donderdag 18 mei 2017

Gouden regen boom

We have the looks that will get you. Entdecken Sie die große Auswahl an Musik - Klassiker und aktuelle Top-Hits! De laagste prijs op Beslist. Bekijk ons assortiment online. De boom werd veel aangeplant in parken, tuinen en langs straten vanwege de sierwaarde maar de soort wordt tegenwoordig vanwege deze giftigheid minder vaak aangeplant.


Gouden regen boom

Overigens zijn de aangeplante soorten vaak hybriden, zoals Laburnum ×waterei. De kroon is smal, open en onregelmatig met opstijgende, gebogen takken. In mei en juni bloeit de gouden regen met een grote hoeveelheid van lange goudgele vlinderbloemtrossen. Ook geschikt voor de kleine tuin. De gouden regen groeit op vrijwel alle gronden.


Tot deze familie horen bijvoorbeeld ook onze erwten en bonen. Gouden regen is een struik of kleine boom uit de vlinderbloemenfamilie. Hij zaait zich gemakkelijk uit.


Gouden regen boom

Voor de lange wortels is het belangrijk dat de bodem goed doorlatend is. Gunstig is een plek met halfschaduw. Het gevaar bestaat dat er in het hout holten ontstaan waar regenwater in blijft staan. Hierdoor kan de boom verrotten. U kunt wel dood hout verwijderen.


Bovendien is het een boom die goed geschikt is in dit klimaat. In de zomer kleurt de boom prachtig met zijn mooie gele bloemtrossen. De stam is glad en bruin gekleurd. Een brede groeier met goede vertakking.


Gouden regen boom

De vertakkingen beginnen op ongeveer 1. De boom bereikt een hoogte van moximaal meter en is daardoor ook geschikt voor de kleinere tuinen. Zijn open vuur, zijn honing van wilde vlammen. JRR Tolkien, de maker van Midden-Aarde, werd ook geïnspireerd door de gouden regen - het was de inspiratie voor Laurelin, de oorspronkelijke boom van licht in zijn geschapen mythologie. Behalve de eerste jaar, dan groeien ze snel, wel afhankelijk van de grondsoort en groeiplaats.


Daarna is de groei er uit, zeker als de boom al gaat bloeien en zaden geven. Is de boom bij het planten 1. De Gouden Regen (Laburnum waterii Vossi) krijgt in het voorjaar lange gele trossen bloemen deze hangen meestal tot in de zomer aan de boom. Soms bloeit de boom meerdere malen per jaar. Er is ook een blauwe regen verkrijgbaar.


Een gouden regen is heel mooi in je tuin maar let wel op dat de peulen van de gouden regen giftig zijn voor mens en dier. De Goudenregen blijft een kleine boom en zal gemiddeld niet hoger worden dan meter. Doordat deze Gouden-regen boom niet zo groot wordt is hij uitermate geschikt voor kleine tuinen.


De wens-droom van iedere tuinliefhebber. De boom heeft een gladde schors die eerst groen is, maar later groenachtig bruin wordt. Er zijn fijne, oranjekleurige schilfers te zien.


Gouden regen boom

De knoppen zijn eivormig en hebben een bleke grijsbruine kleur. De grote gele hangende bloemtrossen geven het voorjaar kleur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts