vrijdag 26 mei 2017

Sneeuwklokjes poten

Groot assortiment bloembollen direct uit voorraad leverbaar voor scherpe prijzen. Snel, makkelijk en veilig online bestellen! Bekijk ons aanbod en kies uw favorieten! De mooiste voorjaarsbloeiers!


BULBi biedt topkwaliteit sneeuwklokjes voor scherpe prijzen! Direct uit voorraad leverbaar. Bestel eenvoudig en veilig online! Keuze uit ruim 1soorten! Als er tot uur na een harde regenbui nog plassen staan, zoek dan een andere plek.


De eerste sneeuwklokjes in de tuin ontdekken is elk jaar weer bijzonder. Het zijn een van de eerst bloeiende gewassen die in de tuin te vinden zijn. Ze zijn gemakkelijk te planten en bloeien al vanaf januari. Als je sneeuwklokjes ziet bloeien weet je dat de lente eraan komt!


U ziet ze dan ook vaak terug in een boomrijke omgeving. Na enkele jaren worden de pollen met blad steeds groter en u kunt ze dan prima delen. Doet u dit elk jaar met een paar pollen, dan komt zo langzamerhand de hele tuin vol met sneeuwklokjes.


Onze sneeuwklokjes bollen worden evenals al onze andere producten geleverd met gedetailleerde instructies voor het planten. Sneeuwklokjes kunnen prima in de schaduw of halfschaduw geplant worden. Verder moet het loof van de sneeuwklokjes niet afgemaaid worden tot het in mei of juni afsterft.


Dat is vaak het geval op beschaduwde plaatsen. Geef sneeuwklokjes een plek waar ze in het voorjaar volop in de zon staan, maar de rest van het jaar in de schaduw. Een plek onder bomen of struikgewas is voor de bolletjes vaak ideaal. Kunnen de sneeuwklokjes in oktober nog verplant worden?


Ja hoor, u kunt nu nog wel sneeuwklokjes poten. De billen wil ik tijdelijk er uit halen. Ik heb sinds kort een tuin met veel bollen, de gehele tuin word vernieuwd. Hoe kan ik die het beste bewaren?


Narcissen, sneeuwklokjes , krokussen en blauwe druifjes geven al vroeg in de lente, kleur aan de border terwijl de andere planten nog in winterrust zijn. Het zijn de eerste tekenen van leven in een dan nog vrij kaal ogende tuin. We hoeven er weinig over te vertellen.


Behalve dan dat we hier te maken hebben met Hollands geteelde bollen. Nu zult u zich afvragen wat dat uitmaakt, Hollands geteeld? De bloei vroeg in het jaar lijkt ongunstig voor insectenbezoek en dus voor kruisbestuiving, maar het blijkt niet onmogelijk. Honingbijen en hommels halen bij gunstig weer al vanaf februari uit de sneeuwklokjes een licht oranjekleurig stuifmeel en zelfs een kleine hoeveelheid nectar. Vroegbloeiende bloembollen zoals sneeuwklokjes in september en oktober poten zodat ze voor de vorst kunnen wortelen.


Eigenlijk is het nog volop winter en toch bloeit er iets. In de border zul je de grond regelmatig bewerken. Het sneeuwklokje staat liever op een plek waar je niet hoeft te graven of schoffelen. Zo geniet je al vroeg in de lente van heel veel kleurenpracht.


Handleiding voor het poten. Ook de krokussen zullen laten zien hoe mooi ze zijn, maar over deze juweeltjes wil ik deze keer niet schrijven. In mijn tuin ben al jaren bezig met het poten en verpoten van sneeuwklokjes. Zaaien van sneeuwklokjes is niet gebruikelijk, maar voor wilde species zeker aan te raden om sneller grote hoeveelheden te kweken.


Oogst zaden vers, als de zaaddoosjes openen en de rijpe zaden zichtbaar zijn. Onrijpe zaden zullen niet kiemen. Als je bij het planten rekening houdt met de bloeitijden van de bloembollen, kun je op dezelfde plek telkens andere hoogtepunten creëren.


De bollen hebben de koude in de grond nodig om tot bloei te komen. Wanneer je in het voorjaar wil genieten van bloemenpracht, plant de bloembollen dan in het najaar. De planten zijn tweeslachtig (een bloem heeft zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtsorganen). De bloem van het gewoon sneeuwklokje heeft zes bloemdekbladeren. Elke bloeistengel draagt vroeg in het voorjaar één knikkende bloem.


Je kunt bloembollen het beste op een zonnige plek in de tuin planten. Het pollen van kruidachtige planten vergaat veel sneller dan het boom-pollen. Wanneer je bloembollen in potten wilt planten zijn er nog meer mogelijkheden wat betreft de. We weten daarom veel over de struiken en bomen uit de Europese na-ijstijd bossen, maar veel minder over de kruiden.


Er zijn twee manieren om sneeuwklokjes in je tuin te krijgen. Dit is een mooi en sterk sterk bolgewas voor in de beschaduwde tuin, wanneer de plant eenmaal heeft gebloeid laat het zich niet meer verdringen. Meng dan eerst wat zand – of potgrond door het plantgat.


Bloembollen planten in kleigrond. Plant je bloembollen in kleigrond?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts