donderdag 15 november 2018

Inspectie speeltoestellen

Inspectie speeltoestellen

Bij iedere Wickey Speeltoren jr. Bestel Speeltoestel bij fonQ. Speeltoestellen moeten regelmatig (frequentie niet nader gespecificeerd) geïnspecteerd worden. De beheerder controleert zelf of het gebruik van het toestel nog steeds veilig is. Met de resultaten van deze inspecties moet ook beoordeeld worden welke acties ondernomen moeten worden voor het veilig houden van het toestel.


De inspectie bestaat uit een technische veiligheidsinspectie, waarbij tevens van ieder toestel een digitale foto wordt gemaakt. Toestelinspectie is de landelijke specialist in inspectie , advies en reparaties van speeltoestellen en speelterreinen. ABOS levert geen speeltoestellen , en is niet verbonden met een leverancier van speeltoestellen.


U heeft dus altijd een volledig onafhankelijk. Veilige speeltoestellen zijn een vereiste voor iedere beheerder die gecertificeerde speeltoestellen in zijn of haar bezit heeft. Inspectie van speeltoestellen. Het besluit verplicht de eigenaar om van elk speeltoestel een logboek bij te houden. Prototypes van speeltoestellen moeten landelijk worden gekeurd.


Inspectie speeltoestellen

De totale inspectie hierop berust bij de Voedsel en Warenautoriteit (VWA). We richten ons op inspectie en advies, reparatie, onderhoud en vervanging van speeltoestellen. Al jaren laten gemeenten, scholen, kinderdagverblijven, campings, speelparken en wooncorporaties deze materie graag aan SpeelTopVeilig over, dochteronderneming van Donker. Het is belangrijk dat valdempende ondergronden en speeltoestellen worden onderhouden.


Bij het niet inspecteren of onderhouden zal er op den duur verval ontstaan. U wilt natuurlijk ook dat kinderen zo veilig mogelijk kunnen spelen. Bij HvR Speeltotaal bieden wij verschillende opties voor inspectie van speeltoestellen en valdempende ondergronden. De inspecties kunnen in eigen beheer worden uitgevoer maar kunnen ook uitbesteed worden aan externe inspectiebureaus. De training van Ingenium B. En hoewel toestellen steeds duurzamer worden gebouw kan er weleens iets slijten of los raken.


Inspectie speeltoestellen

Kies uit 1producten vanaf € 190. Bekijk snel het grootste assortiment. Na afloop van de inspecteren van speelgelegenheden en speeltoestellen inspectie training kunt u zelfstandig inspecties aan speeltoestellen en speelgelegenheden uitvoeren. Het (laten) inspecteren van speeltoestellen en speelgelegenheden is wettelijk verplicht.


Wilbrink Buitenspelen heeft ervaring met alle typen speeltoestellen en heeft de kennis van wet- en regelgeving paraat. Wij verzorgen de inspectie zorgvuldig, leveren u een inspectierapport en doen u een voorstel tot reparatie wanneer dit nodig is. En niet onbelangrijk: tegen een scherp tarief! Afgelopen zomer lazen we helaas veel berichten over ongelukken op en met luchtkussens. Deze varieerden van ‘flinke schrik’ tot ongelukken met dodelijke afloop.


Speelplan is de afgelopen maanden regelmatig benaderd met vragen over deze berichtgeving. Kinderen zijn inventief en gebruiken materialen op creatieve wijze. Daarom is het belangrijk om regelmatig je inventaris in het speellokaal en op het schoolplein te laten inspecteren. Deze eis geldt voor speeltoestellen in de gehele openbare ruimte, dat wil zeggen, overal waar de overheid kan controleren.


Door middel van de keuring wordt vastgesteld of uw speeltoestellen voldoen aan de wet. Uiteraard kunnen we u begeleiden bij alles wat er voor u komt kijken bij keuring en inspectie. Standaard nemen we tijdens onze inspectie van de speeltoestellen ook de speelomgeving mee. Deze toestellen moeten wel veilig zijn.


Dit kan aangetoond worden met een inspectie. Daarom moeten deze elk jaar geïnspecteerd worden om te kijken of deze nog aan de laatste normen voldoet. Grote keuze aan houten speeltoestellen met schommel en glijbaan - Nu bestellen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts