donderdag 22 november 2018

Tuin stenen leggen

Bespaar tot wel via kiesproduct. Vind tuin stenen als je nu zoekt. Vergelijk tuintegels op Beslist. Grootste aanbo laagste prijs! Van tuinhout tot sierbestrating!


Tuin stenen leggen

Je hebt nu een perfecte stevige en egale ondergrond. Hierop kan je de stenen leggen. Om ervoor te zorgen dat de stenen goed op hun plaats blijven moet je een kantopsluiting maken. Nieuwe bestrating in je tuin zorgt ervoor dat de omgeving voor of achter je huis er verzorgd uitziet.


Zelf je tuin bestraten is eenvoudig als je volgens een goed plan werkt. Bekijk de klusvideo over hoe je bestrating in je tuin aanlegt of volg de stappen om een mooi terras aan te leggen. Vroeger hadden stenen allemaal een andere hoogte, wat het moeilijk maakte om bestrating recht te leggen. Tegenwoordig hebben alle beton- en natuurstenen dezelfde dikte, waardoor je tuin bestraten een stuk sneller en makkelijker gaat. Met een tuinbestrating leggen voor zowel een kleine als grote tuin bedoelen we de stenen die gebruikt worden voor het bestraten van uw terras, tuinpad en of oprit.


Net als de vloer in uw huis, zorgt het straatwerk buiten in uw voor- of achtertuin voor een stevige vlakke solide basis. Langwerpige stenen kun je leggen in meerdere legpatronen volgens een vast patroon. Je kunt het patroon kiezen dat je zelf het mooist vindt. Naast het leggen van een vast patroon kun je bepaalde stenen ook in een zogenaamd wildverband leggen. Bij een wildverband is er geen vast patroon, maar varieer je met de verschillende formaten.


Tuintegels leggen laat u natuurlijk doen voor een scherpe mprijs. Lees hier alles over het aanleggen van terrastegels, de soorten en mogelijkheden. Elke fase van het leggen van tuintegels vraagt om specifieke gereedschappen en machines. Denk aan een tegelklem voor het tillen en leggen van zware tegels en een trilplaat voor het aftrillen van stenen.


Tuin stenen leggen

Wilt u dat uw tuintegels goed en vlot gelegd worden? Dan is het verstandig om tuintegels leggen uit te besteden aan een professionele stratenmaker. Teken een plattegrond: Om een goed overzicht te kunnen krijgen van de daadwerkelijke maten van de tuin is een plattegrond op schaal getekend wel zo makkelijk. Denk hierbij aan dat een praktische tuin meer voordelen heeft dan een mooie strakke tuin.


De meeste mensen kiezen ervoor bestrating te laten leggen zodat ze minder tuinonderhoud hoeven te plegen. Buiten dit ziet een bestraten tuin er veel mooier en frisser uit dan een tuin met gras of planten. Elke tuinstijl heeft zo zijn eigen bijpassende.


Lees hier onze handige tips voor het leggen van tegels voor een tuin terras. Dit stappenplan is zowel voor het maken van een terras met betontegels, keramiektegels als natuursteen tegels geschikt. Dit laatste voorbeeld laat zien hoe je decoratieve stenen neer kunt leggen als jij een Japanse tuin aan gaat leggen. De stenen liggen op een speelse manier in kleine groepjes met oneven aantallen.


Ook liggen de stenen allemaal net niet in het midden, waardoor het allemaal nét niet perfect is. Precies zoals de Japanners het graag zien dus! Werk in kwartverband: dit betekent dat je de stenen niet netjes boven op elkaar stapelt, maar dat je elke steen een kwart laat verspringen. Op deze manier hoef je ook niet onnodig veel stapelblokken te zagen of te kappen. Voor de uiteinden van de rijen kun je een paar stenen op maat maken met een tegel- of klinkenknipper.


Zelf uw tuin egaliseren voor het leggen van tegels of andere tuinbestrating. Indien u toch besluit om zelf uw tegels of tuinbestrating te leggen dan kunnen wij u adviseren om het onderstaande stappenplan te gebruiken. In dit stappenplan wordt precies uitgelegd hoe u uw tuin moet egaliseren voor het leggen van de tuintegels of klinkers. Wil je grote tuintegels gebruiken voor het betegelen van je tuin ? Of een terras laten bestraten met mooie natuursteen tegels? Voor het betegelen van de tuin zijn vaak ook afgraafwerken nodig, voor bijvoorbeeld het leggen van een fundering of het plaatsen van drainage.


Bij het leggen van klinkers of waaltjes is het gebruik van een stenenknipper onmisbaar. Om de stenen in het gewenste verband te krijgen, moet u stenen op maat maken. Bestrating leggen vraagt om een goede ondergrond om verzakking van de stenen te voorkomen.


Tuin stenen leggen

Daarom wordt bestrating in een bed van ophoogzand geplaatst. Zodra de stenen op de juiste plek liggen veegt de stratenmaker het geheel dicht met speciaal voegzand. Voordat je hals over kop naar de bouwmarkt gaat om tuintegels te kopen moet je eerst helder hebben hoe de tuin eruit komt te zien. De plekken waar je tuintegels wilt leggen moeten duidelijk zijn. Ook de grootte van de aan te leggen oppervlaktes bepaal je eerst.


Als je de plekken hebt bedacht dan kun je de kleur kiezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts