Er zijn dan ook ontzettend veel aardappelsoorten. En alleen al in Nederland worden er 5soorten geteeld. Niet alle aardappelen zijn voor de verkoop bij de groenteman. Halfvroege tot late soort.
Bloemige aardappel , rondovaal van vorm met een gele schil en geel vruchtvlees. Voor puree, kroketten en friet. Marabel Middenvroege, vrij vastkokend ras.
De aardappels zijn langovaal van vorm, hebben een gele schil en tamelijk geel vruchtvlees. Aangename smaak, matig geschikt om te bewaren. De aardappel (Solanum tuberosum) behoort tot de nachtschadefamilie, net als de tomaat, paprika en tabak. De aardappel is een plant die ondergronds een energievoorraad in de vorm van zetmeel aanlegt.
Het zetmeel slaat de plant op in voor de mens eetbare stengelknollen, die net als de plant zelf aardappelen of aardappels worden genoemd. In Nederland bestaan ruim tweehonderd verschillende soorten aardappelen , welke kunnen worden onderverdeel in drie categorieën. Per aardappelras staan verschillende maten aangegeven. In verschillende groottes, maar ook in verschillende kleuren en vormen.
Aardappelen zijn er in vele soorten en maten. Zo heb je bloemige aardappelen maar ook vastkokende aardappelen. Zoete aardappelen en aardappelen met een natuurlijke smaak.
Veel leden van deze plantenfamillie bevatten giftige alkaloïden, zo ook de groene delen de aardappel. Bewaar aardappels daarom altijd op een koele, droge en donkere plaats omdat licht zorgt voor de vorming van deze gifstoffen in de aardappel. Eet groene aardappels niet en snijd kleine stukken groen er ruim af.
Twee manieren om je aardappel te. Ze zijn geschikt voor de bereiding van puree, frietjes, soep en soufflés. Hoe meer zetmeel de aardappel bevat, hoe bloemiger deze is. De bekendste soort is Bintje.
Wij bieden u drie soorten aardappelen aan voor zowel friet als consumptieaardappelen. Hieronder vindt u per soort meer informatie: Belana Dit is een consumptie aardappel met een karakteristieke smaak. Daarnaast is deze aardappel een prima bewaaraardappel.
Om zelf friet te maken kunt u altijd één van bovenstaande soorten gebruiken, maar soorten zoals bildtstar en nicola zijn ook geschikt om patat te maken. De nicola is een aardappel die een stuk steviger is. Een zeer vastkokende aardappel heeft altijd meer tijd nodig om gaar en krokant te worden. Soorten rode aardappelen Rode aardappelen zijn de werkpaarden van de aardappel -wereld. Als een regel zijn rood rassen laag in zetmeel, zodat ze de neiging richting wasachtige en dichte in plaats van luchtige en pluizig in textuur eens gekookt.
Zwartbenigheid en stengelnatrot veroorzaken symptomen, die op elkaar lijken. Vaak worden gewassen aangetast door mengvormen van verschillende Erwinasoorten, waardoor het in het veld vaak moeilijk te bepalen is met welke soort men van doen heeft. Dit artikel bevat vooral info over de verschillende soorten aardappelrassen. W il je meer info over het verschil tussen vroege, halfvroege en late aardappelen ? Of over de plantafstand en hoeveel kg pootaardappelen je nodig hebt?
Lees dan zeker eens het artikel “ Zelf aardappelen poten of planten ”. Resten gekookte aardappelen in de koelkast te bewaren en de volgende dag op te bakken. Dat kan ook in de koelkast. De productie van de Princesse Amandine aardappel is 1 van Franse origine. De ene Merlot is de andere niet, daarover hoeven we niet te twisten.
Het is een kruising tussen de twee soorten aardappelen t. De bodem, de hoeveelheid water, de temperatuur tijdens de rijping, het oogstmoment: allemaal zaken die, nog los van het vinificatieproces, van invloed zijn op de smaak van wijn. Zo is het ook bij aardappels. Ongeveer van de smaak van een ras is genetisch bepaald.
Deze aardappel is middelvroeg tot laat en is net zoals de meeste blauwe aardappeltjes een must voor de liefhebber van bloemige aardappels.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.