donderdag 22 november 2018

Kleine zwarte motjes in huis

Informatie over vochtbestrijding. Elk vochtprobleem lossen wij op. Gratis en vrijblijvende offerte. Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin.


Zwarte motjes leven maximaal drie weken waarvan twee weken als een volwassen diertje. De zwarte motjes leven vooral in gebieden waar er vervuild water ligt.

De volwassen diertjes leven vooral van nectar en het vervuilde water. Alleen de larven van de zwarte motjes zijn nuttig voor het milieu omdat ze zich voeden met schimmels en algen. Vandaar dat de kleine motjes in de keuken waarmee u te maken heeft, in de meeste gevallen motmuggen zullen zijn. Motmuggen, of rioolvliegjes komen daarom ook vaak voor in de badkamer.


Kleine motjes in de keuken. Ook op andere plekken in huis kunt u motjes aantreffen! Andere soorten kleine motten in huis zorgen voor andere problemen.


Een andere klein beestje wat lijkt op een mot, maar in werkelijkheid geen mot is, is de motmug. Dit soort ongedierte veroorzaakt geen schade aan de kleiding, maar kan wel veel overlast in uw huis veroorzaken.

Nog geen larven in huis gevonden. De motten bevinden zich ook niet in de keuken, maar vliegen ’s avonds eerder rond in de leefruimte (en badkamer grenzend aan de leefruimte). Het zijn smalle kleine zwarte motjes van ongeveer cm.


Het is wel een oud huis met nog oude ramen en dus wel wat ‘natuurlijke verluchting’. Wat we hebben gedaan tot nu toe helpt uiteraard wel, hele kleine motjes in huis , een hele kleine motjes in huis of groot? Hieronder leggen we uit wat ze doen en hoe u ze kunt herkennen.


Daarbij is het aan te raden om uw huis goed schoon en vrij van etensresten te houden. Dit is natuurlijk voor vele soorten ongedierte aan te raden. Zijn de kleine motjes in uw woning geen motmuggen, maar andere soorten motjes , dan loopt u meer risico dat er schade wordt aangebracht door deze insecten aan uw kleding.


Dat betekent dus ook dat dergelijke eitjes van de motjes zullen worden opgespoord en vakkundig verwijdert. Het belangrijkste is dat zodra u merkt dat u last heeft van kleine motjes in de badkamer of ergens anders in uw huis , u gelijk een bestrijder contacteert. Hoe langer u wacht met het bestrijden van de motjes , hoe groter het probleem kan worden. Er bestaan ook strips voor in de kast, wat millieuvriendelijk is en mottenballen, daar is het nadeel de sterke geur eraan.


Dan zijn er nog mottencassettes en blokjes cederhout, deze schuur je regelmatig licht op en leg je vervolgens in je schone kast. Hoe bestrijd je motten in huis ? Ze vliegen overal naar toe en steken donker af tegen een wit plafond. Motten kunnen erg vervelend zijn in huis.


Een mottenplaag is moeilijk te bestrijden. Als er eenmaal veel motten in huis zijn dan lijken ze overal vandaan te komen.

Dat terwijl er methoden zijn om motten te bestrijden. Motvlinders laten zich het liefst ‘s nachts zien en vaak is het dan even schrikken. Hoe verwijder je een motvlinder? Hier komen kleine motjes op af die er hun eitjes in leggen.


Motvlinders zijn niet schadelijk voor de mens, maar voordat de mot kan vliegen is het een. Als de eitjes in je meel of bloem uitkomen, ontstaan er kleine , zwarte beestjes die uiteindelijk ook weer motjes worden. Een meelmot, ook wel voorraadmot genoem is een kleine mot die houdt van zetmeelrijke producten zoals granen en graanproducten, diervoer en. Als de bron van een kleine plaag gelokaliseerd is, kan het gebied worden behandeld met een spray voor kruipende insecten om de larven te doden.


Hallo mede forumleden, Wij hebben sinds een aantal maanden kleine zwarte vliegjes in huis. Zelf kunt u zwarte motjes gaan bestrijden, weet je wel. Zijn deze schadelijk in huis en tips om er wat tegen te doen. Kan je me daar wat info over geven. Voorheen had ik hier thuis ook last van.


Af en toe kom ik een klein zwart beestje tegen op de (witte) muur. Daarnaast sleept het een soort van stoffig huisje met zich mee. Ik dacht eerst aan een coconnetje, maar het lijkt mij dat ie zich dan uiteindelijk zou ontpoppen en dat gebeurd niet.


Allemaal heel kleine motjes in huis om dit te volgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts