dinsdag 26 juni 2018

Hoe lok je vogels naar je tuin

Sparen Sie Geld auf GigaGünstig! Sofort Ergebnisse aus Mehreren Quellen! Hoe krijg ik meer vogels in de tuin ? Met een aantal maatregelen kun je al snel meerdere soorten vogels aantrekken.


Je kunt hierbij denken aan voedsel, water en schuilplaatsen. Via de website van Vogelbescherming Nederland kun je zelf makkelijk ontdekken welke vogels in jouw buurt leven. Door je postcode in te voeren, zie je tien van de meest voorkomende vogels in jouw wijk.


Kies hiervan vijf soorten die je naar jouw tuin wilt lokken. Je krijgt dan tips op maat hoe je voor hen een ideale leefomgeving creëert. Naast dat ze bepaalde insecten eten zijn ze vooral ook heel fijn om naar te kijken.


Er zijn een aantal hele simpele manieren om vogels naar je tuin te lokken. Vogels zijn een aanwinst voor iedere tuin. Een zeer bekende manier is natuurlijk het ophangen van een vogelhuisje. Een begroeide tuin met veel bomen en struiken lokt de vogels naar je tuin. Ze zijn erg bang aangelegd en verdwijnen snel uit je tuin als er veel sprake is van open plekken of struiken die niet goed beschut zijn.


Hoewel er over het algemeen wordt aangenomen dat je alleen tijdens de winter voedsel buiten moet hebben, raden experts toch aan om dit het hele jaar door te doen. Insecten kan je lokken door specifieke bloemen en planten te zetten. Kies voor nectarplanten, want die trekken tal van bijen, vlinders, kevers en vliegen aan.


Hoe lok je vogels naar je tuin

Je tuin maakt namelijk onderdeel uit van de omliggende natuur. Het is niet alleen goe maar ook leuk om dieren als vogels , vlinders en insecten naar je tuin te lokken. Ze zorgen voor een hoop bekijks. En dat terwijl achter ieder huis heel gemakkelijk een kraamkamer voor vogels kan ontstaan.


Zorg voor voldoende broedplaatsen en voedsel. Het beste voedsel zijn heesters met bessen en bloemen, zorg dus voor wat beschutting en natuur in je achtertuin. Welke andere vogels lok je met besdragende struiken naar je tuin ? Gelukkig zijn er ook nog andere vogels die je blij maakt met besdragende struiken in je tuin.


Hoe lok je vogels naar je tuin

Denk eens aan de merel, de zanglijster, kramsvogel en de koperwiek. De groenling houdt van rozenbottels. In het vroege najaar eten de zwartkoppen hun buik rond met bessen. Ga aan de slag met onze tips om ze naar jouw tuin te lokken. Haal nog meer uit je geld.


Doe mee en profiteer nu nog van deze mooie deal! Dansen was voorlichter en redacteur van het Gelders Landschap en weet veel over wat vogels nodig hebben. Zowel de tuin als de omgeving spelen hierbij een rol. Maak zelf een vogel - of bijenhuisje van natuurlijke, zelf gevonden materialen, waar vogels , vleermuizen of bijen graag in willen wonen. Helaas komen er niet in alle tuinen evenveel vogels , maar er zijn een aantal manieren om je tuin vogel -vriendelijker te maken, en meer vogels naar je tuin te lokken.


In dit artikel geven we enkele tips om je tuin aantrekkelijker te laten maken voor vogels ! Je kunt vogels het hele jaar blij maken met strooivoer. Tegenwoordig vind je ook verschillende soorten egelvoer in het tuincentrum. Zo weet je zeker dat je goed zit.


Als algemene regel geldt: hoe meer tegels, hoe minder egels. Hoe lok ik vogels en andere dieren naar mijn tuin ? Heeft u een mooie tuin bij uw huis? Maar wordt deze maar niet bezocht door vogeltjes, eekhoorns of andere dieren?


Tuinvogels zoeken je tuin op voor voedsel, veiligheid en een plek om te broeden. Ook in een kleine tuin kan je vogels verwelkomen. Bekijk onze checklist en ontdek de werkpunten van jouw tuin. Is er natuurlijk voedsel (insecten en fruit) aanwezig in je tuin ? Vul je de voedertafel met een seizoensgebonden vogelaanbod? Egels in je tuin lokken Egels, wie vindt ze niet leuk?


Egels leven op het plattelan maar vaak wel dicht bij mensen. Waarmee kun je egels in je tuin lokken ? Hoe lang gaan ze in winterslaap en wat voor voedsel eten ze? Tips voor een natuurvriendelijke tuin vol vogels en vlinders.


Met testjes om te kijken hoe vogel - of vlindervriendelijk uw tuin nu is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts