dinsdag 13 november 2018

Kerstster overhouden

Voor uur besteld = morgen in huis. Goedkope Kerststerren shop je nú op beslist. Jammer, want de kerstster is geen eenjarige plant en wanneer men een kerstster goed verzorgt dan is het goed mogelijk om de kerstster ook het jaar er naar weer aan de bloei te krijgen.


Wil je de Kerstster voor de kerst nog in kleur en bloei trekken zet de plant dan eind van de zomer, gedurende weken onder een zwarte polytheen bak of pot gedurende uur per dag. Na weken zet je de plant weer lichter. Bij een goede verzorging behouden de schutbladeren maandenlang hun kleur. Zijn de lokbladeren verdwenen, dan kan de plant mits enige zorg overgehouden worden.


Daartoe moet het korte dagritme afgebouwd worden, de Kerstster verhuist daarbij naar een lichte en koele plek. De plant voor de helft terugknippen, zodat zich nieuwe scheuten kunnen vormen. Een kerstster kan heel goed het kleurige middelpunt vormen van een zelfgemaakt kerststukje.


Er zijn twee dingen waar u op moet letten. Neem een bakje of mandje dat niet lekt, want u zult uw kerststukje water moeten blijven geven. En wees voorzichtig dat u de wortels niet beschadigt. Overhouden : De kerstster is een zgn.


Dat is wat de kwekers zelf ook doen. Je moet eerst het korte dagritme afbouwen. Het proberen waard en nog. Je zet de Kerstster op een lichte en koele plek.


Vervolgens knip je de plant voor de helft terug zodat zich nieuwe scheuten kunnen vormen. Als de bladeren zijn afgevallen, gaat u de plant verpotten. Door de plant met de helft terug te knippen kunnen er nieuwe scheuten gevormd worden. Ik heb zelf een kerstster gehad die zich van geheel groen tot op de onderste bladeren na tot prachtig rood ontwikkelde toen ik hem bij een raam op het westen plaatste. Ik vind hier allerlei tips voor het overhouden tot volgend jaar van een Hippeastrum, die we als Amaryllisbol in de bloemwinkel kopen.


Maar ik vind geen tips voor de versie die momenteel hip zijn, waarbij de bol in wax is gegoten en met een ijzeren steuntje zo als compleet arrangement wordt geleverd. Als je dat zelf zou proberen, zou het je niet of maar heel moeilijk lukken. En je kerstster wordt niet meer zo mooi als hij was. Doe je Christmas Feelings kerstster na de bloei gewoon weg en koop volgend jaar weer een nieuwe. Een fraaie legende over de.


Bekijk meer ideeën over Kerstster , Planten en Kerst. Je kunt de baby- kerststerren met wat zorg heel goed overhouden en ze tot volwassen planten opkweken waar je jaren plezier van kunt hebben. Konstsmide Papierster Vanaf € 21. Dat gebeurt in hun thuislan niet ver van de evenaar, het hele jaar door. Kerststerren zijn zogenaamde kortedagplanten die alleen dan bloeien, wanneer zij niet meer dan uur licht ontvangen.


Je kunt dat ‘bloeden’ stelpen door er sigarettenas of as uit de open haard op te smeren. Zet de plant daarna wel licht, maar koel (temperatuur niet hoger dan °C). Helleborus is een echt winterbloeiende plant.


Hoe zorg je ervoor dat hij jaar in jaar uit goed blijft bloeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts