maandag 8 augustus 2016

Haagbeuk beukenhaag verschil

Haagbeuk beukenhaag verschil

Vergelijk hagen op Beslist. Topkwaliteit Haagbeuken in Pot voor vaste lage prijzen. Kies uit Groene Beuk, Rode Beuk of de Haagbeuk. Vind bij Budgetplant de mooiste Beuken. Hierdoor is een beukenhaag het jaarrond meer gesloten dan een haagbeukenhaag.


Verschil haagbeuk en beukenhaag snoeien. Op gebied van snoeien is er tussen de haagbeuk en de beukenhaag ook nog een belangrijk verschil te concluderen. Wanneer je een haagbeuk hebt geplant is het belangrijk de plant eerst goed te laten groeien totdat die de gewenste hoogte heeft. Is dit het geval, dan kun je de haagbeuk snoeien. In de winter laat deze haag wel zijn bladeren vallen, dus dan wordt deze haag iets kaler.


Nog een pluspunt: in het voorjaar krijgt de haagbeuk een paar weken eerder nieuwe bladeren dan de beukenhaag. Het voordeel is wel dat de haagbeuk iets goedkoper is dan de beukenhaag. Hieronder een greep uit ons assortiment haagbeuken ! Beukenhaag versus haagbeuk : de verschillen Beukenhaag of haagbeuk , het klinkt haast hetzelfde, maar toch zijn er veel verschillen. Beide hebben dan ook een aangepaste verzorging nodig.


Wij leggen je uit hoe je een beukenhaag of haagbeuk herkent en hoe je ze kan inpassen in je tuin. Wat is het verschil tussen beukenhaag en haagbeuk ? De gewone beuk of Fagus is het makkelijkst te herkennen aan het glimmende blad met rechte bladranden. De haagbeuk daarentegen, heeft donkergroen bla met gekartelde randen. Van de Fagus blijft het bruine blad namelijk in winters, verdord en bruin gekleurd aan de plant zitten. De najaars- en winterkleur is gelijk aan die van groene beuk, waardoor het verschil in de winter niet zichtbaar is.


Rode en groene beuk staan liever niet op te natte of te zware grond. Zowel Fagus als Carpinus zijn inheemse planten, en hebben weinig last van ziekten. Een beukenhaag geeft in de winter dus meer kleur in de tuin en meer privacy.


Haagbeuk daarentegen doet het goed op zowat elke grond. Beide zijn erg populair als haagplanten en vaak wordt dan ook gevraagd welke je nou het beste kunt kiezen. Het is voor een ongeoefend oog soms lastig m de twee planten uit elkaar te houden. De beuk krijgt in de herfst een mooie herfstkleur, van geel naar warm rood. Op deze pagina leggen we de verschillen uit tussen haagbeuk en beukenhaag en welke haagplant het meest geschikt is voor welke tuin.


Daar staat tegenover dat de haagbeuk wat vroeger uitloopt, als de beukenhaag nog dor en bruin staat te wezen. Het blad van de beuk is glad en glanzen dat van de haagbeuk heeft duidelijke, iets verhoogde nerven en is wat doffer. De beuk is op zijn beurt kieskeurig als het gaat over aanslaan en.


Het grootste verschil is dat de haagbeuk bladverliezend is, en de beukenhaag bladhoudend. Daarom word de beukenhaag veel vaker aangeplant, hij geeft ook privacy in de winter en de haagbeuk dus niet. Het verschil tussen beuk en haagbeuk , hoe zit dat nu eigenlijk? Het grote verschil is dat een beukenhaag (Fagus) zijn blad verdord behoudt in de winter terwijl een haagbeuk (Carpinus) zijn blad volledig verliest.


Beuk heeft donkerder groen bla haagbeuk is wat feller van kleur. Beuk groeit langzamer dan haagbeuk. Beuk houdt van zanderige, maar goede grond. Dit is ook het geval bij de beukenhaag en de haagbeuk.


Op het eerste gezicht valt er weinig verschil tussen deze twee haagplanten te ontdekken, maar schijn bedriegt. Daarom leggen wij u graag uit wat precies de verschillen zijn, zodat u uiteindelijk zelf de vraag kunt beantwoorden: Beukenhaag of haagbeuk ? Ben je op zoek naar een overzicht waarin duidelijk het verschil tussen de beukenhaag en de haagbeuk staat aangegeven? In dit artikel bespreken we de haagbeuk en wanneer deze te planten.


De bladrand van de groene en rode beuk is glad en dat van de haagbeuk is dubbel gezaagd. De nerven van de haagbeuk zijn aanzienlijk zichtbaarder. Over het verschil tussen beuk en haagbeuk bestaat de nodige onduidelijkheid en verwarring. Dit komt mee door de Nederlandse benaming.


In de Latijnse benaming het wezenlijk onderscheid duidelijk te zien. Het zijn zelfs verschlilende families. Deze haagplant heeft een fris groene kleur en heeft bladeren met een gezaagde rand. Het belangrijkste verschil is dat beukenhaag bladhoudend is en haagbeuk niet. De vraag wat nu eigenlijk het verschil is tussen de beuk en de haagbeuk horen wij vaak.


Deze planten lijken van een afstand veel op elkaar, maar de beuk en de haagbeuk zijn geen familie van elkaar. Dit kunt u zien aan de botanische naam van beide planten: Carpinus ( haagbeuk ) en Fagus (Beuk). Een haagbeukenhaag, een beukenhaag van beuk of een beukenhaag van rode beuk?


Haagbeuk beukenhaag verschil

Je zou bijna door de haagbeuk het beukenbos niet meer zien#128522; Geen zorgen, om een juiste keuze te kunnen maken zetten wij de belangrijkste verschillen en eigenschappen voor jou op een rijtje. Doordat de woorden haagbeuk en beukenhaag zoveel op elkaar lijken, zorgt het voor veel verwarring tussen de planten, en is voor heel wat mensen het verschil tussen een haagbeuk of beukenhaag niet duidelijk. De beukenhaag behoort tot de beuken en de haagbeuk is verwant aan de berk en de hazelaar.


Als u de twee van wat dichterbij gaat bekijken, zult u zien dat ze ook qua uiterlijk best van elkaar verschillen. Uiterlijk van de beuk en haagbeuk. De bekende beuk groeit uit als een brede boom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts