vrijdag 26 augustus 2016

Teakhout buiten

Teak is een hardhoutsoort die uitermate geschikt is voor gebruik buitenshuis. Doordat teak langzaam groeit, heeft het een fijne houtstructuur. Teakhout meubelen buiten gebruiken? Zo nu en dan wordt deze vraag wel eens gesteld.


Teakhout buiten

Mag het wat gaan scheuren? Gaat het om een teak tafel of teak kast? Dit is van verschillende factoren afhankelijk. Omdat het hout over natuurlijke oliën beschikt is het bestand tegen vocht, waardoor de meubelen zo goed als onderhoudsvrij zijn.


Hoe ziet de constructie uit van het meubel? In teak zit een natuurlijke olie, daarom is het hout ook zeer geschikt om buiten te gebruiken. Deze olie zorgt ook al voor een eigen beschermlaag, het is een zeer vettige houtsoort.


Teak tafel schoonhouden met groene zeep. De natuurlijke olie in het teakhout in combinatie met groene zeep zorgt voor een natuurlijke uitstraling en voorkomt. Van nature is teakhout zeer duurzaam. Het is geen toeval dat boten vaak een dek van teakhout hebben.


Het bevat oliën die ervoor zorgen dat het hout goed tegen vocht en water kan. Tegenwoordig wordt er, vanwege schaarste, vaak voor een alternatief gekozen. Voorbeelden van deze alternatieven zijn Sorea en Eucalyptus. Het is zowel met de hand als de machine goed te bewerken.


Waarom teakhout voor buiten ? Ook voor buiten kun je kiezen voor alle voordelen van teakhouten meubels. Als je eenmaal teakhouten meubels kent, wil je niet anders meer in je interieur. Neem bijvoorbeeld de teakhouten tuintafel, het is een aanwinst voor je tuin, een fraaie blikvanger. De natuurlijke vettigheid stoot namelijk water af waardoor dat minder goed in kan dringen, het hout dus droger blijft en dus langer mee gaat.


Een natuurlijk interieur vraagt om een tafel met een natuurlijke uitstraling die er best wat geleefder uit mag zien. Heb jij een strak design interieur? Dan ga je misschien liever voor teakolie met een strakke, hoogglans afwerking. Hoe ga jij het teakhout van je teak tafel behandelen?


Teakhout buiten

Onze grote collectie teak tuintafels is duurzaam en aan onze tuintafels heb je jaren plezier van. De kwaliteit teakhout die wij gebruiken voor onze tuintafels is uitsluitend A-kwaliteit. Hierdoor kunnen onze teak tuintafels het hele jaar door buiten blijven staan. Dit houdt in dat wij het beste deel van de boom gebruiken voor onze teak tuintafels. Buitenmeubelen van teakhout.


Onbehandeld teakhout gaat vanzelf mooi vergrijzen als je het buiten laat staan. Maar als je daar niet op wilt wachten (of je hebt een andere kleur in gedachten) dan kun je tuinmeubelen van teakhout behandelen met verniswas, een krijtverfwash of Abbondanza Vintage Effect. Wanneer u kiest voor teak tuinmeubelen, kun je ervoor kiezen de originele kleur van het hout te behouden, of het langzaam te laten verkleuren in zilver-grijs.


Wat je ook kiest, het ziet er schitterend uit! De teak tafel voor buiten. Wanneer je eenmaal gekozen hebt voor teakhout in je huis, omdat het hout zo sterk, robuust, gemakkelijk is te onderhouden en er fraai uitziet, dan is de keuze voor buiten niet zo moeilijk.


Alle eigenschappen van teakhout die je binnen zo prettig vindt, gelden zeer zeker ook voor teak dat je buiten zet. Dat hout al eerder gebruikt is, wil niet zeggen dat het niet meer werkt. Wij maken voor onze teak tuintafels gebruik van zowel nieuw plantageteak als gerecycled teakhout. Meubelen voor buiten Indien u uw teak tuinmeubelen niet behandeld verkleuren deze van goudbruin naar zilvergrijs.


Door de reactie van zonlicht (UV), zuurstof en teakhout wat kalkrijk is, vergrijzen teakhouten tuinmeubelen. Schuur altijd in de richting van de nerven. Maak het daarna goed schoon. Gebruik hierbij de teakhout reiniger.


Daarnaast is teak vettig en daardoor erg geschikt in ons vochtige Nederlandse klimaat. Breng na de behandeling de teakhout protector aan, zodat het hout beter beschermt is tegen weersinvloeden en minder snel verkleurt. Daardoor zal de werking bij gebruik buiten minder zijn.


Teakhout buiten

Bekijk alles met teakhouten tuintafel! Als je teakhouten meubels buiten laat staan krijgt het hout een zilvergrijze kleur wanneer het ouder wordt. Je kunt bovenstaande stappen uittesten op een plank teakhout om een idee te krijgen van de kleur die het hout krijgt.


Als je meubels van kleur veranderd zijn is het vooral belangrijk om ze voor het beitsen te schuren. Tuinmeubelen, grasmaaiers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts