vrijdag 26 mei 2017

Bomen kappen zonder vergunning boete

Bomen kappen zonder vergunning boete

Der mutige VorschIag eines Unternehmer wird sich für immer auf lhr Einkommen auswirken! Macht Sie reich in Tagen! In heel Nederland hebben wij een netwerk van erkende vakmannen. Bekijk ons assortiment online.


Voor het illegaal kappen van een boom kunt u bestuursrechtelijk, privaatrechtelijk en zelfs strafrechtelijk worden aangepakt. Een boom kappen zonder vergunning kan u zomaar een boete opleveren van een paar duizend euro. Vooral grote bomen zijn meestal zeer kostbaar in aanschaf.


Voor het kappen van een boom heeft u soms een vergunning nodig. U kunt deze aanvragen bij uw gemeente. Lees meer over deze omgevingsvergunning. Bij het illegaal kappen van bomen kan door de overheid op verschillende manieren handhavend worden opgetreden. Er kan bestuursrechtelijk en privaatrechtelijk tegen worden opgetreden, maar ook strafrechtelijk.


Boom kappen zonder vergunning : boete ? Wanneer je bomen gaat kappen zonder vergunning kan de rechter je daarvoor een boete opleggen. Vaak is dit dan een boete voor het Negeren van een gemeentelijke bepaling, het rooien van bomen waar eigenlijk een schriftelijke vergunning voor moeten worden aangevraagd. Het boete bedrag ligt dan rond de 750. In de tuin stonden enkele grote bomen met een omtrek van meer dan meter.


Men heeft dus een stedenbouwkundige vergunning nodig voor het kappen van de bomen. Nu hebben mijn ouders echter de bomen laten weghalen zonder vergunning en zonder mijn medeweten. Er is onlangs iemand van de gemeente langs geweest om te komen kijken. Als een boom toch omgehakt wordt is de boete gelijk aan de vastgestelde waarde van de boom. Ik zou dus voorzichtig zijn met zomaar omhakken zonder vergunning als het om een waardevolle boom gaat!


Ik beschik over een aantal bossen en ben aangesloten bij de Provinciale Bosgroep, die ons helpt met het bosbeheer. Van hen mochten we zelfs een gemengd bos (eik, den, beuk) volledig kappen zonder verplichting van opnieuw op te planten. Of gewoon kappen naar onze behoefte: enkel de dorre bomen kappen , kappen naarmate we hout nodig hadden.


Die boete kan maximaal 250. Ze deelt tezelfdertijd misschien ook mee dat ze een voordeelontneming zal toepassenen: ze doet je een boete betalen die overeenkomt met de waarde van het voordeel dat je had door de wetgeving te ontwijken. Heeft er iemand enig idee hoe hoog de boete kan oplopen voor het rooien van bomen waar je geen vergunning voor hebt ? Voordat we onze bouwgrond kochten zijn we info gaan vragen bij stedenbouw omdat er een 25-tal bomen op de grond stonden. Bij Zoofy regel je snel een vakman voor al jouw klussen in en rondom huis.


Alleen de beste vakmensen. Het onrechtmatig kappen van bomen waar vogels in broeden of het kappen zonder vergunning , kan u op een aanzienlijke boete komen te staan. De bomen van de buren stonden volgens zijn berekening minder dan twee meter van de greppel die de natuurlijke erfafscheiding vormt. En dus rooide de Drachtster met de hulp van een rooibedrijf meteen maar alle bomen.


Toch was hij doorgegaan met kappen. Als bomen een bepaalde dikte hebben, mag dat niet meer zonder vergunning , Ik begrijp niet helemaal of de plek van u zelf is of dat u hem huurt. Als het uw eigendom is, is er natuurlijk sprake van vernieling van eigendom. Kapt u een boom zonder vergunning ? Dan kunt u een boete krijgen.


Wat hebt u nodig bij de aanvraag? Het kappen of verplanten van bomen is niet zomaar toegestaan. Ook stevig snoeien valt hieronder.


Kleine bomen of struiken mag u wel zonder toestemming verwijderen, maar grotere niet. Tegenwoordig heet dat niet meer een kapvergunning maar een omgevingsvergunning. Doe dus zowiezo de aanvraag.


Bomen kappen zonder vergunning boete

Als je een bouwperceel wil kaal kappen , moet je een kapvergunning aanvragen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts