donderdag 7 juni 2018

Hedera helix arborescens stekken

Ruim keuze, goedkoopste bezorging. Hét online tuincentrum met meer dan 10. Het is bovendien een winter bloeiende plant. Deze heester is goed winterhard en stelt weinig eisen aan de standplaats of grond.


Heb je veel jonge hedera planten nodig, ga dan zelf hedera stekken.

Vanaf de vroege zomer tot aan begin sept. Let er wel op dat je alleen uitlopers van een niet-bloeiende klimop. Geschikt voor iedere standplaats en elke grondsoort. Hedera (Klimop) stekken is niet moeilijk.


Hij klimt en groeit niet echt meer. Hij gedraagt zich meer als een struik en wordt daarom struikklimop genoemd. Wij maken de tuinvideo’s voor Tuinmanieren met heel veel lol en liefde.

Ons streven is om eerlijke informatie te geven over tuinieren, dus geen gesponsorde boodschap of verstopte reclame. Stekken nemen we van éénjarige ranken - dus geen houterige twijgen - met één of meerdere bladeren of een kopstuk waarvan we de kop verwijderen indien hij niet voldoende is afgerijpt. Het gepaste tijdstip ligt in juli-augustus. Bij kamerplanten kan het stekken altijd gebeuren. Als stekgrond gebruiken we goed geteerde bladgrond.


Tired of Endless Searching? Find Arborescens on DealsNow. Op zoek naar contactgegevens? Vind ze gemakkelijk en snel via Telefoonboek. Na de bloei ontstaan zwarte bessen.


De struikklimop groeit op iedere grondsoort en op iedere standplaats. Een zeer makkelijke plant geschikt voor blokvorming of als haag. Deze ook wel klimop soort genoem is een groen blijvende houtige liaan uit de klimop familie.


Het proces van zaad tot volwassenheid kan wel jaar duren. De plant is volledig wintergroen.

Ook een geliefde plant voor verwerking in kerststukjes. Plant voor een mooi resultaat stuks per vierkante meter. Deze gemakkelijke tuinplant is heel geschikt als bodembedekker in plantvakken en denk daarbij ook aan opvulling onder struiken en bomen. Tevens als vulling onder bomen en hoge heesters.


Struikklimop komt van zichzelf niet in de natuur voor. De Helix hedera arborescens is een niet klimmende, bijna bolvormige, groenblijvende heester. Er zijn zelfs ook soorten die niet klimmen. Deze najaarsbloeier met zijn kleine, geelgroene bloemetjes lokt duizenden bijen. Klimop kan gemakkelijk vermeerderd worden door het nemen van stekken van eenjarige takken in de nazomer (juli-september).


Plaats de stekken op een beschutte plek in de schaduw. Deze Araliaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 1centimeter. Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.


Deze variant klimt niet en heeft donkergroene, klaver vormige bladeren. Helix arborescens bloeit overvloedig met kleine witte bloemen in de zomer. Ze zijn uitstekend geschikt als bodembedekker of voor gebruik in schaduwrijke delen van de tuin. Deze hedera soorten komen het meest voor in Europa. De hedera hibernica planten worden bij Mijnhedera veruit het meest verkocht, vanwege de snelle groei en mooie groene kleur.


De ideale hedera plant voor het bekleden van gaas schuttingen. Deze worden geen klimop genoemd omdat het geen klimmers zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts