maandag 12 november 2018

Hondenpoep overlast

Regelmatig leest of hoort u over de ergernis van hondenpoep overlast op straat. Het probleem ‘ overlast hondenpoep ’ ligt uiteraard niet bij de honden of de maatregelen van de gemeentes maar deze ligt bij de mentaliteit van de hondenbezitters. Beleid overlast hondenpoep. In veel gemeentes wordt er een streng beleid gevoerd om de straten schoon te houden en overlast van hondenpoep tegen te gaan.


Hier leest u meer over al deze vormen van overlast , wat de politie en andere instanties doen om deze overlast te bestrijden en welke regels er gelden voor de verschillende vormen van overlast. Overlast door hondenpoep aanpakken Overlast door hondenpoep is een groot probleem in Nederland. In sommige wijken in Nederland is de kans groot dat u tijdens een wandeling in de hondenpoep trapt of dat uw kinderen tijdens het spelen onder de hondenpoep komen te zitten. Boete bij hondenpoep overlast. Aangezien het in de wet is vastgelegd dat je hondenpoep van je hond netjes moet opruimen kun je ook een flinke boete krijgen als je betrapt wordt.


Hier in Doetinchem dreigt de gemeente met een boete die kan oplopen tot 14-. Voorkom overlast hondenpoep. Hondenpoep overlast is helaas een veel voorkomend probleem. Gemeente Middelburg neemt overlast van hondenpoep serieus en wil door voorlichting en handhaving de overlast en ergernis van de inwoners verminderen.


Hondenpoep overlast

Bij het niet opvolgen van de regels wordt er een proces-verbaal uitgeschreven. Deze bekeuring bedraagt 1euro (plus administratiekosten). Ligt er hondenpoep op straat?


Dit kunt u melden met het formulier Melding Openbare Ruimte. De gemeente kan niet met alle meldingen iets doen, maar gebruikt uw melding om in een bepaalde buurt of straat beter te handhaven. Zodat er geen overlast meer is van poep op straat. De vervolgstap is dus bij (stank) overlast de politie inschakelen, geef aan dat u gepoogd heb een gesprek aan te gaan, een brief hebt gezonden met een redelijke termijn, en het nu prettig zou vinden als de politie iets aan de overlast komt doen. Maak aantekeningen zoals welke agent of agenten zijn geweest en wat er is gezegd.


Hondenpoep overlast

In woonwijken ergeren mensen zich het meest aan hardrijders, blijkt uit de Veiligheidsmonitor van het CBS. Op plek twee staat hondenpoep. UDDEL – Vanuit verschillende hoeken wordt dringend gevraagd of hondeneigenaren hun hond niet zomaar op de stoep willen laten poepen.


Bewoners op verscheidene plekken in Uddel, zoals bijvoorbeeld aan de Van Waalswijkweg, geven aan overlast te hebben. Dit is niet prettig voor de bewoners en voor kinderen. Niet zo verwonderlijk, wat wat is er irritanter dan in de hondenpoep trappen. Gemeentebesturen hebben de afgelopen decennia van alles bedacht om de overlast te verminderen.


De uitlaatplek waar de gemeente heeft aangewezen is pal naast mijn schutting. Mijn ramen kan ik niet open doen want dan komt de geur ook naar binnen. De hondenpoep overlast speelt al 10-tallen jaren. Toen zijn er hondenhaltes in de wijk geplaatst op plekken waar veel hondenpoep achtergelaten werd. Inwoners van de gemeente Venlo weten er alles van: na een wandeling thuiskomen en constateren dat een hondendrol aan je schoenen is blijven vastplakken.


Honden zorgen voor veel plezier, maar soms ook voor overlast. Daarom geldt in Arnhem voor alle hondenbezitters overal een opruimplicht en een verplichting om een opruimmiddel bij zich te hebben. Daarnaast moeten honden overal aangelijnd zijn. Voorkomt overlast door ontlasting van honden op ongewenste plaatsen.


Hondenpoep overlast

Geschikt voor toepassing op de grond rond zowel eetbare gewassen als sierplanten. Dog away is een afweermiddel tegen honden en voorkomt overlast door krabben, graven en ontlasting in de tuin, zandbak, bloembak,. Nederlands bedrijf dat al jarenlang de onbetwiste leider is op het gebied van hondenpoep -opruimmiddelen.


Het bedrijf heeft als doel een efficiënte aanpak van de overlast door hondenpoep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts