maandag 8 mei 2017

Cursus natuur en bosbeheer

Zoek informatie over Finecomb. Find more about cursus here. If you are looking for cursus click here. Vind alles wat je zoekt eenvoudig en snel via Startpagina.


Met Startpagina bent u altijd op de hoogte van het nieuws, aanbiedingen en nog veel meer!

Voorwaarden zijn dat het een kortdurende cursus is (maximaal dagen) op het gebied van praktisch bosbeheer en zich richt op mensen die zich (professioneel) bezig houden met bos, te weten beheerders, boseigenaren, adviseurs, rentmeesters etc. Het begrip bos wordt hierbij niet scherp begrens maar agrarisch natuurbeheer wordt bijvoorbeeld niet. Inverde verzorgt opleidingen in bos-, groen- en natuurbeheer voor 10. Ben je natuurliefhebber en wil je meer weten over inheemse natuur , of ben je een professional die zich verder wil specialiseren: het uitgebreide cursusaanbod van inverde biedt voor elk wat wils.


Ook de natuur - en cultuurhistorische waarden worden niet vergeten. Een cursus op het gebied van natuur en milieu volg je bij de LOI. De beste start voor een ‘groene’ carrière!

Bekijk het actuele cursusaanbod. Standplaats : Doldersum, Zuid Drenthe. Opbouw van het theoriedeel van de opleiding. De opleiding volgt sporen: Een vakgericht deel, met vakken als natuurbeheer, bosbeheer en flora- en. Door deze lessen en excursies wordt een geïntegreerd beeld opgebouwd van de Nederlandse natuur , vooral op het gebied van vegetatietypen en plantengemeenschappen.


De lessen worden visueel ondersteund met powerpoint presentaties. Cursussen Workshops Lezingen Thema-excursies 2. Lezing Ontdek de fascinerende natuur van Nederland. Natuur is het waard beschermd te worden.


Bos- en natuurgebieden bieden plaats aan tal van waardevolle planten en dieren, van het natuurgebied bij jou in de buurt tot aan de tropische regenwouden. Daarnaast vervult natuur nog veel meer functies, zoals houtproductie, en heeft natuur gezondheidsvoordelen voor de mens. En dat biedt kansen voor jou. Je leert hoe het landschap in elkaar zit en welke processen, natuurlijke en maatschappelijke, daarin plaatsvinden. Doelgroep: Deze cursus is geschikt voor iedereen met belangstelling zoals terreinbeheerders, ecologen, planopstellers, adviseurs bosbeheer en houtoogst.


Vooral interessant voor diegene die met beheer van bossen die hun bossen vitaal en vol leven willen houden.

Staatsbosbeheer beheert 273. De cursus wordt gegeven door: René Jochems. We beheersen het bosbouwvak als geen ander en hebben een degelijke kennis van ecologie en communicatie.


Staro is als beheerder eindverantwoordelijk voor circa 3. Geïntegreerd bosbeheer is gebaseerd op de integratie van die functies, waarbinnen voor sommige eigenaren de nadruk meer op productie, voor anderen meer op natuur kan liggen. De opleiding bestaat uit twee delen: een basisopleiding en een vervolgopleiding met een specialisatie in boswachter, beleidsadviseur of natuurinspecteur. In deze basisopleiding ligt de nadruk op het wat en waarom van het natuur -, groen- en bosbeheer en -beleid in Vlaanderen.


Je kunt de opleiding aan Hogeschool Van Hall Larenstein volgen. Cursus : bos beheren voor (meer) natuur Onze afdeling beheert tientallen hectaren bos, waarbij behoud en ontwikkeling van natuurwaarden voorop staan. Hoe zag het oerwoud er uit in onze streken?


Als vakbekwaam medewerker bos en natuurbeheer kan je aan de slag bij organisaties die eigenaar of beheerder zijn van een bos of natuurgebied.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts