woensdag 21 november 2018

Osmanthus burkwoodii

Hagen, zo bij u thuisbezorgd. Topkwaliteit Haagplanten van onze eigen kwekerij in Udenhout. Binnen werkdagen geleverd. De Haag niet zelf planten? Niet geheel duidelijk welke haag?


Vraag gerust een offerte aan.

Vanaf €gratis thuisbezorgd. Hét online tuincentrum met meer dan 10. Schijnhulst is een uitstekende haagplant, bij snoei na de bloei zal de struik het jaar erna weer uitbundig gaan bloeien. De struik bloeit met kleine witte bloemetjes.


Osmanthus x burkwoodii , ook wel schijnhulst genoemd is een grote groenblijvende heester met compacte, bossige, afgeronde vorm. Synonyms × Osmarea burkwoodii. De eerst genoemde Osmanthus komt oorspronkelijk uit Noordoost-Turkije en de tweede uit Zuidwest-China.


Traag groeiende heester dat 250cm kan worden. Het ovaal blad is klein en leerachtig en bloeit met wit geurende bloempjes.

Kan ook voor vormsnoei gebruikt worden maar. Hij groeit nogal langzaam. Het kleine, lichtgroene blad is wintergroen en glanst zacht. Het zorgt voor een dichte struik.


Osmanthus (x) burkwoodii (Schijnhulst) Voor beschutte plaatsen. De Schijnhulst heeft erg veel witte, lekker geurende bloemen (Osme is Latijn voor geur). Kortgesteelde, donkergroene, lederachtige blaadjes en witte, welriekende bloempjes in april - mei. Het is een slordige struik-met-gaten die tot tegen de dakrand komt.


Maar wanneer hij in bloei staat ruikt hij heerlijk en bijen bezoeken hem graag. De osmanthus Burkwoodii is ontstaan uit een kruising tussen twee schijnhulst-soorten: de osmanthus decorus en de osmanthus delavayi. De Burkwoodii bloeit in april en mei met witte bloemen die rond de takken van de plant staan.


Dit geeft de heester een bijzondere en sierlijke uitstraling. Deep green leaves provide high contrast to the clusters of small white sweetly fragrant flowers. De bloemen ruiken heerlijk. De Osmanthus Burkwoodii Leivorm is schijnhulst een Osmanthus Burkwoodii met rek. Deze sierheester gedijt goed op elke grondsoort en kan staan in volle zon, halfschaduw, en schaduw.


Van april tot mei bloeit deze met aangenaam ruikende bloesem.

De Osmanthus Burkwoodii is goed ziekte resistent en heeft een gemiddelde groei snelheid. Lees hier meer over Osmanthus. Osmanthus burkwoodii wintergroene struik welriekende bloemen De hoogte na jaar is 2cm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts