vrijdag 8 juni 2018

De moestuin

Duurzame tuinproducten, zoals moestuinbakken, tuingereedschap, kweekspullen enz. Maar dat was veel werk en eigenlijk was dat ook maar schijn, want buiten staan toch ook links en rechts vruchtgewassen in de moestuin. En spade diep de grond uit de kas is zeker niet voldoende om ziekten of schimmels die in de grond zitten te verwijderen, want die zitten vaak dieper dan spade.


Bemesting van je moestuin. Gebruik een niet te zware bemesting, daar kunnen kiemplantjes niet goed tegen.

Een organische bemesting werkt voor een moestuin het beste. Extra tips voor de start van een moestuin. Start eerder met telen door de groenten binnen voor te zaaien. Houd het overzichtelijk door klein te beginnen. Voor iedereen die een moestuin heeft of een moestuin wil beginnen heeft Groei.


Een Makkelijke Moestuin opzetten kan het hele jaar door. Alleen in december en januari kan je niets zaaien of planten. Dus hoe eerder je begint, hoe meer profijt je ervan hebt.

Advies en tips voor het succesvol telen van groenten, fruit en kruiden in je eigen moestuintje. Kom naar De Moestuin in Utrecht om je feest te vieren, lokaal geteelde groenten van eigen grond te kopen of om lekker te lunchen of taart te eten! Een goed begin van je moestuin. Je geniet nu eenmaal meer van een komkommer die je zelf hebt geteeld. We helpen je graag op weg.


Het belangrijkste van de moestuin is de grond. Beginnersfouten en valkuilen van een moestuin. Zo wijs ben ik niet, maar door de jaren heen heb ik wel wat geleerd over moestuinieren. Vooral dat het eigenlijk heel.


Zaden kopen voor je moestuin ? Groente zaden, Kruiden zaden, Bloemen zaden, Biologische zaden: Moestuinzaden van Moestuinland. Ik ben Clarien, en ik schrijf over ons leven op een klein boerderijtje met veel dieren en een grote moestuin. Volg hier onze dagelijkse belevenissen! Je kan al een fijne moestuin ontwerpen op een vierkante meter of een moestuin in potten aanleggen. Begin klein, houd het overzichtelijk en bekijk goed of je voor bepaalde planten toch niet wat meer ruimte nodig hebt.


Als alles naar wens gaat, kun je de moestuin altijd nog uitbreiden. Op welke grond ga je moestuinieren?

Moestuin In dit gedeelte van mijn website wil ik graag wat vertellen over het (biologisch) moestuinieren. Nog even voor alle duidelijkheid: biologisch tuinieren kent een aantal ideeën en uitgangspunten die ook voor de siertuin heel handig en bruikbaar zijn, en niet alleen voor de moestuin ! Een moestuin leg je niet om het even waar aan in je tuin. Bezin eer je begint, en kies zorgvuldig een geschikte plek. Geef de moestuin liefst een zonnige, lichte plek, als het eventjes kan op het zuiden of zuidwesten gericht. De moestuin moet ook goed bereikbaar zijn voor nuttige insecten, die voor de bestuiving en bevruchting moeten zorgen.


Niets is leuker dan genieten van groenten, fruit en kruiden uit je eigen moestuin. Stede Broec wordt gevormd door. Heb je geen ruimte voor een aparte moestuin ? Gebruik dan een vierkante meter bak of een stuk van je border. De Moestuin Ingesloten tussen het groen komen in de Moestuin straks nieuwbouw woningen. Het uiterlijk van de nieuwe woningen past in de natuurlijke omgeving.


In de Moestuin komen zowel hoekwoningen, tussenwoningen als twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande nieuwbouwwoningen. Hallo, Moestuin TV is mijn moestuin kanaal waarin ik mensen wil inspireren om zelf en moestuin te starten. Ik hou jullie op de hoogte van mijn activiteiten i.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts