donderdag 9 november 2017

Gazon beregening aanleggen

Advies voor gazon beregening aanleggen? Ontdek ons beregeningsassortiment op wildkamp. Wildkamp is uw beregeningsspecialist. Koop online of laat u adviseren. Shop nĂș eenvoudig en snel op beslist.


Zelf eenvoudig een beregening aan leggen.

De beregeningstijd van deze zone kan dan verkort worden ten opzichte van de andere zone, zodat er gedurende de beregening toch evenveel water valt. Voorbeeld 2: Holle gazons. In dit voorbeeld zien we een gazon waarin een border in de vorm van een halve cirkel is verwerkt. De lange zijde van het gazon is meter.


De korte zijde is meter. Deze start set is bedoeld voor de doe het zelver die een beregening wil aanleggen met een kleine pomp of op waterleiding. Bij dunne waterleiding of onvoldoende druk word geadviseerd de set te splitsen in maal sproeiers die na elkaar sproeien.


Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van geavanceerde beregeningssystemen. Momenteel hebben we al meer dan 10.

Wanneer alle leidingen zijn getrokken, kunnen de sproeikoppen aangesloten worden. Er moet opgelet worden welke sproeiers waar aangesloten worden. In plantenborders worden namelijk nevelsproeiers gebruikt en voor het gazon turbine pop-ups.


Het afstellen van de pop-ups is een lastige taak. Iedere sproeier moet een zone voorzien van de tuin. Een gazon moet vaak gesproeid worden, want als de grasmat te veel uitdroogt, wordt de groei van het gras belemmerd. Kijk bij het artikel gazon sproeien om te lezen wanneer je moet sproeien.


Vervolgens tekenen we de paden en terrassen in. Zodra ook alle beplanting en het gazon zijn ingetekend. Denk eraan dat echt elk stukje groen in de tuin bereikt dient te worden, en zeker het gazon. Maar wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij het aanleggen van een beregeningsinstallatie met pop up sproeiers?


Verschillende pop-up sproeiers. Er bestaan verschillende type pop-up sproeiers voor verschillende toepassingen. Denk aan sportvelden, tennisbanen, golfbanen, tuinen, gazon en landbouw. Die voorziet elke plantengroep op het juiste moment van een juiste hoeveelheid water. U heeft met veel moeite en liefde een pracht van een bloementuin of moestuin aangelegd , uw sportverening zaaide net een sportveld in , je bent landbouwer en regen blijft uit.


U wilt sproeiers plaatsen die zo min mogelijk overlap hebben in hun diameter met andere sproeiers, maar wel alles kunnen raken. Anders krijgt u alsnog gele plekken in uw gazon.

Dus geen sproeiers en druppelslangen op groep. Denk hierbij naast tuinen aan, sportvelden, paardenbakken, golfbanen, tuinbouw en landbouw. In iedere situatie moet er rekening gehouden worden met andere aspecten. Joost Bosch zorgt voor de juiste beregening aanleg en zorgt er vervolgens voor dat u zelf de beregening kan regelen.


Deze 2-in-meststof voedt niet alleen uw gazon , maar heeft ook een indirecte werking tegen mos. Ze pakt het mos via de wortels aan. Wilt u liever uw tuinberegening zelf aanleggen ? Beregening aanleggen en alles zelf in de hand. Wij stellen voor u een bouwpakket samen, compleet met werktekening en instructies.


U krijgt alle nodige steun en informatie voor het zelf aanleggen van uw beregeningssysteem. Wij geven u de garantie dat het aanleggen van een beregeningssysteem niet ten koste gaat van de kwaliteit van uw gras. Door onze uiterst nauwkeurige aanpak is het niet nodig de tuin opnieuw te moeten aanleggen.


Na een paar weken is elk spoor van de aanleg verdwenen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts