woensdag 31 augustus 2016

Potgrond voor bamboe

Hét online tuincentrum met meer dan 10. Alle potgrond vind je op beslist. Neem de bak zo ruim mogelijk, hoe groter de bak des te langer heb je er plezier van.


Neem een plantenbak met een minimale diepte van cm. Goed gewortelde bamboe gaat beter de winter in. Pokon Groene Planten Voedingskorrels heeft 15N en werkt bovendien zes maanden lang.

Geeft uw bamboe de allerbeste start. Een luchtige, watervasthoudende potgrond van liter. Zowel voor bamboes in kuipen als mengsel voor volle grond. Onze kokos potgrond is €per zak van liter. Veel Fargesia’s zijn geschikt om in een kuip, pot of bak te houden.


Het is hierbij van belang dat de bamboe voldoende water krijgt en genoeg ruimte heeft. De Fargesia is geschikt om in een pot te zetten. Deze bamboe is zo sterk in zijn wortels dat hij de pot kapot kan drukken, een polyester pot is bijvoorbeeld niet sterk genoeg.

Bamboe voor in een plantenbak. Een hardhouten of betonnen bak lukt wel. Er bestaan geen speciale bloembakken voor woekerende bamboe maar met een beetje extra aandacht is er zeker geen reden tot paniek. Inderdaa er zijn mensen die zonder meer een woereraar in een veel te kleine bak zetten en er verder niet meer naar omkijken.


Dan kán de bamboe op termijn inderdaad uitbreken. Voor oktober geld hetzelfde als voor september en het is verstandig om de weerberichten in de gaten te houden en met vorst de niet winterharde soorten naar binnen te halen en minder winterharde soorten wat extra bescherming te geven. Nu wel voorzichtig zijn met meststoffen, eind september moeten de meststoffen eigenlijk ver uitgewerkt zijn, dan kan de bamboe zich gaan afharden voor de komende winter. De winter De bamboe het liefst op graden laten overwinteren (en zeer spaarzaam met water, de kluit mag niet uitdrogen). De plant kan zich na plaatsing van de folie alleen nog binnen dit vak ontwikkelen en dus is het van belang dat het oppervlak niet te klein is voor de geplaatste bamboe.


Het minimale oppervlak voor een lage bamboe is twee vierkante meter, voor middelhoge tot en voor hoge bamboes m² of meer. Bestel simpel en snel jouw tuinaarde. Phyllostachys kan in principe ook maar het is wel belangrijk dat de pot dan stevig genoeg is.


Legro potgrond met langzaam werkende meststof is uitermate geschikt voor het gebruik in balkon- en terrasbakken , voor kamerplanten , kuipplanten , perkplanten en vaste planten. De potgrond is samengesteld uit een mengeling van hoogwaardige veenproducten. BAUHAUS is jouw bouwcentrum voor huis, tuin en werkplaats.


Wanneer de grond uitdroogt zal de plant snel al zijn blad verliezen, gelukkig is de kans groot dat de plant in de lente weer opnieuw uitloopt.

De verzorging van een bamboe kamerplant wordt eenvoudiger wanneer de plant in een grotere pot geplaatst wordt. Hierdoor is er meer ruimte voor verse potgrond wat voldoende vocht kan vasthouden. Je dient er echter wel voor te zorgen dat je de plant uit direct zonlicht houdt.


Je zou ook een keramische pot kunnen gebruiken om de plant vervolgens in gezuiverd water of potgrond te laten groeien. Als je de plant in potgrond plant, dient de pot van een gat voorzien te zijn aan de onderkant. Gebruik in de plantenbak materiaal wat vocht vast houd zoals een mengsel van cocoscompost en daktuinsubstraat. Een bamboe laat snel zijn blad vallen als het te droog is wat met gewone grond of potgrond snel gebeurt. Voordelige staffelprijzen Lage verzendkosten gratis.


Bij Randijk haalt de bamboeliefhebber zijn hart op. Planten van eigen kweek, bamboe palen, -schermen en vlonders. De mogelijkheden van bamboe in de tuin zijn eindeloos.


Levende bamboe en bamboemateriaal maken het leven binnen- en buitenshuis mooier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts