maandag 12 november 2018

Groene muur maken

Professionele vochtbestrijding. Oorzaken, oplossingen en scherpe tarieven. Boek uw Hotel in Marken online. Sinds vorig jaar heb ik een kleine stadstuin van ongeveer 12m dat is niet veel maar wel genoeg om lekker te kunnen tuinieren.


Naast deze oppervlakte hebben we echter ook een flinke muur van meter breed en meter hoog, daar moeten zeker ook groene vierkante meters van te maken zijn dacht ik zo.

Een ander voordeel van een groene muur binnenshuis is dat de planten de lucht zuiveren en voorzien van extra zuurstof en daarmee een gezondere leefomgeving creëren. Bovendien hebben planten op veel mensen een rustgevende werking. Plaats je een groene wand buiten, dan draag je bij aan een beter ecosysteem want deze trekt insecten en vogels aan.


In het boek “Wonderplants” staat een foto die mij al een tijdje bijbleef. Deze foto was denk ik wel de belangrijkste reden waarom ik voor donkergroen koos. Op de foto hierboven zie je het plaatje in het boek dat mij inspireerde, zo’n mooi beeld met die groene muur vond ik dat!


Planten maken vandaag de dag een essentieel deel van het interieurontwerp uit en zijn blikvanger in de ruimte.

Een groene muur met planten is modern, maar bovenal gezond. Dat is ook mooi, maar beschadigt de muur. Nee, een verticale tuin wordt speciaal aangelegd op zo’n manier dat de muur beschermd blijft en de planten een leefomgeving krijgen met optimale omstandigheden om te groeien. Het aanleggen van een groene muur is overigens ook wel even wat anders dan een groendak. Deze voorbeelden laten zien dat muren zo in elke ruimte prachtig donkergroen kunnen worden!


Waar een donkergroene muur eerst nog gewaagd klonk, is het de laatste tijd iets wat we steeds meer interieurs zien. We kunnen er niet meer omheen, we zien het overal. Groen is dé kleur van het moment. Voor je dagelijkse dosis inspiratie hebben wij de mooiste interieurs met een groene muur op een rijtje gezet. Verticale plantenwanden, een levende groene muur , groene schilderijen of moswanden creëren een maximale beleving van groen in de binnenruimte.


Een verticale plantenwand heeft vele voordelen. Misschien wel het belangrijkste voordeel is dat een groene muur erg mooi staat. Het voegt echt iets toe aan de ruimte.


Een vorm van een verticale tuin is de groene muur. Deze is vooral decoratief, maar er zijn nog meer voordelen: Kleine ruimtes worden tóch groen, denk aan balkons of ommuurde binnenplaatsen. Je kunt met elk budget een verticale tuin maken of kopen.

Alle moswanden zijn 1 ecologisch, gemaakt van de beste natuurlijke materialen die bijdragen aan een gezond binnenklimaat. Reserveer online, laagste prijzen. Bekijk het bord groene muren van milou_3op Pinterest. Rood en blauw staat heel erg mooi bij donkergroen.


Je kunt leuke variaties aanbrengen als je gaat schilderen want je hoeft natuurlijk niet de hele groene muur te maken. Op de laatste afbeelding zie je dat het ook erg gaaf is om maar een deel van de muur groen te verven. De kok kan er heerlijke gerechten van maken , terwijl het ook een hele mooie muurkleur kan zijn in een interieur. Deze groene kleurtint is natuurlijk vernoemd naar de kruid Tijm. De grote muur in onderstaande slaapkamer is tijmgroen geverfd.


Ook de wandplank aan die muur heeft diezelfde kleurtint gekregen. Tijd om er iets moois en vooral iets vrolijks van te maken. Tafeldecoratie is belangrijk met Kerst, maar don´t overdo it. Hou het rustig en elegant. Ga uit van accessoires met neutrale kleuren, zoals wit, grijs en zilver.


Zo springen de groene kerst takken en de gekleurde kerstballen er goed uit! Geef je kersttafel de finishing touch met deze DIY! Rvs is toch al niet de sterkste metaalsoort dus denk ik dat je dat gedeelt wel wat dikker moet maken om het wat degelijker te maken.


Het scherm, dat plantenbakken bevat, is erg veelzijdig. En het beste is: je kunt er op elke plek een groene , verticale muur van maken ! Kruiden in de hoofdrol In mijn tuin ga ik het Baroma tuinscherm beplanten met voornamelijk kruiden, al maak ik graag ook een combinatie met bloemen. Maar ga vooral voor jouw favorieten.


Je kunt jouw muur of schutting natuurlijk gebruiken om een verticale tuin aan te bevestigen, maar wat als jouw verticale tuin de muur ís? Binnenlandse groene muur in het Euronet-bureau in Warshau. Meer en meer kantoren hebben interieurs versierd met een groene muur.


Dit is de oplossing die Euronet heeft gekozen voor zijn kantoren in de Poolse hoofdstad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts