogel te verjagen. We hebben verschillende methoden op een rijtje gezet om je vijver te beschermen tegen reigers.


Steeds vaker een reiger bij de vijver. We kennen de reiger allemaal en komen hem steeds vaker tegen. De geluiden op deze pagina zijn gedownload van websites die de bestanden als gratis download aanbieden. De bestanden zijn public domain, dat wil zeggen dat niemand bepaalde rechten heeft.


Je mag ze downloaden en gebruiken waar je wilt. Er zijn allerhande middelen en producten verkrijgbaar die een reiger bij je vijver zouden weghouden. Helaas werken veel van deze (dure) oplossingen niet of maar heel kort.


Ook de Velda Pond Guard is een product dat ongewenste bezoekers zal verjagen. De reiger wordt verjaagd door een ultrasoon geluid en door middel van lichtflitsen. Geen verzendkosten en supersnel in huis.


Een andere effectieve manier kan reiger schrikdraad rondom de. Een diep, rauw schraatsj in de vlucht (ook wel beschreven als grrèngk). Als u veel last van reigers heeft zijn er dus wel verschillende methoden die u aan kunt wenden om uw vijver te beschermen tegen reigers. We geven een opsomming en beschrijven van en hoe een reiger verjagen bij de vijver kan worden gedaan.


Deze reiger is onderdeel van de reigerfamilie, die uit soorten bestaat. De reiger is een bedreigd diersoort. De blauwe reiger is dol op vis en vlees, maar eet daarnaast ook insecten. Je kunt voorkomen dat ze je vijver leegvissen door ze te verjagen.


De BirdGard pro is een apparaat dat de geluiden van de natuurlijke vijanden van verschillende ongewenste vogels reproduceert. Voorbeelden om reigers te verjagen zijn: BirdGard Pro vogelverjager met geluid. De vleugelslag van de blauwe reiger is traag en de spanwijdte is met 1tot 1centimeter echt groot.


Het geluid is onmiskenbaar. De Blauwe reiger is een alleseter, die meer en meer z’n schuwheid verliest. Je ziet de vogel dan ook vaak aan de waterkant van steden en dorpen, waar hij jaagt op visjes, kikkers, muizen, eigenlijk al het eten wat hem maar voor de voeten komt. Bij aanraking is er een schrikreactie waardoor reigers snel wegvluchten om nooit meer terug te keren naar je vijver. Meer geavanceerde systemen hebben een bewegingssensor die aankomende reigers , maar ook katten detecteert.


Volwassen blauwe reigers hebben een witte kop met een zwarte wenkbrauwstreep die overgaat in een aantal sierveren op het achterhoofd. Het voedsel van de blauwe reiger bestaat voornamelijk uit vis en kleine dieren. Zorg dat er naast de vijver een bewegend object staat.


Bijvoorbeeld een windmolentje. De glimmende cd en het tikkende geluid van de cd tegen het bamboestokje kan de reiger afschrikken. De reiger pakt niet alleen kleine vissen, maar kan ook de grotere exemplaren aan tot cm. Een reiger is zeer snel, hij kan zelfs onze windes vangen. Willen we niet het bezoek van een reiger krijgen, dan moeten we ervoor zorgen dat als hij naar de vijver toeloopt er op zijn pad een hindernis wordt gebouwd.


Dit apparaat maakt het geluid van een gifkikker, waardoor de reiger de schrik van z´n leven krijgt, zeggen ze …. Dat werkt alleen als er geen ondiepe zones in de vijver zijn anders vliegt de reiger over het schrikdraad heen en land in een moeras zone.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts