vrijdag 19 mei 2017

Prunus novita leiboom

Haagplanten, zo bij u thuisbezorgd. Binnen werkdagen geleverd. De Haag niet zelf planten? Online Leibomen bestellen en tot in de tuin laten. Goedkoopste bezorging in NL.


De Novita kun je zien als een verbeterde versie van de Rotundifolia. Hij is sterker en minder gevoelig voor ziektes. Ook is de Novita beter bestand tegen koud winterweer en heeft een diepere kleur. Deze groenblijvende leiboom wordt door ons als absolute nummer aangeraden op het gebied van groenblijvende leibomen.


Het is een van de weinige wintergroene leibomen die altijd voor een gevoel van privacy zorgt. De leilaurier vindt u in een tweetal formaten. LeiLaurier is een prachtige bladhoudende en groenblijvende leiboom. Deze laurier is een snelle groeier, gekweekt in pot, dus met prachtig wortelgestel.


In pot of doorgroeikluit, dus zomer en winter te planten. Het scherm is 120x120cm hoog. Prunus Novita moet meestal 2x per jaar gesnoeid worden. Dit is een verbeterde versie die ook winterhard is en ook beter bestand is tegen ziektes. De ‘ Novita ’ is een compacte struik, welke zeer geschikt is als een haagplant.


Door de dichte structuur kan deze ook als solitair geplant. Het blad van de laurier Novita is wintervast, waardoor dit type het hele jaar door garant staat voor beschutting en privacy. Deze leiprunus laurier geeft in het voorjaar witte bloesem. Deze boom kan op klei en zanderige grond geplaatst worden. Als de boom op schrale grond geplaatst wordt, is het wel belangrijk de grond na het planten bij te mesten.


Prunus novita leiboom

Alle groenblijvende leibomen kunnen in de jonge jaren last van de vorst hebben. Forse wintergroene heester tot ruim 3-m hoogte. Verdraagt snoei uitermate goed. Blad leerachtig glanzend groen en witte bloemen in opstaande trossen.


Prunus laurocerasus ‘ Novita ’ De Nederlandse naam van de Prunus laurocerasus ‘ Novita ’ is de Laurierkers Novita. Het blad is wintervast, hierdoor heeft u het hele jaar beschutting en privacy. Het is aan te raden om deze laurier keer per jaar te snoeien (april en september), hierdoor blijft de haag mooi in model. Gezonde boom met frisgroen leerachtig bla en het hele jaar door groen. Wordt geleverd in container en met een leirek van 1cm.


Deze bomen kunnen het hele jaar worden geplant. Vaak gevolgd door zwarte bessen. De ' Novita ' is een snelle groeier met mooi donkergroen en glimmend blad.


De Leilaurier bloeit in het voorjaar met staande witte, kaarsvormige bloemtrossen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts