maandag 8 mei 2017

Groene aanslag dakpannen

Deze hebben een groenaanslag achtergelaten op dakpannen. Om deze groenaanslag te verwijderen is het reinigen van dakpannen van groot belang. Deze aanslag is een basis voor de atmosferische vervuiling. Naast esthetische aspecten (een schoon dak is natuurlijk mooier dan een vervuild dak), zijn er ook technische argumenten om uw dakpannen te reinigen.


Dakreiniging vanaf de gron wij hoeven uw dak niet op. Wij komen vrijblijvend langs. Wij gebruiken dezelfde spray die wij al meer dan jaar gebruiken bij rieten daken.


Behandel na het afspuiten de dakpannen met de Groene Aanslag Verwijderaar volgens de gebruiksaanwijzing. Groene aanslag verwijderen van dakpannen doe je idealiter op een droge en zonnige dag. Voor een goede werking van de dakreiniger raden we tevens aan dat het na de behandeling minstens uur droog blijft. Het enige wat je hoeft te doen is het product laten inwerken, schrobben is niet nodig!


Groene aanslag dakpannen

Daken reinigen, muren schoonmaken of terras reinigen is een uiterst gemakkelijke klus met Biomos. Dit professionele anti alg middel Bio mos verwijdert de groene alg en zwarte alg en daarmee de hechtlaag van andere vervuiling. Echter zijn niet alle dakpannen geschikt om met een hogedrukreiniger gereinigd te worden.


Ook hout is niet veilig voor mossen en algen. Denk aan steigers, bruggen en zitbanken. Een geglazuurde dakpan heeft een glasachtige deklaag welke de aanhechting van mos en algen op de pan bemoeilijkt en zijn zowel in mat als glanzend verkrijgbaar. Voorbeelden van dakpannen met een volledige oppervlaktebehandeling zijn bijvoorbeeld geglazuurde dakpannen. Het zijn eencellige organismen die op na enkele jaren zichtbaar worden in de vorm van een groene of grauwe sluier.


Algen groeien goed op vochtige plaatsen, dus de lang vochtig blijvende dakpannen vormen een prima voedingsbodem voor de alg. Hoe krijg ik mijn dakpannen schoon we zijn onlangs verhuisd naar een huis met oude oranje dakpannen. Geglazuurde dakpannen zijn mooi gla hierdoor blijft groene aanslag en atmosferische vervuiling niet gemakkelijk op de pannen hangen, hierdoor komt mos vorming ook veel minder snel voor.


Toch worden in de praktijk veel geglazuurde pannen daken vies en groen. Wat moet je doen wanneer er sprake is van groene aanslag of mosvorming op tegels. Juist als de dagen donkerder en korter worden en er veel. Zelfreiniger is dan een prima keuze om deze ongemakken doeltreffend te verhelpen. Iedereen heeft er wel eens last van.


Dakbedekking, gevels, opritten, terrassen. Schoonmaken groene dakpannen zonder hoge drukspuit. De verschillende weersomstandigheden in ons land zorgen ervoor dat het dak vuil wordt.


Na enkele jaren zitten er mos en algen op uw dakpannen en ligt er een lelijke groene aanslag over uw dak. Dakpannen en bakgoot plaatsen - Duration:. Ook de luchtverontreiniging tast uw dakpannen aan.


De keramische dakpan gaat een stuk langer mee dan betonnen dakpannen , omdat ze minder vatbaar zijn voor mos en algen. Bij het kopen van dakpannen is het dus belangrijk om goed af te wegen voor welk type dakpan je kiest. Dit komt omdat keramische dakpannen een luxe uitstraling geeft aan uw woning en daarnaast een lange levensduur van wel jaar hebben.


Vaak zie je na een paar jaar na de aanschaf groene aanslag verschijnen op dakpannen , iets waar je niet blij. Hierdoor is de betonnen dakpan ook erg populair. Waarom worden dakpannen soms groen? De groene aanslag die soms zichtbaar is op dakpannen wordt veroorzaakt door algen. Deze voeding is veelal aanwezig in de vervuiling op het oppervlak.


Algen groeien op alles dat aan het oppervlak langdurig vochtig is en hebben daarbij slechts een sporenhoeveelheid voeding nodig voor de groei. Info over groene dakpannen. Resultaten van zoekmachines! Vergelijkbare zoekopdrachten voor groene dakpannen. Er zijn tal van mogelijkheden om ervan af te komen.


Met huis-, tuin- en keukenmiddeltjes tot het inschakelen van een professional. Meer zon en betere afwatering helpen al veel. Via anti-mosproducten, met behulp van de hogedrukreiniger, door te benevelen, door alles weg te borstelen, … Afhankelijk van de dakbedekking gebruikt de vakman specifieke producten en materialen. Na deze voorbereidende werken is de eigenlijke mosbestrijding aan de beurt. Lees hier meer over het ontmossen van dakpannen of leien daken.


Die gaan wortel schieten die groeien dussen de dakpannen door en maken dat de regen onder de pannen kunnen komen wat dus vocht naar binnen brengt. Mos houd tvocht vast daardoor krijgen andere gewassen meer kans om zich daar te vestigen. Een veel gehoorde ergernis is groene aanslag op terrastegels of groen mos tussen de klinkers van de stoep of oprit.


Met een hogedrukspuit kun je de dakpannen reinigen en schoon krijgen. Het vuil wat zich op het dak bevindt (zoals algen, mosgroen en zwarte aanslag ) zal losweken door het water. Dit vuil zal van het dak af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts