vrijdag 9 november 2018

Kauw vogel overlast

Binorm, een Winkel met een Gezond Verhaal. Alle specialiteiten onder een dak. Bestel nu uw Gezondheidsproducten hier Online! Jij bepaalt hoe je betaalt! Vandaag bestel morgen in huis.


Ervaar het gemak van Wehkamp.

Deze intelligente soort leeft in groepen. Sommige mensen melden overlast van kauwen omdat zij schoorstenen als broedplaats kiezen. Dit kan men echter eenvoudig voorkomen door een zogenaamde vogelspin op het rookkanaal te plaatsen. Ook zijn er mensen die zich irriteren omdat ook kauwtjes op vetbollen, pindaslingers en voertafels afkomen. Meer informatie over vogel en kauwenwering kunt u hier lezen.


De ontwikkeling en leefwijze van de kauw. De kauw nestelt in het voorjaar, dit doen zij meestal hoog in de bomen. Kauwen leven voornamelijk in paren.

Gemiddeld legt legt een kauw tot (lichtblauwe) eieren. De broedtijd van een kauwen ei is gemiddeld tot dagen. Vogel , kauwen en duiven overlast ? Vogeloverlast is een onderschat probleem. Wanneer we het over hinder of schade veroorzaakt door plaagdieren hebben, denkt men meestal niet gelijk aan vogels. Toch kunnen verwilderde huisduiven, spreeuwen, kraaiachtigen, kauwen en meeuwen grote problemen veroorzaken.


Maar ook zaden, bessen en zelfs kadavers worden niet overgeslagen. Door dit brede dieet is de overstap naar het eten van afval niet zo groot voor de kauw. Wat weer voor extra overlast zorgt. Wat te doen als de kauw teveel wordt? Kauw , kauw ’ het is de bekendste roep van de meest voorkomende vogel in Nederland: de kauw.


Hoog intelligent, maar –misschien juist daarom- soms ook hoog irritant. Ze zorgen voor geluid- en poepoverlast, pikken vuilniszakken open, nestelen in uw schoorsteen of vernielen uw rieten dak. Veel boeren ondervinden last van kauwen. Ze brengen namelijk veel schade aan het weiland aan. Maar niet alleen op weilanden, ook in woonwijken kunnen kauwen voor veel overlast zorgen.


Zo kunnen ze de plek rondom hun verblijfplaats enorm vervuilen met poep. Daarnaast kunnen ze ook veel schade aan je huis aanrichten.

Een tocht door je gemeente zou zeker enkele kauwen moeten opleveren. Let in het vroeger voorjaar vooral op nestbouwende paartjes in de onmiddellijke omgeving van schouwen. Ook een blik op de kerktoren biedt een goede kans op enkele kauwen.


Verder is overlast een ervaring en voor iedereen anders. Aan de kust ergeren sommige mensen zich weer aan meeuwen. Probeer eerst te accepteren dat er nu eenmaal kauwen zijn die herrie maken. Is de overlast zeer groot dan komt dat meestal doordat mensen de vogels voeren. De kauw staat niet op de rode lijst van bedreigde diersoorten.


Ook internationaal wordt hij niet bedreigd. De kauw wordt wel beschermd onder de flora en fauna wet. Dit betekent dat de vogels niet opzettelijk verstoord mogen worden.


Er zitten echter grote verschillen tussen kauwen en kraaien. De overlast die kauwen veroorzaken is vergelijkbaar met die van kraaien. Dit verschil is echter pas goed te zien wanneer je de twee vogels dicht bij elkaar ziet. Hoe kun je dan toch op een afstand zien of je overlast hebt van een kraai of een kauw ? Uit recent onderzoek is gebleken dat kauwen hun witte ogen gebruiken als afschrikmiddel voor.


Kauwtjes hebben de naam dat ze tam kunnen worden, maar dat is slechts in hoge uitzondering het geval en alleen als ze vanuit het ei opgegroeid zijn bij mensen. Het zijn heel sociale vogels , die veel in groepen met elkaar optrekken en elkaar fel zullen verdedigen tegen vijanden. Volgens Natuurpunt gaat het om kauwen , een beschermde vogel in woongebied. Van zodra landbouwgewassen beginnen te groeien verplaatsen ze hun voedselgebied van de woonzone naar de open ruimte en zal het fenomeen in de dorpen afnemen. Kraaien of kauwen beschadigen uw auto.


Spreeuwen zorgen voor overlast in masten, zeker wanneer deze zich in de bebouwde kom bevinden. Meeuwen brengen geregeld schade toe aan uw woning, voornamelijk aan uw dak. Vooral als ze als jong al met de mens in contact komen kunnen ze erg tam worden. Het is wettelijk niet meer toegestaan om kauwen te houden die in de vrije natuur zijn geboren.


In gevangenschap geboren en correct geringd mogen zij wel als huisdier worden gehouden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts