vrijdag 30 november 2018

Hyacint giftig

Hyacint giftig

Maar sommige kamerplanten zijn giftig en dat is niet zo handig als je. Hyacint : vooral bollen en zaad. Een goede drainage is noodzakelijk.


Hyacint giftig

Eventueel kun je een dunne mulchlaag met stro aanbrengen. Druif hyacint heeft het extra voordeel dat veelzijdiger dan gemeenschappelijk hyacint. Terwijl de laatstgenoemde groeit goed alleen wanneer blootgesteld aan volledige zon, druif hyacint gedijt in een site die krijgt volledige zon tot gedeeltelijke schaduw en wordt gebruikt in zowel knippen en decoratieve tuinen.


Hoewel de hyacint eigenlijk in zijn geheel giftig is, ligt de nadruk vooral op de bloembollen en de zaden. Een vergiftiging van de hyacint is te herkennen aan buikpijn, jeuk en overgeven. In sommige gevallen is de plant op zich niet zo giftig , maar zijn het bijvoorbeeld de zaadjes of de bloemblaadjes die gevaarlijk zijn. Daarom is het aan te raden de namen van bloemen en platen in en rond het huis te noteren en even te onderzoeken welke bloemen en planten giftig of niet giftig zijn voor je hond. INLEIDING Er bestaat een ruime variatie aan giftige stoffen die, als ze door uw huisdier worden opgenomen, tot problemen kunnen leiden.


Soms wordt gezien dat het dier. De rode bessen die mensen ook kunnen eten zijn niet giftig voor honden. Rode bessen in het algemeen is moeilijker te zeggen. De lijsterbes is bijvoorbeeld niet giftig maar de meeste andere rood gekleurde bessen zijn dat in meer of mindere maten vaak wel. Alleen de bloemen zijn eetbaar.


OPMERKING: Bessen zijn zeer giftig - niet opeten! De bollen kunnen worden gebruikt zoals aardappelen en heeft een zoete, nootachtige smaak. De wilde hyacint is een kensoort voor het onderverbond Ulmenion carpinifoliae van het verbond van els en gewone vogelkers (Alno-padion). Het is ook een indicatieve soort voor het eiken-haagbeukenbos met wilde hyacint (Endymio-Carpinetum) en voor het eiken-beukenbos met wilde hyacint (Endymio-Fagetum).


Alle delen van deze plant zijn giftig zowel bij aanraking als bij inname. Ook de honing in de bloem. Van het blad kan het gif via de huid worden opgenomen: kinderen mogen het blad dus niet plukken. Een bloeiende hyacint kan sterk geuren.


De reden die je ouders hadden kunnen uit opvattingen van vroeger zijn. Deze lucht is niet gevaarlijk. Vroeger mochten er in het ziekenhuis geen bloeiende bloemen snachts naast het bed staan. De reden hiervoor had iets te maken met zuurstof dat bloemen zouden gebruiken. Dit is een natuurlijk proces maar niet fijn voor de kat (en het baasje) als deze plant giftig blijkt te zijn.


Hyacint giftig

Croton, Melksap mogelijk giftig. Gloriosa, GEHELE PLANT ZEER GIFTIG ! Herfsttijloos, GEHELE PLANT ZEER GIFTIG ! Het zijn geliefde accessoires die niet uit ons interieur zijn weg te denken. Toch moeten sommige kamerplanten met enige voorzichtigheid worden behandeld.


Ik zou uitkijken want die plant is zeker heel giftig. Er zijn namelijk een aantal planten die giftig. Je moet die met de handschoennen aan weghalen want het is ook gidtig voor ons.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts