dinsdag 21 november 2017

Monstera verzorging

Alles voor jou en je kindje! Vind je baby-uitzet bij Wehkamp. Laat je inspireren door het aanbod. Shop jouw artikelen bij Wehkamp. Ontdek het assortiment van Wehkamp.


Ga rimpels en oneffenheden tegen met de exclusieve gezichtsverzorging van MGC Derma!

Bestel al je natuurlijke verzorgingsproducten snel en veilig via onze website! Deze plant is oersterk, kan zeer groot worden en heeft zeer grote bladeren. Echter de plant verhuizen wordt, gezien het formaat, op den duur lastig.


Het zijn echte klimplanten, en je kan ze daar dan ook tot meter hoog bewonderen. Matig water geven, de kluit mag licht vochtig zijn, maar geen voetbad hebben. Eens in de twee weken een beetje plantenvoeding is voldoende. Overkomt het je, knip dan de bloemen weg.


Philodendron verzorging Philodendron soorten komen van oorsprong voornamelijk uit het regenwoud van Zuid Amerika.

Lees alles over de verzorging , eigenschappen en herkomst van deze plant. Wat is de beste standplaats, welke verzorging is nodig, hoe te stekken, wat is de bloeiperiode en welke ziekten kent de plant. Doe dat ongeveer eens per maand in de winter, en eens per twee weken of eens per week in de zomer.


De monstera deliciosa en de monstera pertusem met mosstok. Tip De monstera laat zich goed snoeien. Knip daarom gerust stengels weg die volgens jou te lang zijn geworden.


Gatenplant: weinig verzorging nodig! Een gatenplant is tevreden met twee keer per week een beetje water. Intussen maakte deze retro-plant een heuse comeback. Volwassen bladeren herken je aan de diepe uitsnijdingen. Met z’n weelderige groei en tropische looks is dit een múst-have plant voor je collectie!


Monstera water en voeding geven. Ook is het goed om regelmatig vloeibare plantenvoeding mee te geven met het water. In allerlei soorten en formaten te koop in de meeste tuincentra maar ook heel makkelijk zelf te stekken.


Heeft als bijnaam rimpelgatenplant of zoals ze hem in het engels noemen: monkey mask. Het is een tropische klimplant die enorm hoog kan klimmen. Als hij in de natuur bloeit en vrucht vormt duurt het een jaar voordat de vrucht rijp is.

Binnen dat jaar is de vrucht nog giftig. De monstera heeft zijn naam niet gestolen: het is een echt monster dat zich overal tussen wurmt. Net omdat de plant zo’n vlotte groeier is en veel extra wortels krijgt, is het aangewezen om jaarlijks te verpotten.


Kies daarvoor niet meteen een dubbel zo grote pot, want dan bestaat het risico dat je te veel water zal geven. De Philodendron is één van de bekendste kamerplanten-families. Hierdoor wordt de luchtvochtigheid verhoogd en glanst uw plant weer prachtig.


Zet de plant liever niet op de tocht. De ideale luchttemperatuur ligt ergens tussen de - °C. Watergeven doe je eens per week. De potgrond mag niet uitdrogen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts