vrijdag 29 juni 2018

Beukenhaag snoeien

Alle beukenhaag vind je op beslist. Bestel simpel en snel jouw haagplanten. Het grootste online winkelcentrum. Alle merken voor de laagste prijs. Meerdere aanbieders en soorten.


Zoek naar beuken snoeien op de nieuwe KensaQ.

Een beukenhaag snoeien kan twee keer per jaar. Door regelmatig snoeien kunt u van de beuk een strakke hoge of middelhoge haag maken. Lees hier tips voor het snoeien van uw beukenhaag. De beuk (Fagus sylvatica) is een van de mooiste bomen uit onze bossen en ook een van de mooiste hagen voor de tuin.


Hoe vaak snoeien en wanneer? Het snoeien van de haag heeft als resultaat dat de haag goed dicht groeit. Voordat de haag de gewenste hoogte bereikt dient u dus meerdere malen terug te snoeien.


Te veel zon tijdens het snoeien kan zorgen voor verbranding omdat deze binneste bladeren nog geen zonlicht hebben gezien en daardoor bruine bladeren, maar met een paar weken trekt het in principe weer bij.

Snoei altijd tijdens een bewolkte dag. Wanneer je beukenhaag snoeien ? Eigenlijk begint het snoeien van je beukenhaag al vanaf de eerste fase, namelijk het aanplanten. Het is belangrijk dat nadat je jouw haag hebt aangeplant, je de punten topt op een gelijk niveau.


Dit vergroot namelijk de kans op het aanslaan van de beuken. Bekijk onze tips en zorg ervoor dat uw beukenhaag er straks weer strak en gezond uit ziet. De beuk, ook wel de Fagus Sylvatica genoem is een plant die veel voorkomt als boom, maar ook als haag. Veel mensen hebben dan ook een beukenhaag in de tuin staan. Gereedschap voor beukenhaag snoeien.


Is je beukenhaag niet zo groot, dan kun je de beukenhaag snoeien met een gewone heggenschaar. Voor een grotere beukenhaag snoeien kan een elektrische heggenschaar handig zijn. Let wel op dat je telkens van de kabel af snoeit zodat je hem niet per ongeluk doorsnijdt.


Misschien voelt het wat eng, maar u hoeft niet te zuinig te zijn. Door de beukenhaag sterk terug te snoeien , tot ongeveer de helft van de plantgrootte stimuleert u groei en volhei en dat is uiteindelijk wat u wilt bereiken. In juni zal de beukenhaag al centimeter zijn gegroei je kunt dan ook het beste deze maand gebruiken om de beukenhaag te snoeien. Je beukenhaag snoeien doe je best op een bewolkte dag.


Hiermee voorkom je dat de jonge blaadjes, die door het snoeien bloot komen te liggen, verbranden door het zonlicht.

Nu u weet wanneer u de beukenhaag kunt snoeien nog een tip over het snoeien zelf: De plant vindt het prettig wanneer u snoeit met een scherpe schaar en de haag natspuit. Nog beter is het om te snoeien op een miezerige dag. Nat hout laat zich makkelijker snoeien wat minder snijwonden geeft. Deze maand is ook de beste tijd om de beukenhaag terug te snoeien. In augustus, maar niet later kun je de haag nog een keer een lichte knipbeurt geven.


Om een mooie volle beukenhaag te krijgen is het van belang dat u uw beukenhaag op een goede manier en voldoende snoeit. Door de beukenhaag te toppen zullen de planten meer op de zijtakken gaan groeien, waardoor er sneller een dichte haag ontstaat. Lees dan 'hoe' en 'wanneer' je een Carpinus betulus snoeit aan de hand van een stappenplan en -filmpje! Wil je een beukenhaag snoeien ? Om de haag in goede conditie te houden moet je geregeld snoeien.


In dit artikel en het filmpje leggen we je uit hoe je dat het beste kunt doen. Beuken wordt gewoonlijk één keer in het jaar gesnoei in de late zomer of de vroege herfst, voordat de winter aanbreekt en het blad verdort. Haagplanten moeten gesnoeid worden om ervoor te zorgen dat zij hun vorm blijven behouden. Volgens het snoeiforum van groeninfo kun je een heg meer dan halveren.


Er wordt wel aangeraden te wachten op de winter, om verbranden te voorkomen. Beuk en haagbeuk zijn snelgroeiers die je het hele jaar door mag snoeien. De beukenhaag is van origine natuurlijk gewoon een boom en snoei je hem niet, dan zal de.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts