maandag 15 augustus 2016

Fundering maken aanbouw

Boek uw Hotel in Marken online. Reserveer online, laagste prijzen. Makkelijk, snel en veilig boeken! Uw boeking direct bevestigd! Snel en veilig online boeken.

Lees echte reviews en boek nu! Snel, eenvoudig, gemakkelijk. De fundering voor een aanbouw maken is vaak onderschat. Het gaat natuurlijk om die fijne nieuwe ruimte aan het huis maar die moet wel stevig zijn.


De meeste woningen worden op den duur meestal wat aan de kleine kant en dan is een stevige serre of aanbouw slim. Fundering storten of maken voor een schuur, aanbouw of blokhut? Wanneer er bijvoorbeeld een aanbouw gebouwd gaat worden is het ook noodzakelijk om deze te funderen.

De ene fundering voor je aanbouw is natuurlijk de andere niet. De daadwerkelijke kostprijs die in rekening wordt gebracht voor de realisatie van een fundering voor je aanbouw is dan ook sterk afhankelijk van meerdere factoren. Om er zeker van te zijn dat je niet nodeloos wordt geconfronteerd met te hoge kosten voor de fundering van je aanbouw. Door van te voren de fundering te berekenen door een constructeur. Het maken van een aanbouw , een schuur of een berging begint altijd met gedegen grondwerk en het bouwen van een fundering.


De verkeerde of een slecht uitgevoerde fundering kan zorgen voor verzakkingen of zelfs instortingsgevaar. Ook bij een lichtgewicht aanbouw is een zekere mate van fundering nodig om verzakking en scheurvorming te voorkomen. Een goede basis draagt bij aan de uitstraling en levensduur van de aanbouw. Je wilt van gewapend beton een fundering maken , waar straks een gemetselde muur op komt in de tuin.


Zoals een schuttingmuur tussen jou en de buren of een muurtje langs de voortuin. In dit stappenplan van Karwei lees je waar je op moet letten en welke materialen je nodig hebt. Hierop kunnen dan de muren van de aanbouw op een veilige manier worden geplaatst, zonder dat er een risico is voor de aanbouw of de bestaande bouw. Het is in het geval van het toepassen van strokenfundering wel zo dat er goed berekend moet worden hoe bree diep en hoog de aanbouw wordt, om te zorgen voor optimale fundering aan te leggen.


Het doorrekenen van de fundering kan daarom het best door een bouwkundige worden gedaan. Wil je gaan aanbouwen aan je bestaande woning, dan is een goed begin het halve werk. Zorg daarom voor een juiste fundering.

Om te beginnen is het aan te bevelen de sterkte van de gewenste aanbouw te laten calculeren door een constructeur. Met deze berekening en tekening, waarop onder andere de wapening staat ingeteken kun je aan de slag. Bij de keuze van een fundering is het van belang te weten met welke ondergrond je te maken hebt, en welke materialen je gaat gebruiken. Want deze expliciete eigenschappen bepalen de eisen waaraan je fundering uitbouw moet voldoen.


Afhankelijk van omvang en gewicht van je aanbouw zijn er diverse vormen denkbaar. Hallo,Tegen de zomer denken wij een kleine aanbouw aan onze woning te doen. Wel iets eenvoudig, enkel gelijkvloer met een plat dak erop (buitenhoogte m), zo een soort veranda maar dan wel gemetselt. Onze grond is hier vrij vast en stabiel te noemen (zwarte gond), dus geen moeras of zo bedoel ik.


Of het nu een villa of een tuinhuisje betreft, met een goede en stevige fundering heb je altijd vaste grond onder de voeten. Een fundering is de basis van alle woningbouw. Wij laten je stap-voor-stap zien hoe je zelf een fundering kunt maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts