maandag 22 januari 2018

Nest ratten

Nest ratten

Tijd om slimmer te verwarmen: Bespaar tot op verwarmingskosten-Gegarandeerd! Kies uit producten vanaf € 430. De rittens zullen bijna allemaal dumbo zijn, kans op rood oog. Dit zal ons O- nest of P- nest worden.


Nest ratten

Het tweede nest van november gaat naar Joustra. De verwachtte dekking is Joustra x Dastan. Buitenlevende ratten maken hun holenstelsels in oevers, tussen stenen en aan de voet van bomen. De bruine rat heeft als rustplaats een nest in een holenstelsel. Een Rat zal een kussentje of hangmatje zeer op prijs stellen!


Bruine ratten ook wel riool ratten of Noorse ratten genoemd leven in stedelijke gebieden waar veel mensen aanwezig zijn, maar ook in agrarische gebieden waar koeien, varkens en kippen aanwezig zijn. Bruine ratten leven in kolonies, waarvan de vrouwelijke exemplaren in kleine groepjes van tot stuks in een holenstelsel leven. Dit bevindt zich ondergronds en heeft een ronde toegang van tot cm.


Het nest is doorgaans dicht bij een voedselbron te vinden en in onze tuinen is dat vaak een composthoop, een kippenren of een duivenhok. De ratten gebruiken vaak dezelfde routes van het nest naar de voedselbron en vice versa, dit noemen we wissels. Ook fruit dat van bomen afgevallen is, trekt ratten aan. Schone woonomgeving voorkomt nest. In een schoon huis en opgeruimde tuin zal een rat minder snel nestelen.


De kans dat u een levende rat ziet, is daarom erg klein. Hebt u het vermoeden ratten te hebben in uw huis, in de tuin of op zolder, neem dan snel maatregelen. De dag voor de geboorte (zo'n tot dagen na de paring) zal het vrouwtje druk bezig gaan een nest te bouwen. Ratten zijn nachtdieren, net als muizen.


Nest ratten

Ze verstoppen de ingang van het het nest door er hooi, humus- of grasproppen voor te leggen. Dit artikel gaat over het nestelgedrag van bruine ratten in het laboratorium en in het wild. Wilt u meer te weten komen over onze nest geschiedenis? Onderstaande pagina bevat algemene informatie over ratten en specifieke vragen over onze rattery.


Muizen en ratten bestrijden Verdelging van ratten en muizen. Foto albums van de nesten staan op facebook weergegeven. Ieder nestje heeft zijn eigen album zodat deze gemakkelijk te volgen. De wilde soort bruine ratten zijn in de natuur vrij kwetsbaar.


Ze leven in groepen, bij ratten roedels genoem waarbij individuele ratten een taak hebben. Zo is de één verkenner en de ander is jager. Binnen de groep zijn een aantal alfa dieren die voor nageslacht zorgen: een dominant mannetje en een harem vrouwtjes. Geef de mensen genoeg informatie mee over de verzorging van ratten en nog belangrijker: als ze nog geen ratjes hebben, geef ze dan alleen per twee van hetzelfde geslacht weg. Vrouwelijke bruine ratten gebruiken allerlei zachte materialen om de binnenkant van hun nest mee te bekleden.


Zo weet je zeker, dat ze niet alleen komen te zitten. Zodra de jongen weken zijn, kunnen onderdanige of erg jonge ratten bij het nest gevoegd worden. Hun argwaan duurt wel een paar dagen. Ze kunnen ook over een val of een lokaas springen dat speciaal geplaatst werd om hen te vangen. Een rattenval is handig voor één of enkele ratten in huis, maar absoluut niet toereikend om een plaag of nest van ratten te bestrijden.


Een jachthond of flinke kat kan ratten uit je huis verjagen en uit je tuin weren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts