maandag 29 augustus 2016

Chili recept

Deze chili is niet zo erg pittig, omdat wij daar niet van houden. Je kunt natuurlijk extra cayennepeper of sambal toevoegen om het pittiger te maken. Een andere optie is een blik kidneybonen in chilisaus te gebruiken ipv een blik gewone kidneybonen.


Letterlijk betekent chili con carne dan ook chili met vlees. Naast de basis van chili en vlees worden er vaak ook bonen, tomaten, knoflook en ui doorheen geroerd. Er bestaat ook een vegetarisch recept van chili con carne, die je vast kent als chili sin carne.

Zo hebben we naast een versie zonder vlees ( chili sin carne) ook chili con carne met chorizo voor op de camping en als ovenschotel met tortillachips. Of maak chili eens in een wrap als tacobowl! Voor een echt intense smaak kun je – geloof het of niet – aan je chili con carne ook chocolade en koffie toevoegen. Verdeel de rijst en chili over grote kommen of zet ze in grote pannen midden op tafel en laat ieder voor zichzelf opscheppen. Als je niet zo van rijst houdt, is chili con carne ook lekker met een stuk knapperig broo een gepofte aardappel of couscous.


Makkelijke chili con carne. Mexicaanse chili con carne. Nigella Lawson: chili con carne met kaas.

Zelf een chili sin carne, een vegetarische variant. De eerste geschreven referenties naar dit recept komen ergens uit de 19e eeuw. Het gerecht wordt ook het gehele jaar door gegeten en er zijn veel variaties op te vinden.


Het lekkerste chili con carne recept is toch wel het traditionele recept. We zijn heel benieuwd naar wat jij van dit recept vindt. Laat het weten in de comments of met een foto op Instagram. Chili sin carne: comfort food. De bereiding is heel eenvoudig.


Maar reken voldoende tijd om de stoofpot te laten sudderen, het resultaat wordt er alleen maar beter op. Het kent vele variaties zoals de jailhouse chili. Dit is de originele chili maar dan aangepast aan het Amerikaanse gevangenisleven. Ondanks dat je de chili vandaag zonder vlees - sin carne - maakt, bevat het gerecht toch veel eiwitten, in de vorm van rode kidneybonen. Voeg dan de tomatenblokjes en bruine bonen toe.


Schep de ananas erdoor met een klein scheutje sap en warm mee. Voeg aan dit recept extra klein blikje mais toe, tegelijk met de bruine bonen. Serveer de chili con carne met de rijst.


Bak 1gram champignons, in plakjes gesneden, mee met het gehakt en voeg theelepel oregano toe.

En je raadt het al, dat was zo’n succes dat ik het recept maar al te graag met jullie deel! Verwacht nu niet een kopie van de chili con carne met als enige verschil het vlees, want in de chili sin carne voeg je veel meer ingrediënten toe. Daardoor is het zeker een ander gerecht, ook al zit er maar één woord verschil in de naam. Dit chili con carne recept is klaar in min. Maak zelf chili con carne.


Onlangs maakte ik opnieuw kennis met chili en nu ben ik hooked. Het is niet alleen heel easy om te maken, maar ook super voedzaam. Bonen zijn enorm vezelrijk en vooral ook heel veelzijdig in gebruik.


In mijn boek plaatste ik bijvoorbeeld een recept voor chili sin carne (zonder vlees dus) en in mijn nieuwste boek staat een witte chili. Zo ook voor dit chili con carne gerecht. Jamie staat voor simpel en snel koken met heerlijke pure smaken. Erg geschikt natuurlijk bij onze gerecht aangezien je deze met weinig moeite kan bereiden en een heerlijke smaak aan zit. Met de nodige bonen en een aantal specerijen zet je in een handomdraai deze snelle en heerlijke chili sin carne op tafel.


Er zijn veel verschillende manieren om de chili con carne klaar te maken, maar volg dit recept maar eens en dan kun je zelf je chili con carne bereiden. Ingrediënten chili con carne. De ingrediënten die hier staan weergegeven om de chili con carne klaar te maken, zijn gebaseerd op in totaal acht porties.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts