donderdag 25 januari 2018

Bomen planten erfgrens

Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more! Nature Scientific reports: making plant biology research accessible to all. Alle soorten en maten Planten. Hét online tuincentrum met meer dan 10.


Ruime keuze planten op beslist. Vergelijk hier aanbiedingen. Bekijk ons assortiment online. Er zijn verschillende regels voor de afstand van een boom of heg tot de erfgrens. De hoofdregel luidt dat er geen bomen mogen staan binnen een afstand van twee meter van de erfgrens.


Op die regel zijn wel uitzonderingen. Zo kunnen er in het verleden andere afspraken zijn gemaakt. Ook mogen bomen binnen twee meter staan als het naburige erf een openbare weg of openbaar water is.


Wettelijke afstand van planten tot de erfgrens ? Andere planten dan “ bomen , heesters en heggen” mogen dan ook op elke afstand van de erfgrens worden. Voorkom dit en probeer altijd eerst te overleggen. Als houvast zijn er wettelijke regels die aangeven waar je mag planten en tot hoever je mag snoeien. Boom bij de erfgrens Het is niet geoorloofd een boom binnen meter (kan bij verordening afgeweken worden) van de erfgrens te planten , tenzij de eigenaar van het aangrenzende erf hier toestemming voor heeft gegeven of dat het aangrenzende erf een openbare weg of een openbaar water is.


Onenigheid met buren gaat vaak over bomen , struiken en gebruik van elkaars terrein. Welke regels zijn er rondom erf en erfgrens ? We hebben ze hieronder voor je op een rij gezet. Recht van overpad en andere erfdienstbaarheden.


Het recht van overpad is waarschijnlijk de bekendste. Dit is heel belangrijk voor het aanslaan van de bomen. Mocht dit niet gebeuren dan kunnen de bomen uitdrogen en dus dood gaan, wij kunnen helaas op uitdroging geen garantie geven.


Grote bomen en struiken, hebben lange wortels die niet stoppen bij de erfgrens. Tevens zijn de wortels over het algemeen sterk en dik, waardoor ze zonder problemen een gazon of terras kunnen ruïneren. Ook nemen ze het broodnodige water voor de nabijgelegen planten weg. Buren zijn vaak niet blij met dergelijke grote bomen. Overhangende takken van uw buren hoeft u niet te accepteren.


Dit betekent dat geen van beiden iets aan de bomen mag veranderen zonder toestemming van de ander. Ook zijn ze samen verantwoordelijk voor het onderhoud en de kosten ervan. De wet geeft regels voor het planten van bomen en struiken bij de erfgrens.


De hoofdregel van artikel 5:BW is dat er geen bomen mogen staan binnen twee meter van de erfgrens. Struiken mogen niet worden geplant op een afstand van vijftig centimeter van de erfgrens. Bomen en struiken nabij de erfgrens. Op deze hoofdregel zijn uitzonderingen. Binnen meter van de erfgrens mogen geen bomen staan.


We noemen dit ‘de verboden zone’. Het kan zijn dat in uw gemeente de verboden zone anders is vastgesteld. Als uw buren toestemming hebben gegeven voor plaatsing dichter bij de erfgrens.


Zorg wel dat u dit samen vastlegt. Indien de erfgrens vaarwater of een openbare weg is. Als de boom al minimaal jaar op die positie staat. U mag wortels van bomen en struiken van uw buren of de gemeente verwijderen als deze in uw tuin komen.


Een termijn van weken wordt bij grote bomen vaak als redelijk gezien maar er moet ook rekening worden gehouden met het snoeiseizoen voor. Staan bomen , heesters of heggen op een kleinere afstand tot de erfgrens dan de afstanden van artikel 5:lid BW, dan is dit geoorloofd indien het aangrenzende erf een openbare weg of een openbaar water is. Op de erfgrens staat een ‘scheidsmuur’ 3. Deze is vastgelegd in de kap- of bomenverordening. De verjaringstermijn is in principe twintig jaar vanaf het planten van de boom.


Echter (1) zijn het bomen en (2) wat zijn de exacte regels bij de gemeente? Wat doe ik als de boom of heg van mijn buren te dicht bij mijn erfgrens staat? In de wet staat dat een boom minimaal meter en een heg op minimaal meter van de erfgrens geplant moet worden.


Die plant je in principe hetzelfde als alle bomen , lees meer bij appelboom planten. Houd er, als je een boom planten gaat, rekening mee dat de periodes waarin bomen op hun mooist zijn, per soort verschillen. Moeten de buren bomen en planten te dicht op de erfgrens altijd verwijderen? Dat de beplanting te dicht op de erfgrens is aangebracht, betekent echter niet zonder meer dat uw buren gehouden zijn om deze altijd te verwijderen. U moet namelijk wel een belang hebben bij de vordering.


Artikel 5:Burgerlijk Wetboek bepaalt dat een boom minstens twee meter uit de erfgrens met de buren geplant moet worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts