dinsdag 21 november 2017

Mucoperiostale opklap

Waar voor het trekken van de kiezen (de titel zegt het al) 3x H3 moeizaam trekken tand of kies, met mucoperiostale opklap en His gerekend. Bij het lezen van de term moeizaam trekken, had ik al enigszins mijn twijfels, maar na het opzoeken van de term mucoperiostale opklap , weet ik heel zeker dat dit niet is wat er bij mij uit is gevoerd. Gecompliceerde extractie zonder mucoperiostale. Te hoge kosten bij trekken verstandskies?


Hgecompliceerde extractie met mucoperiostale. Het is dan vaak nodig dat er ook bot wordt weggenomen en de tand en kies in stukken te boren (splitsen) om alles te kunnen verwijderen. Altijd al willen weten wat dat laatste is. Extra in rekening te brengen bij verrichtingen uit hoofdstuk H, met uitzondering van de codes Hen H16. Per H-code verrichting eenmaal te berekenen.


Moeizaam trekken tand of kies, met mucoperiostale opklap Nou, niks opklap (schijnt een incisie te zijn) en al helemaal geen hechting of wondverzorging. Ik stond binnen minuten buiten. Ik heb gelijk een mail gestuurd met verzoek om opheldering.


Dat krijg je met die lieftallige vrouwen! Deze prestatie is inclusief hechtingen en wondtoilet. Wat betekent dit in het nederlands? Groet Janet: Antwoord: Dat er behalve een tang ook nog een ander instrument is gebruikt om de kies of tand uit de mond te verwijderen. Er zijn behoorlijk wat wijzigingen aangebracht in de prestatiecodes betreffende gnathologie (kaakklachten).


Soms kunnen botvervangers in de extractiewond worden aangebracht om het slinken van de. Het trekken van tanden of kiezen (elementen) heet extractie. HCorrigeren van de vorm van de kaak, per kaak € 441.


HVerwijderen van het lipbandje of tongriempje € 327. Wortelpuntoperatie per tandwortel. Het opzij schuiven van het tandvlees ( mucoperiostale opklap ) H35. Alle overige tandartshandelingen. Bij deze prestatiecode moet het elementnummer worden vermeld.


Deze behandelcode kan niet worden gebruikt voor extracties in het kader van orthodontie. Daarvoor gelden andere tarieven. Met mucoperiostale opklap inclusief hechten en wondtoilet. Niet in rekening te brengen binnen zes maanden na plaatsing implantaat op dezelfde locatie.


Voor het eenvoudig verwijderen van een implantaat kan prestatie Jin rekening worden gebracht. Ad J36) Verwijderen implantaat. Inclusief hechten en wondtoilet. Onderstaande relaties zijn gevonden bij “document”. Bij klikken wordt een externe website met een relatieoverzicht geopend op overheid.


De behandeltarieven worden jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorgauthoriteit. Klik op een hoofdstuk om de behandelcodes met. De puntwaarde staat in het digitale tarievenboekje.


Disclaimer: bovenstaande informatie is ontleend aan de officiƫle tariefbeschikking van de Nederlandse Zorgautoriteit. De Nederlandse Zorg autoriteit (NZa) heeft een uniform landelijk tandarts tarief vastgesteld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts